BeAuty wrote:Takodje, i mene isto interesuje..
Ali ja kapiram da je na duze trake,, i ako imate neki poseban efekat koji vas zanima, bolje kupiti neku kvalitetnu pedalu nego neki jeftini procesor za iste pare.. +-1oo€, ispravite me ako grijesim...
Mislim da ne razumeš sasvim šta je pedala i koja joj je svrha a šta je procesor, i konačno šta je amp simulator (danas se granica iza ova dva zadnja pomalo obrisala). Pedala i procesor su kada se radi o kućnoj primeni često babe i žabe. Ovo što si napisao je pomalo kao da kažeš nekome ko se raspituje koje prevozno sredstvo da kupi: "Kapiram da na duže staze, bolje je kupiti kvalitetan traktor i voziti se po gradu, pa kasnije ako kupiš njivu, možeš i da oreš, nego da kupiš auto koji nije neki". Pedala ne daje dovršen zvuk, ona služi uglavnom samo uz pojačalo i šta dobijaš iz nje će debelo zavisiti od pojačala. Neke pedale samo u suštini modifikuju bazni zvuk pojačala. Procesor daje "gotov" zvuk, često sa simulacijama ozvučenog pojačala i dobro je rešenje da se neko ubode u bilo šta kući i svira - a naravno možeš i njega ubosti u pojačalo.
i dodao bih...cak i bez kupovine bilo cega...guitar rig ili amplitube su savrsena resenja za po kuci...
Ja nekako nisam to nikad preporučivao, zato što kad nekome ko po default-u ne zna đe udara čak ni sa procesorom preporučiš takav sofware, uglavnom kreće agonija - kako instalirati, što mi kasni zvuk, zašto mi fuzira, pa mu ti onda kažeš da skine asio4all, pa mu opet nije jasno... Bolje da ako je neko početnik kupi hardware. Generalno, bez želje da ikoga uvredim, da je za nekoga Guitar Rig dobro rešenje, taj bi se već sam do sada snašao, instalirao ga i koristio, otprilike tako biva, ne bi sad ni bilo ove teme npr.