pedala ili procesor?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: pedala ili procesor?

Post by nemanjavelimirovic » 05 Jan 2011, 23:49

Dushan S wrote:Ako hoćeš da sviraš sa nekim, ono bend i tako to, i ako ćete ići u neku prostoriju za probe, jedino tako ti MOŽDA pedale mogu imati smisla. Za sve ostalo kupiš nešto tipa VAMP2 koji bodeš u kompjuter ili u stub i to ti je za vežbu. To malo pojačalce prodaš jer šta će ti, za po kući ti se samo dernja nepotrebno a da lepo zvuči, i ne baš. Posle kupi neko pristojno pojačalo, kad budeš imao koju stotinu evrića.
:1: i dodao bih...cak i bez kupovine bilo cega...guitar rig ili amplitube su savrsena resenja za po kuci...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 05 Jan 2011, 23:49

dejankuki wrote:Eeee Funkitj. pa valjda svako pojacalo ima voljum poteMciometar... a 30W na 2ku, 3ku je taman za sobu... plus eventualno sluske...
:lol:
Tacno.
:ziveli:

Randy

Post by Randy » 05 Jan 2011, 23:57

nemanjavelimirovic wrote:
Dushan S wrote:Ako hoćeš da sviraš sa nekim, ono bend i tako to, i ako ćete ići u neku prostoriju za probe, jedino tako ti MOŽDA pedale mogu imati smisla. Za sve ostalo kupiš nešto tipa VAMP2 koji bodeš u kompjuter ili u stub i to ti je za vežbu. To malo pojačalce prodaš jer šta će ti, za po kući ti se samo dernja nepotrebno a da lepo zvuči, i ne baš. Posle kupi neko pristojno pojačalo, kad budeš imao koju stotinu evrića.
:1: i dodao bih...cak i bez kupovine bilo cega...guitar rig ili amplitube su savrsena resenja za po kuci...
imam los komp.trazim nesto drugo

nebojsak

Post by nebojsak » 06 Jan 2011, 00:01

Koliko loš da ne možeš da podigneš neki sekvencer ili standalone Rig ili Amplitube?

To ti dođe fino da vidiš šta koji od efekata radi i kako okvirno zvuči. Pa kad prorondžaš sve opcije i setovanja onda kreneš lagano u pedaline :)

Randy

Post by Randy » 06 Jan 2011, 00:10

zvucna losa ,a 2.0 procesor :(
zato cu procesor
imo sam 300e mogo sam da kupim bolji komp ,alo reko ko ga **** idu pare u elektricnu tamburu :D

nebojsak

Post by nebojsak » 06 Jan 2011, 00:12

Pa radiće ti sve na tome, pobogu.

Randy

Post by Randy » 06 Jan 2011, 00:25

ma nece pokusavao sam :( i guitar rig i amplitube .a kako da komp nosim kog druga da sviramo :D

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 06 Jan 2011, 01:10

Randy wrote:ma nece pokusavao sam :( i guitar rig i amplitube .a kako da komp nosim kog druga da sviramo :D
Kolima naravno :D

tHe bLuEsMaN

Post by tHe bLuEsMaN » 06 Jan 2011, 02:16

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/996 ... Amplifier/
Na tvom mestu bi uzeo Roland 20x..dobices bolje pojacalo + imas efekte u njemu..i Line 6 ima dobra pojacala na tom principu 8)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 06 Jan 2011, 09:58

Randy wrote:ma ukljucim ga u clean.kaze mi drug da je pedala za wah jako losa na procesorima pa mi je predlozio da kupim odvojeno hellbabe od behringera.ja sam mislio da kupim rp90 za 8500din + onaj vox-ov od 5 iljada.to me izadje ko rp225.sta vi mislite?
Uzmi taj bolji procesor (255). Wah mu je sasvim ok, za tebe odlican. Taj bolji procesor ima vise opcija. Mozes da se igras do letnji dan u podne.

Kad pocnes da shvatas da ti nesto fali (wah ima kratak hod, deley ti zvuci plasticno, distorzija ne daje dobro zrno...) mocices lako da promenis, a i znaces sta hoces da menjas, pa ces poceti da skupljas pedale... Ne oslanjaj se na te price, drug mi rekao da na procesorima ne valja vah... Ako ti ne cujes da je nesto lose, to je jos uvek tebi ok, jos uvek nisi prerastao tu opremu. Kad probas pravi wah, i ako ti on zvuci mnogo bolje od ovog sa proc, onda znaci da ti je potreban...

ili ako si bas zapeo da uzmes wah posebno, a ne znas zasto, uzmi rp70 ili rp155...

ne razvlaci vise pricu :ziveli:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 06 Jan 2011, 11:48

ma decko ne zna sta hoce,ocigledno,nek umzme procesor,meni su pojacala tipa 30-40w totalno neupotrebljiva u smislu da mi je prejako za kucu ,jedva ga namestis jacinu da ti prija a da ne smetas nekom ,a na drugu stranu nisu dovoljno jaka da izguraju sa bubnjevima,tj da se cuje valjan vec samo prdi. ili 15 ili +60w nista. uzmi ti bajce procesor kad ja u moju krntiju mogu da sviram u th1 overloud-u ljudski mozes i ti da ubacis reaper program i ubodes sa procesorom pozadi cuce se kako valja,ne birni se,uzmi rpxxx,tj 250,255,350,355,koji vec

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 06 Jan 2011, 13:20

Eee, da bre.. RP serija sa tri cifre radi i kao muzicka kartica. ima USB i nulti latency...

Dakle sem sto ces se igrati sa mnooogo efekata, imas mogucnost da 'ladno poteras Guitar Rig, Amplitube, TH1 i ostale softverske simulacije...

Randy

Post by Randy » 06 Jan 2011, 22:40

idem u utorak da vidim sta nude.ako bude bio rp 225 i ako mu je cena 140e kupujem pa vam javljam.

Dushan S

Post by Dushan S » 08 Jan 2011, 18:22

BeAuty wrote:Takodje, i mene isto interesuje..
Ali ja kapiram da je na duze trake,, i ako imate neki poseban efekat koji vas zanima, bolje kupiti neku kvalitetnu pedalu nego neki jeftini procesor za iste pare.. +-1oo€, ispravite me ako grijesim...
Mislim da ne razumeš sasvim šta je pedala i koja joj je svrha a šta je procesor, i konačno šta je amp simulator (danas se granica iza ova dva zadnja pomalo obrisala). Pedala i procesor su kada se radi o kućnoj primeni često babe i žabe. Ovo što si napisao je pomalo kao da kažeš nekome ko se raspituje koje prevozno sredstvo da kupi: "Kapiram da na duže staze, bolje je kupiti kvalitetan traktor i voziti se po gradu, pa kasnije ako kupiš njivu, možeš i da oreš, nego da kupiš auto koji nije neki". Pedala ne daje dovršen zvuk, ona služi uglavnom samo uz pojačalo i šta dobijaš iz nje će debelo zavisiti od pojačala. Neke pedale samo u suštini modifikuju bazni zvuk pojačala. Procesor daje "gotov" zvuk, često sa simulacijama ozvučenog pojačala i dobro je rešenje da se neko ubode u bilo šta kući i svira - a naravno možeš i njega ubosti u pojačalo.
i dodao bih...cak i bez kupovine bilo cega...guitar rig ili amplitube su savrsena resenja za po kuci...
Ja nekako nisam to nikad preporučivao, zato što kad nekome ko po default-u ne zna đe udara čak ni sa procesorom preporučiš takav sofware, uglavnom kreće agonija - kako instalirati, što mi kasni zvuk, zašto mi fuzira, pa mu ti onda kažeš da skine asio4all, pa mu opet nije jasno... Bolje da ako je neko početnik kupi hardware. Generalno, bez želje da ikoga uvredim, da je za nekoga Guitar Rig dobro rešenje, taj bi se već sam do sada snašao, instalirao ga i koristio, otprilike tako biva, ne bi sad ni bilo ove teme npr.
Last edited by Dushan S on 08 Jan 2011, 18:28, edited 1 time in total.

Dushan S

Post by Dushan S » 08 Jan 2011, 18:23

Randy wrote:ma ukljucim ga u clean.kaze mi drug da je pedala za wah jako losa na procesorima pa mi je predlozio da kupim odvojeno hellbabe od behringera.ja sam mislio da kupim rp90 za 8500din + onaj vox-ov od 5 iljada.to me izadje ko rp225.sta vi mislite?
Mislim da prestaneš da se družiš sa tim drugom. :mrgreen:

Post Reply