I da, ovako po sećanju im manje kompresije i tvrdoće, ali opet dovoljno mogućnosti za lep proboj™ iz miksa. I širine, širine.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
maksabass wrote:samo napred senjor CORTEX
Cortex wrote:...Jedino se secam...
Moj problem je sto kad bih pravio sebi pojacalo (a pada mi na pamet ali nemam vremena) jednostavno znam koliki je to poduhvat. Cak i najjednostavnije jednokanalno pojacalo je za mene suludi waste of time jer to treba da se odradi tako pedantno da za to vise nemam vremena i nerava. Nije rec samo o egzekuciji (polaganje komponenti, lemljenje, ako je stampa izarada PCB-ja, s tim sto bih ja to ovde dao profi firmi da mi odradi PCB) problem je dizajn. Moras da predjes svaku komponentu i vod, svaki elektricni spoj, da vidis gde su fizicki u prostoru u odnosu na druge komponente, koliko udaljeni od kricitnih komponenti, koja je orijentacija svake komponente kroz koju tece i korisni signal i napajanje, u kom smeru se generisu elektromotorne sile, separacija signala, intermodulaciona izoblicenja. Yadda yadda yadda.Cortex wrote:Now my thread is complete!
DERSU IS HIIIIIAAAAA![]()
Dersu si se nekad istripovao ti da uradish neku pedalu ili amp? Ozbiljno , prijateljski pitam![]()
Čekaj, ja sam mislio da si propušio tek kada si u USA stigaoDersu Uzala wrote: Akali smo se oko tih limova, trafoa i keramickih podnoski za lampe tako da me posle mrzelo da to prebacujem. Onda posle jedno 3-6 meseci prodas to za male pare nekom ortaku (ono box pljuga) i picis dalje.
Najs, cuo sam za tu Dumble foru to me i privlaci kod zenda. Mora pasti jedan clon u skorije vreme, TS me vec smorio 3 komada sam spravio, pa malo da padne neka promena, a i mislim da ce mi sesti bolje od TS-a, posto nikako za sebe neku pedalu da ostavim...Cortex wrote:Rax seti se da imam ts808 koji sam sam radiou odnosu na njega, zendrive je ispeglaniji, techniji, i manje kompresovan, a opet ima sve te neke osobine koje volimo kod TS-a, ali ima i jako pametno reshenu tonsku sekciju, preko tone i voice potova, gde kada povecavash voice istovremeno i ppovecavash gain, pa ja na telcu drzhim voice skroz na desno, a tone skroz na levo, i drive na max, shto daje max gain iz pedale, koji je perfektnog twanga a opet potpuno drugachiji nego kod TS-a. Kod Zena mi se svidja shto namestim njega i amp na jedan nachin i sviram npr telca, i onda iskopcham tele a ubodem SG-a i sve je fenomenalno i dalje, bez potrebe da podeshavam ponovo tonske kontrole na pedali niti na pojachalu. Na TSu nije tako.
Sa humbuckerima Zen daje taj neki dumble zvuk, izuzetno lep i bogat techni i mekan overdrive sa fenomenalnim odzivom na dinamiku trzalicom, a na singlovima daje TS alike crunch i twang ali sa drugachijim smradom, ne znam, treba chuti pa proceniti. Ali definitivno mi jako lezhi, mojoj opremi i mom ampu, i vrlo se lomim da li da prodajem svoj TS i pravim sebi istovetan Zendrive kao i Obossu.
Vrlo je verovatno da cu to i uraditi.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest