Fender Blues Deluxe vs. The Twin
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Fender Blues Deluxe vs. The Twin
Sa Greenback-om zvuk ide brze u izoblicenje u odnosu na stock zvucnik (zbog vataze I guess). Greenback ima donekle blaze visoke frekvencije ali tada i sam zvuk bude nekako "drvenastiji" pa mi ukupan sound vuce u losu emulaciju plexi marshall-a, sto nije namena ovog amp-a (a to nikako ne znaci da je plexi zvuk los, napotiv).
Visoke freq sredjujem rolanjem treble pota ili tone pota na gitari (zavisi od "raspolozenja").
Visoke freq sredjujem rolanjem treble pota ili tone pota na gitari (zavisi od "raspolozenja").
-
Da radi se o Red Knob Twinu, sa gornje slike. Ovaj Twin imao nekako trodimenzionalni reverb, pa mi sad smeta suvi klin i reverb.guv'nor wrote:Cim cujem to D u D Tvin-u, meni je taj red knob u glavi, mada mozda gresim.
Nego, on topic,
@vertigo beat, Ne bih rekao da se presao sa konja na magarca, jednostavno si uzeo pojacalo koje je dosta drugacije od onoga sto si imao. 100W kroz 2x12" daje potpuno drugaciji trip od 40W kroz 1x12", cak i kada je isto kolo u pitanju. Mozda The Twin ima malo bolji (dublji) reverb, ali ostale razlike (a ima ih) su samo stvar ukusa.
Nikada nisam imao prilike da natenane™ sviram te HotRod i BLues serije, ali savet od jednog iskusnog korisnika, koji me je jednom prilikom spasao mnogo vremena namestanja i steovanja je da ako ti taj clean kanal radi mnogo bezlicno (kao mikseta) je da drive kanal koristis kao klin... Tj da na njemu ubijes sav drajv i da ga posmatras kao jednokanalno pojacalo. Meni je tada odradilo posao za medalju.
U pravu si, i ja sam provalio da drajv kanal, kad se pusti bez izoblicenja ima vise"definicije".
Upravo je to i karakteristika ovog pojacala-basovito,i prepuno visokih.Moj je iz '93,sa Celestion Rolo-m,i opet je ostro.E sad,nz da li ste primetili,barem je tako kod mene,kada se middle odvrne,nema vise tog sparkly klina.Inace,kada se drzi negde oko 3ke,meni je zvuk vr'.Dosta pomaze i bright switch,ali ga otanji,u pm.E sad,po meni,drajv kanal je samo upotrebljiv,i nista vise.Da,izrazeniji je,ali mi je bas suv..
- Guitar_thrill
- MF veteran
Muki matori pa ti si živ i sve posmatraš!
@progg - to je meni i neki cilj, ajde da tako kažem, ne baš plexi, nego oni tvid fenderi iz 50ih, nešto kao Claptonov zvuk sa Sessions for Robert J....
Inače slažem se sa Mukijem da ga bright utanji, ali nekako ulepšta....ja bright volim da držim kad sviram sam u sobi, sa bendom ga uglavnom isključim, i više midlove naguram...

@progg - to je meni i neki cilj, ajde da tako kažem, ne baš plexi, nego oni tvid fenderi iz 50ih, nešto kao Claptonov zvuk sa Sessions for Robert J....

Inače slažem se sa Mukijem da ga bright utanji, ali nekako ulepšta....ja bright volim da držim kad sviram sam u sobi, sa bendom ga uglavnom isključim, i više midlove naguram...
Mrdam jos uvek!
Nije me bilo jedno vreme,ali sada sam tu,moram da pocastim neke ljude pivom,lincovace me na kraju

Celestion Vintage 30 po meni uopste nije dobra ideja za nekoga ko juri true Fender sound. Sto ste gore napisali, slab je i brzo ulazi u distorziju, to je zvucnik za neki Marshall fazon sa tim slatkim midrange distom i taj zonfa, za Fender fazon uvek treba juriti nesto masivnije i teze, zvucnik od 25W ne moze da ima nikad taj low bottom end, jednostavno nije za to pravljen, posebno ne ako je u pitanju kutija sa 2 zvucnika. I mislim da je bash fora kod tih Hot Rod fendera, ako juris neki true prangijav i twangy zvuk da im se middlovi kontrolisano doziraju, znaci bass ono do koske, bright switch on, treble i presence onako podosta (mozda cak i vishe presenca nego treble-a), midlovi samo malo, onda se dobije onaj angry fender sound.
nesto sam ja tu pobrkao Vintage 30 i Greenback
al u svakom slucaju mislim da kljuc lezi u minimalnom doziranju midlova 

Nema veze, sve si lepo rekao. Razliciti su totalno, ali su i dojajno slicni, bar u ovome sto si spominjao.dweezil wrote:nesto sam ja tu pobrkao Vintage 30 i Greenback![]()

Po pitanju Fender sparlka je najpametnije gledati nesto od Eminence serije, da li Delta Pro 12-A (ElectroVoice ekvivalent) ili nesto i Patriot serije, to je vec nadasve personalni afinitet™.

-
Resio sam da kontaktiram Pecu Hillbillija, pa da odradimo sve sto moze da se oplemeni zvuik (ma sta to znacilo) mom B Delux-u.
Hvala svima, jos jednom na odgovorima.
Hvala svima, jos jednom na odgovorima.
-
Da ne otvaram novu temu...Dakle, ovako je bilo:
U "PK Audio" su mi zamenili lampe (2 moje nove lampe 6L6, + moja nova Wilkinson kobilica za Telca u zamenu + doplata sitnica), jedan elektrolit i zvucnik (originalni Eminence zamenjen Celestion Vintage 3) zvucnjakom) i pojacalo zaista bolje zvuci nego na pocetku. Ipak, kako stara ljubav zaborava nema, ja sam odlucio da se ponovo vratim na nesto sto zvuci slicno Twinu. Ko me je citao ranije znao kakvu sam napravio trampu
).
Na K/P se vec nekoliko meseci pojavljuje oglasa za prodaju Fender Vibrosonic Reverba (kao Twin Reverb sa jednom 15"-com) iz 1972-ge, u opsegu od 640 - 450 eura. Cuo sam se sa vlasnikom/serviserom/prodavcem, ali nemam nikakvo iskustvo sa ovim pojacalom.
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-V ... id=5769688
Drugari, imate li neko informaciju o ovom tipu pojacala ili konkretno, o ovom pojacalu?
Hvala unapred.
U "PK Audio" su mi zamenili lampe (2 moje nove lampe 6L6, + moja nova Wilkinson kobilica za Telca u zamenu + doplata sitnica), jedan elektrolit i zvucnik (originalni Eminence zamenjen Celestion Vintage 3) zvucnjakom) i pojacalo zaista bolje zvuci nego na pocetku. Ipak, kako stara ljubav zaborava nema, ja sam odlucio da se ponovo vratim na nesto sto zvuci slicno Twinu. Ko me je citao ranije znao kakvu sam napravio trampu

Na K/P se vec nekoliko meseci pojavljuje oglasa za prodaju Fender Vibrosonic Reverba (kao Twin Reverb sa jednom 15"-com) iz 1972-ge, u opsegu od 640 - 450 eura. Cuo sam se sa vlasnikom/serviserom/prodavcem, ali nemam nikakvo iskustvo sa ovim pojacalom.
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-V ... id=5769688
Drugari, imate li neko informaciju o ovom tipu pojacala ili konkretno, o ovom pojacalu?
Hvala unapred.
to bi trebalo da je Twin Reverb sa Master Volume kontrolom. Originalni zvucnik bi trebalo da je JBL D-130-F 15" (tako bar kaze Wiki)
steta sto lik nije slikao i pojacalo otpozadi. Ako je sa pojacalom sve ok onda je to pretty ok cena

steta sto lik nije slikao i pojacalo otpozadi. Ako je sa pojacalom sve ok onda je to pretty ok cena

-
Hvala na odgovoru. Znam ove stvari sa neta, ali sam mislio ako je neko od vas iz Bgd-a imao prilike da se sretne bas sa tim modelom ili konkretno, sa ovim prodavcem, pa da mi kaze nesto o tome.
Ja sam pre nego sto sam uzeo basmana bio u pregovorima sa njim da menjam junior-a za to pojacalo. Navodno je sve potpuno ispravno i u odlicnom stanju, jedino sto zvucnik nije originalni. Dogovorimo se da dodjem ja u BG da probam pojacalo, dodjem ja u BG, zovem lika, kaze danas sam zauzet.
Funkomat wrote: Dogovorimo se da dodjem ja u BG da probam pojacalo, dodjem ja u BG, zovem lika, kaze danas sam zauzet.