FENDER HOT ROD DELUXE TWEED?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: FENDER HOT ROD DELUXE TWEED?
Ja nisam sviro ni Lenija™ ni ovaj novi Hot Rod, tako da, što se mene tiče, možeš da postupiš po svom gasu osećaju 

Sheta, bilo je lepo slushati LAney-a u tvojim demoima koji mi nedostaju [gde su novi??]

Mislim da sam probao taj Fender anp jedared. Nije to to.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera

Joj drugari, pa napisao sam da nisam ja potencirao tu zamenu niti mi se neshto sad zuri da sizim oko toga.
Sustina je ta da je covek ponudio pojacalo koje nije Mexiko (kakva su sva od 98me ili 2000te cini mi se), no prvu seriju tih Hot Rod pojacala, a to je vec druga prica. Jos jedna stvar je da sam oduvek hteo DeVille ili Deluxe ili tako neshto, ali nikako ne zelim sam sebe da *****, to bi bilo suludo zar ne...?
Posto vecina Vas nije probalo Laney, ne znate koje su njegove prednosti a koje su mane...Naprimer - bas pot drzim do kraja i dalje mi nije dovoljno basa na drajvu, ali je zadovoljavajuce, a na klinu je po prilicno marshallski zvuk, mada su ga malko ulepsali, ali i dalje se ne moze porediti sa Vox ili Fender. Dalje, ima par tehnickih stvari koje mi se cini da su malko isfuserili, nisu neke krucijelne, ali opet me nervira: Tone pot (koji diktira maltane u mnogome zvuk pojacala) radi na sledci nacin ...polako izostrava zvuk i onda kad se predje 8, odjednom izostri ko da je treble do kraja. Nije greska do pota, kvara ili slicno, vec je tako fabricki. To zna dosta da nervira. I jos par stvari...ali daleko od toga da nije UBICA od pojacala.
Deluxe/Deville pojacala su ta koja koriste vecina ovih modernijih bendova, recimo OK GO, Franz Ferdinand, The Strokes, i taj neki tip zvuka mi je interesantan. Druga stvar - 6L6 ima uvek vise basa, a i bolje prima pedale. Zato sam kontao....daj da probam, pojacalo je USA, nije Mehiko, ima nove lampe i stavio je lik neki Custom Fender JBL zvucnik, koji je skup sam po sebi jako, a shto se tice vrednosti, Laney je bio oko 750evra bez popusta a deluxe je isto toliko. Povremeno oba pojacala budu jeftinija zbog popusta, ali to im je cena...oko 750evra za oba (stim da se sad Fender dobija meksicki i nije tweed u vecini slucajeva je to tesko naci). I lik koji mi je ponudio je poznat, preko mog ortaka je varijanta, nije neki trgovac niti bilo shta slicno.
Eto.

i da....fender je za kilu laksi od Laney-a a ima 20w vishe...

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/877 ... III-Black/
http://www.mixmusic-company.com/compone ... gory_id=46
pa nemanja ako juriš nesto tako kao sto si naveo, u cemu je onda tvoja dilema? posto jos ima i neki cool JBL i nove lampe...vredi ga bar poslusati?? a to da sam sebe zajebesh...pa...ne bi ti bio ni prvi a ni poslednji put!?nemanjavelimirovic wrote:Jos jedna stvar je da sam oduvek hteo DeVille ili Deluxe ili tako neshto, ali nikako ne zelim sam sebe da *****, to bi bilo suludo zar ne...?

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
hehhee, ja bi se slozio sa ovom tvrdnjom, mada mozda samo u dva slucaja.xspaceman wrote:pa nemanja ako juriš nesto tako kao sto si naveo, u cemu je onda tvoja dilema? posto jos ima i neki cool JBL i nove lampe...vredi ga bar poslusati?? a to da sam sebe zajebesh...pa...ne bi ti bio ni prvi a ni poslednji put!?nemanjavelimirovic wrote:Jos jedna stvar je da sam oduvek hteo DeVille ili Deluxe ili tako neshto, ali nikako ne zelim sam sebe da *****, to bi bilo suludo zar ne...?zato go for it!

Taj Fender treba da ima obilje bas-a, mislim da ti ni najmanje nebi manjkalo. Namesti dogovor da ga donese kod tebe pa ako ti se vishe svidi od Laney-a da cjesh se djorati.
U zameni dolaziš na isto jedino ako si u fazonu da se nešto okrećenemanjavelimirovic wrote:hehhee, ja bi se slozio sa ovom tvrdnjom, mada mozda samo u dva slucaja.xspaceman wrote:pa nemanja ako juriš nesto tako kao sto si naveo, u cemu je onda tvoja dilema? posto jos ima i neki cool JBL i nove lampe...vredi ga bar poslusati?? a to da sam sebe zajebesh...pa...ne bi ti bio ni prvi a ni poslednji put!?nemanjavelimirovic wrote:Jos jedna stvar je da sam oduvek hteo DeVille ili Deluxe ili tako neshto, ali nikako ne zelim sam sebe da *****, to bi bilo suludo zar ne...?zato go for it!

istinanemanjavelimirovic wrote: Druga stvar - 6L6 ima uvek vise basa, a i bolje prima pedale.

mozhe lako da se desi da ce ti se vishe svideti.
off topic mali, kad si vec pomenuo, kako bi okarakterisao clean ovog mog amp-a? to je 6V6, ima bassa za izvoz, jeste fenderovski ali i nije, neki prelaz izmedju vox-a i fender-a po meni, mada je ipak ot Pecino luche ne znam shta je on tu sprchkao unutra, neki lik sa glazbenog foruma koji prati pecin rad ga je okarakterisao kao Fender Tweed Deluxe 5E3 bazirano pojachalo.
brate uzmi fendera onda naravno, ja sam samo navijao za laney jer malo smara da svi sviramo fendere, marshalle, iako su najbolji

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Pa clean sa tvog ampa je skroz tweed po meni,..Vox pojacala imaju vise srednjih i cini mi se da su kristalnija od fendera. (po mom iskustvu). Taj tvoj amp je ludnica, to cuvaj ko oci u glavi.Cortex wrote: off topic mali, kad si vec pomenuo, kako bi okarakterisao clean ovog mog amp-a?
brate uzmi fendera onda naravno, ja sam samo navijao za laney jer malo smara da svi sviramo fendere, marshalle, iako su najboljigde su tu matchless, egnater, ampeg pogotovo ampeg, i druga...

Hehehhe, pa pazi, nemam nista protivvu drugih firmi, ali ....secas se onog starog sa foruma izraza..."uzmi Fender"

Teshko da to neko svira kod nas, verovatno ih mozesh nabrojati zajedno na prstima jedne ruke sve ukupno , a oni nesvracjaju na forum.Nazalost. Ampeg jos i ima po koji.Cortex wrote: gde su tu matchless, egnater,
Pa kad je sigurica.nemanjavelimirovic wrote:
Hehehhe, pa pazi, nemam nista protivvu drugih firmi, ali ....secas se onog starog sa foruma izraza..."uzmi Fender"![]()
![]()

Ti noviji Fenderi imaju malo moderniji ton, a sam si pre izvesnog vremena rekao da volish Deville, pa ono, mozda ti se ovaj amp i svidi veoma.

- Hotstepper
...a i nije sve u ljubavi, ima neshto i u lovi...
Siguran sam da se Fender jednog dana lakshe proda...
Siguran sam da se Fender jednog dana lakshe proda...
to se zove chime, ako hoces strucno da se izrazavash molim te, Vox chimenemanjavelimirovic wrote:Vox pojacala imaju vise srednjih i cini mi se da su kristalnija od fendera. (po mom iskustvu).

Na tom Deluxe Tweed-u vredi samo tweed. Čuvaj Laney-a a juri pravi Tweed (neki 5E3 klon)
http://forum.metroamp.com/viewtopic.php?f=10&t=11245
To važi za model VC30, nisam siguran za Lion-a. Konstrukciona greška ali može lako da se popravi:kwiss wrote:Pročith na GF-u da na Laney-u ne rade NOS lampe.
http://forum.metroamp.com/viewtopic.php?f=10&t=11245
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
- Hillybilly
Ako je neko na forumu zasluzio dobar amp to si ti. Na zalost ni Laney ni Hot Rod i ako su na trzistu u tom cenovnom rangu jedini dobar izbor.
Neka te ne buni sto na Hot Rodu pise made in USA. Nema ama bas nikakve razlike izmedju mehos i usa verzije. Sve je isto, svi delovi, izrada i ostalo...
Ako bi bio u toj tvojoj dilemi ja bi izabrao Hot Rod mada bi ga odma modovao, da dobijem vise headruma i maloko bolji vojSing i upotrebljiviji reverb!
Neka te ne buni sto na Hot Rodu pise made in USA. Nema ama bas nikakve razlike izmedju mehos i usa verzije. Sve je isto, svi delovi, izrada i ostalo...
Ako bi bio u toj tvojoj dilemi ja bi izabrao Hot Rod mada bi ga odma modovao, da dobijem vise headruma i maloko bolji vojSing i upotrebljiviji reverb!