ponovo, pedalee..
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: ponovo, pedalee..
Malo je 8,9v. Minimalno 9 a idealno 9,6v
meni je roctron zombie-a koji dosta trosi i cim malo oslabi baterija muti,izlazi sasvim normalno,digitech death metal digitalna pedala,isto bez ikakvih problema,jebg unimetar kako se vec zove sto meri napon je 500dinzi na pijaci pitanje sta je ispravno samo iznosim podatke.
Sto? Mislim, za te pare ne mozes ni materijal da sastavis, zar ne?Funkomat wrote:
mada ovo drugo bolje da ti neko napravi.
mislim da daisy chain takav kosta 800din.
a napraviti ga nije tesko. problem je sto su ti konektori losi! mogu napraviti kratak spoj!
ja sam sebi napravio takav ali nisam hteo da rizikujem. bacio sam ga
ovi su mnogo bolji jer su zaliveni plastikom
sada sam poskidao od nekih uredjaja i adaptera ovakve kablove sa G konektorom
direktno sam ih zalemio u kutiji stabilizatora, svaku posebno.
sad je maksimalno sigurno
mada.. trebalo bi mi jos par komada. ako neko zna gde mogu da se kupe neka javi please

a napraviti ga nije tesko. problem je sto su ti konektori losi! mogu napraviti kratak spoj!
ja sam sebi napravio takav ali nisam hteo da rizikujem. bacio sam ga
ovi su mnogo bolji jer su zaliveni plastikom
sada sam poskidao od nekih uredjaja i adaptera ovakve kablove sa G konektorom
direktno sam ih zalemio u kutiji stabilizatora, svaku posebno.
sad je maksimalno sigurno

mada.. trebalo bi mi jos par komada. ako neko zna gde mogu da se kupe neka javi please

Ne znam gde je rizik i kako moze doci do kratkog spoja ako je sve odradjeno kako treba. U najgorem slucaju zastitis lem na sredini dzeka termo buzirom i nema sile da dodje do bilo kakvog kratkog spoja.
100 din za 4-5 pedala i cao. Kakvih 800 din za nesto sto napravis sam za 5 min...
100 din za 4-5 pedala i cao. Kakvih 800 din za nesto sto napravis sam za 5 min...

upravu si za termo buzir.. ali ipak je malo paranoja
losi su ti konektori od 20 dindzi

losi su ti konektori od 20 dindzi
aj svega ti, reci mi gde su su 9V baterije 50-60 din, da kupim odmah dva šlepera i obogatim se preprodajom. normalna alkalna baterija ne može da se nađe ispod 220 din....Guitar_thrill wrote:iako nije neki faktor jer baterija od 9V kosta 50-60din, ali ja sam uz boss pedalu dobio, onu njihovu roland bateriju na kojoj cak pise da je namenjena za pedale

jao, mojne - veruj mi... dok kupiš žicu, kalaj, flux, termobužire, budžave konektore..... razmišljao sam kao ti. posle dva sata lemljenja i grejanja termobužira, i izgorenih prstiju tako da nisam mogao dva dana da sviram [veruj mi - majstor sam sa lemilicom, jedino što nemam one pipke za fiksiranje elemenata] - oterao sam samog sebe u tri lepe p*z*e mate***e i platio 800 dinara za liveni kabl.Funkomat wrote:Ne znam gde je rizik i kako moze doci do kratkog spoja ako je sve odradjeno kako treba. U najgorem slucaju zastitis lem na sredini dzeka termo buzirom i nema sile da dodje do bilo kakvog kratkog spoja.
To sam i ja hteo da pitam, osim ako čovek ne koristi normalne. Koje se po meni ne isplate, tj višestruko kraći rok trajanja u zamenu za diskutabilan dobitak u tonu, koji se ionako teško može primetiti (ako i postoji) osim u idealnim uslovima.gricko wrote:aj svega ti, reci mi gde su su 9V baterije 50-60 din, da kupim odmah dva šlepera i obogatim se preprodajom. normalna alkalna baterija ne može da se nađe ispod 220 din....Guitar_thrill wrote:iako nije neki faktor jer baterija od 9V kosta 50-60din, ali ja sam uz boss pedalu dobio, onu njihovu roland bateriju na kojoj cak pise da je namenjena za pedale
pazi kralju, za sve si upravu !!! osim za..
ZAR POSTOJI NEKO NA FORUMU KO NEMA LEMILICU,TINOL ITD..
prvo to kupis pa pravis nalog na mf.
ZAR POSTOJI NEKO NA FORUMU KO NEMA LEMILICU,TINOL ITD..

prvo to kupis pa pravis nalog na mf.

gricko wrote:jao, mojne - veruj mi... dok kupiš žicu, kalaj, flux, termobužire, budžave konektore..... razmišljao sam kao ti. posle dva sata lemljenja i grejanja termobužira, i izgorenih prstiju tako da nisam mogao dva dana da sviram [veruj mi - majstor sam sa lemilicom, jedino što nemam one pipke za fiksiranje elemenata] - oterao sam samog sebe u tri lepe p*z*e mate***e i platio 800 dinara za liveni kabl.Funkomat wrote:Ne znam gde je rizik i kako moze doci do kratkog spoja ako je sve odradjeno kako treba. U najgorem slucaju zastitis lem na sredini dzeka termo buzirom i nema sile da dodje do bilo kakvog kratkog spoja.
Jebiga sad to sto si ti opekao prste ne znaci da nije isplativije da se napravi a sta si dva sata radio mi nije jasno... Ja, za razliku od tebe, nisam majstor sa lemilicom pa mi opet treba 5-10 min u vrh glave.gricko wrote:jao, mojne - veruj mi... dok kupiš žicu, kalaj, flux, termobužire, budžave konektore..... razmišljao sam kao ti. posle dva sata lemljenja i grejanja termobužira, i izgorenih prstiju tako da nisam mogao dva dana da sviram [veruj mi - majstor sam sa lemilicom, jedino što nemam one pipke za fiksiranje elemenata] - oterao sam samog sebe u tri lepe p*z*e mate***e i platio 800 dinara za liveni kabl.Funkomat wrote:Ne znam gde je rizik i kako moze doci do kratkog spoja ako je sve odradjeno kako treba. U najgorem slucaju zastitis lem na sredini dzeka termo buzirom i nema sile da dodje do bilo kakvog kratkog spoja.
Podrazumeva se da ces pozajmiti lemilicu ili dati nekom da ti uradi ako je vec nemas.
- Guitar_thrill
- MF veteran
mislio sam na ove obicnenebojsak wrote:To sam i ja hteo da pitam, osim ako čovek ne koristi normalne. Koje se po meni ne isplate, tj višestruko kraći rok trajanja u zamenu za diskutabilan dobitak u tonu, koji se ionako teško može primetiti (ako i postoji) osim u idealnim uslovima.gricko wrote:aj svega ti, reci mi gde su su 9V baterije 50-60 din, da kupim odmah dva šlepera i obogatim se preprodajom. normalna alkalna baterija ne može da se nađe ispod 220 din....Guitar_thrill wrote:iako nije neki faktor jer baterija od 9V kosta 50-60din, ali ja sam uz boss pedalu dobio, onu njihovu roland bateriju na kojoj cak pise da je namenjena za pedale

Jel naisao neko skoro na taj daisy chain u nekoj NS radnji?
treba ti 5-10 minuta da klipuješ i nakalajišeš žicu, i zalemiš 6 konektora? bez štipaljki? plus sve druge prateće operacije..... termobužir je po želji.Funkomat wrote:Jebiga sad to sto si ti opekao prste ne znaci da nije isplativije da se napravi a sta si dva sata radio mi nije jasno... Ja, za razliku od tebe, nisam majstor sa lemilicom pa mi opet treba 5-10 min u vrh glave.
ako to možeš, kapiram da si ninđa do jaja.