Crunchbox with SHO + Zendrive + 1590a Orange Squeezer

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nebojsak

Re: Crunchbox with SHO + Zendrive + 1590a Orange Squeezer

Post by nebojsak » 06 Jun 2012, 11:16

Zendrive kida :) Šteta što dweezilov TS nije stigao na vreme za 1:1 test, ali ja sam ultra zadovoljan kako OD radi.

I da, ovako po sećanju im manje kompresije i tvrdoće, ali opet dovoljno mogućnosti za lep proboj™ iz miksa. I širine, širine.

Gagi

Post by Gagi » 06 Jun 2012, 22:46

Cortex samo želim da kažem
Image

:ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 Jun 2012, 23:34

:ziveli: :ziveli:

E da ne odgovorih chika Dweez-u, grafika dobri stari Photoshop. Uglavnom su to montazhe slika koje nalazim na netu, i veshto uklapanje u nekakvu celinu hehe.

dweezil

Post by dweezil » 06 Jun 2012, 23:48

da pa drazesne su @Cortex, posebno mi se djasvi na Zendrive-u kako je ispalo sve, boja kapica, boja enclosurea i boja grafike :bambi:
kao i to resenje za 4 kapice je cool, gornje blize a donje vise razmaknute, nice :bambi: i da baterija koja je gore, i lezi na potovima, zanimljivo resenje def

maksabass

Post by maksabass » 07 Jun 2012, 00:00

Da se pridruzim cestitkama ,vezanim za izgradju,i dam prdrsku u napredovanju.
Sad kada bi dao bilo kakvu kritiku ,u smislu moglo je bolje ili to ,bilo bi krajnje nekorektno od mene ,jer znam kroz sta sve treba proci i sta sve uraditi da bi na kraju pedala bila i lepa i korisna i imala dobar zvuk,a sve je to individualna stvar.Sto se nekom svidja drugom se ne svidja.
Sto se licno mene tice skroz sam zadovoljan-samo napred senjor CORTEX

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 07 Jun 2012, 00:25

maksabass wrote:samo napred senjor CORTEX
:1: :ziveli: :bravo:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 07 Jun 2012, 06:44

Cortex wrote:...Jedino se secam...
:bravo: Pa da te upisemo na PMF, smer kvantna mehanika.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 07 Jun 2012, 07:30

Now my thread is complete!

DERSU IS HIIIIIAAAAA :ziveli:

Dersu si se nekad istripovao ti da uradish neku pedalu ili amp? Ozbiljno , prijateljski pitam :)
Mislim jeste da ti egzistirash u svetu koji se najblazhe mozhe okarakterisati kao kovitlac fundamentalnih ideja i enciklopedijskog kvantuma informacija pa ti se takve akcije mogu chiniti kao gubljenje vremena, but still I'm askin'.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 07 Jun 2012, 07:51

Napravio sam jedno 4-5 pojacala do 20. godine, nismo mi imali Marshalle ili Boogie po konsignaciji niti ove vase fancy radnje. Imao sam sve sheme (to je tad bila fora naci, kasnih sedamdesetih i pocetkom osamdesetih, skupljas jednu po jednu na sve strane ali rodjaci i familija , ortaci, uvek znaju nekoga sa ETF-a ko je imao te sheme ili neke samograditelje). Fora je sto nikad u zivotu nisam napravio kutiju (drvenu) u koju bih stavio sasiju, vec je samo sasija cucala na stolu. Ko mnogi audio cevasi. Akali smo se oko tih limova, trafoa i keramickih podnoski za lampe tako da me posle mrzelo da to prebacujem. Onda posle jedno 3-6 meseci prodas to za male pare nekom ortaku (ono box pljuga) i picis dalje.

A kad bi ti pricao 'sta sve nisam radio, cim se nisam sladio' (vizavi elektrotehnike) proveo bih ostatak zivota pricajuci ti. :bambi:

Nisam nikad ni prestao, samo sto sad 'pravim' 'softverske uredjaje'. Prljavo je akati se sa hardware-om a oce i da (u)bije, ipak sam ja stariji gospodin covek. Ali od 1975. recimo pa do 1990. hardware.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 07 Jun 2012, 08:04

Cortex wrote:Now my thread is complete!

Dersu si se nekad istripovao ti da uradish neku pedalu ili amp? Ozbiljno , prijateljski pitam :)
Moj problem je sto kad bih pravio sebi pojacalo (a pada mi na pamet ali nemam vremena) jednostavno znam koliki je to poduhvat. Cak i najjednostavnije jednokanalno pojacalo je za mene suludi waste of time jer to treba da se odradi tako pedantno da za to vise nemam vremena i nerava. Nije rec samo o egzekuciji (polaganje komponenti, lemljenje, ako je stampa izarada PCB-ja, s tim sto bih ja to ovde dao profi firmi da mi odradi PCB) problem je dizajn. Moras da predjes svaku komponentu i vod, svaki elektricni spoj, da vidis gde su fizicki u prostoru u odnosu na druge komponente, koliko udaljeni od kricitnih komponenti, koja je orijentacija svake komponente kroz koju tece i korisni signal i napajanje, u kom smeru se generisu elektromotorne sile, separacija signala, intermodulaciona izoblicenja. Yadda yadda yadda.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 07 Jun 2012, 08:33

:ziveli: :ziveli:

Next project jedno od ova dva:

1. Black Arts Pharaoh Fuzz + digital delay with trails [PT2399]
2. Zendrive + digital delay with trails [PT2399]

u jednom kucishtu.

Glasajte za jednu od ove dve opcije danas! :lol:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 07 Jun 2012, 08:39

Pharaoh, naravno. Samo stavi dilej pre fuzza. :mrgreen: :ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 07 Jun 2012, 10:23

[quote="Cortex"]Now my thread is complete!

znaci tako tema je kompletna samo kada se Dersu ukljuci.cini mi se da ga na mojoj temi nije bilo?Da li to znaci da trebam da se jos potrudim da bi ga imalo i na mojoj temi.Naravno da se salim u vezi s tim ,al sam ipak ocekivao nesto :bambi: cenim i postujem >majtore< iz 70-tih.to je stvarno bilo vreme i fuzeva i rock n roll-a i lampasa ,i muzike i stvaranja.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 07 Jun 2012, 16:41

Dersu Uzala wrote: Akali smo se oko tih limova, trafoa i keramickih podnoski za lampe tako da me posle mrzelo da to prebacujem. Onda posle jedno 3-6 meseci prodas to za male pare nekom ortaku (ono box pljuga) i picis dalje.
Čekaj, ja sam mislio da si propušio tek kada si u USA stigao :kokice:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 07 Jun 2012, 18:53

Cortex wrote:Rax seti se da imam ts808 koji sam sam radio :) u odnosu na njega, zendrive je ispeglaniji, techniji, i manje kompresovan, a opet ima sve te neke osobine koje volimo kod TS-a, ali ima i jako pametno reshenu tonsku sekciju, preko tone i voice potova, gde kada povecavash voice istovremeno i ppovecavash gain, pa ja na telcu drzhim voice skroz na desno, a tone skroz na levo, i drive na max, shto daje max gain iz pedale, koji je perfektnog twanga a opet potpuno drugachiji nego kod TS-a. Kod Zena mi se svidja shto namestim njega i amp na jedan nachin i sviram npr telca, i onda iskopcham tele a ubodem SG-a i sve je fenomenalno i dalje, bez potrebe da podeshavam ponovo tonske kontrole na pedali niti na pojachalu. Na TSu nije tako.
Sa humbuckerima Zen daje taj neki dumble zvuk, izuzetno lep i bogat techni i mekan overdrive sa fenomenalnim odzivom na dinamiku trzalicom, a na singlovima daje TS alike crunch i twang ali sa drugachijim smradom, ne znam, treba chuti pa proceniti. Ali definitivno mi jako lezhi, mojoj opremi i mom ampu, i vrlo se lomim da li da prodajem svoj TS i pravim sebi istovetan Zendrive kao i Obossu.
Vrlo je verovatno da cu to i uraditi.
Najs, cuo sam za tu Dumble foru to me i privlaci kod zenda. Mora pasti jedan clon u skorije vreme, TS me vec smorio 3 komada sam spravio, pa malo da padne neka promena, a i mislim da ce mi sesti bolje od TS-a, posto nikako za sebe neku pedalu da ostavim... :)

:ziveli:

I da, neki snimak pod obvz!! :)

Post Reply