SEND i RETURN
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: SEND i RETURN
Ne pricinjava ti se, ima razlike kad si sam, juce sam experimentisao na probi i jednoglasno smo zakljucili da je razlika "u guzvi" zanemarljiva. Samoupravljanje je keva 

kad si sam sve je drugacije..sto bi rekao Bruce Dickinson "Have you ever been alone at nightDriver wrote:Ne pricinjava ti se, ima razlike kad si sam, juce sam experimentisao na probi i jednoglasno smo zakljucili da je razlika "u guzvi" zanemarljiva. Samoupravljanje je keva
Thought you heard footsteps behind
And turned around and no one's there?
And as you quicken up your pace
You find it hard to look again
Because you're sure there's
someone there"

Momci,da li bi neko mogao skroz laicki da mi objasni kako da povezem send/return sa ove dve sprave?Nikada nisam to koristio

Dakle,odakle i gde koji kabal itd?
Da li u onaj stomp loop na procu ili u onaj levi amp loop?
Hocu ovaj fazon
http://www.youtube.com/watch?v=5eq_-UM7ETY
1.28 - 2.19 : He uses palmer connect via send-return method into GT-8 by using palmer as speaker simulator and also use pre-amp and effect of GT-8 and Line out to computer sound card
Samo je razlika sto necu u komp tj u sound card nego u mixer za live svirku.
Hvala u napred

Dakle,odakle i gde koji kabal itd?
Da li u onaj stomp loop na procu ili u onaj levi amp loop?
Hocu ovaj fazon
1.28 - 2.19 : He uses palmer connect via send-return method into GT-8 by using palmer as speaker simulator and also use pre-amp and effect of GT-8 and Line out to computer sound card
Samo je razlika sto necu u komp tj u sound card nego u mixer za live svirku.
Hvala u napred
levi mono amp izlaz u ulaz palmera, sa di out-a u miks a thru u pojacalo ili sta si vec koristio do sad, ali thru ne mora da se povezuje koliko ja kontam
mada ne ontam sta ce ti kad taj proc vec ima u sebi balansiane izlaze i di box
Mnogo prirodniji i topliji ton mi je sa palmerom .
Ako sam te dobro razumeo za tu "vezu" ja tako vec koristim,klasika iz proca u palmera iz palmera u mix(ne koristim pojacalo)
Ali ja hocu preko send/return kao Jack na tom snimku sa YT...
Pogledaj od recimo 1:42 u desnom uglu se vidi slika proca i palmera
He uses palmer connect via send-return method into GT-8 by using palmer as speaker simulator and also use pre-amp and effect of GT-8 and Line out to computer sound card
Ako sam te dobro razumeo za tu "vezu" ja tako vec koristim,klasika iz proca u palmera iz palmera u mix(ne koristim pojacalo)
Ali ja hocu preko send/return kao Jack na tom snimku sa YT...
Pogledaj od recimo 1:42 u desnom uglu se vidi slika proca i palmera
He uses palmer connect via send-return method into GT-8 by using palmer as speaker simulator and also use pre-amp and effect of GT-8 and Line out to computer sound card
drago mi je sto jos neko uziva u palmeru 
zamenio bih moj jedino za bolji palmer

zamenio bih moj jedino za bolji palmer
Prava stvar
Nego,kako ga ti koristis,send/return ili kao Jack na snimku?

Nego,kako ga ti koristis,send/return ili kao Jack na snimku?

imam dve varijante:
* nakon lampaskog preampa (to bi bio send na pojacalu), bez icega u "Thru" izlazu
* nakon lampaskog power ampa, sa bocnutim zvucnikom ili dummy load-om u "Thru" izlaz
ovo drugo je bolje, pogotovo sa pravim zvucnikom jer i power amp i zvucnik dodaju malo svog shmeka
* nakon lampaskog preampa (to bi bio send na pojacalu), bez icega u "Thru" izlazu
* nakon lampaskog power ampa, sa bocnutim zvucnikom ili dummy load-om u "Thru" izlaz
ovo drugo je bolje, pogotovo sa pravim zvucnikom jer i power amp i zvucnik dodaju malo svog shmeka
samo sta god da radis, ako ide iza pojacala obavezno nesto mora da bude u thru bocnuto. Inace ce sva snaga koja bi otisla u zvucnik da ode u palmera i spalice ga vrlo brzo