Nekolika pitanja o pedalama..
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Nekolika pitanja o pedalama..
Moj savet ti je da ne kupuješ pedale dok ne probaš.Ako budeš kupovao na slepo imaćeš više drajv pedala i imaćeš problem da ih prodaš 

pa naravno da necu kupovati dok ne probam..
.. Pokusavam da saznam uopste sta da trazim..

to sto slabija pojacala losije "primaju" pedale,, nikako ne shvatam... Da li to znaci da pedala ne moze da se ukljuci uopste u pojacalo,, ili da to pojacalo jednostavno ne moze da izvuce max iz pedale...?
Mogu pedale u svako pojacalo ali ne radi svako pojacalao jednako dobro sa pedala.
Ovo drugo.
Poenta je u tome da je (u većini slučajeva) ispravan način shvatanja pedala da su to uređaji koji (A) dodaju nešto tvom zvuku, dopunjuju ga, menjau... a ne nešto što (B) gradi zvuk iz početka, obogaćuje postojeći mršav/loš zvuk.BeAuty wrote:to sto slabija pojacala losije "primaju" pedale,, nikako ne shvatam... Da li to znaci da pedala ne moze da se ukljuci uopste u pojacalo,, ili da to pojacalo jednostavno ne moze da izvuce max iz pedale...?
Oni koji očekuju situaciju pod (B) najčešće ostanu razočarani. Đinđaut (đubre unutru - đubre napolje).
Daklen, to što čuješ na YouTube "kako ta pedala zvuči" - to je proizvod pojačala, gitare i načina snimanja videa. Pedala je tu samo jedan činilac, često ne i najvažniji! Konkretno, overdrive pedale te interesuju, a one su tipičan (A) slučaj! Kada sam ja ubo overdrive na tranzistorac prvi put nije mi uopšte bilo jasno kako je Boss mogao da prodaje taj SD1, ko bi za tako nešto dao ikakve pare

Elem, moj savet je da dođeš do kombinacije pojačalo-gitara gde ti se zvuk bar koliko-toliko sviđa, pre nego što investiraš u neku pedalu.
Bas zato se predlazu Marshallovie pedale, jer simuliraju pojacala. Znaci farbaju. To dobri gitaristi sa dobrim pojacalima(i gitarama) ne vole, ali uz sobnog tranzistorca je super.