Prokleti PedalBoard

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Prokleti PedalBoard

Post by nemanjavelimirovic » 14 Aug 2012, 16:43

Nemanja VS Pedalboard - 1:1

Popizdeh juce i raskupusah kofer tj njegovu izolaciju:
Image

Pedalboard sam uspeo nekako da sklopim sa jos jednim secenjem palca desne ruke, ali vec sam navikao...
Napajanje sam spakovao u improvizovanu kutijicu od nekom materijala koji sam nasao u koferu tj njegovih stranica a rucka je rucka predhodnog kofera zasaraflkjena za medijapan koji se nalazi unutar srebrne folije :mrgreen:
Image

Kad sam vec prso oko lemljenja, zalemio sam i jednu LED trakicu da svetli izmedju dva reda pedala. Posto nije bilo mesta za 4+2 resio sam da ovih 6 pedala ovako rasporedim a da vah,
kontrolu procesora (koja ce takodjer biti u obliku vah-a, ostavim van borda kao i JamMan koji ne koristim nonstop...
Image
Josh jedna fotka, skoro ista :lol: 8) :
Image
Kako sede u koferu:
Image
I konacno, kofer koji se ne raspada (posto je nov...). Stari je bio do te mere prso da su mu stranice pocele ispadati i lajsne se odvajati... uzas. :ziveli:
Image

xspaceman

Post by xspaceman » 14 Aug 2012, 17:14

:bravo:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 14 Aug 2012, 17:18

hahaha super! :ziveli: :ziveli:

Randy

Post by Randy » 14 Aug 2012, 17:33

nemanjavelimirovic wrote:
Spoiler:
Image
Čim vidim ovakvu sliku odma mi se nešto pravi :)
Svaka čast :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 14 Aug 2012, 17:39

Svaka čast brate, ovo super izgleda! Drago mi je da si ipak sve izgurao do kraja. :ziveli:

Mogao bih i ja da naPIMPujem svoj board ovim LED trakicama, super je fora, samo nek' sija... :lol:

Kofer je ipak isti kao moj, super što si našao...koliko je koštao?

dweezil

Post by dweezil » 14 Aug 2012, 20:09

nemanjavelimirovic wrote:Pedalboard sam uspeo nekako da sklopim sa jos jednim secenjem palca desne ruke, ali vec sam navikao...
:) ahahahaha :bambi: drazesno izgleda, btw nabavi kevlarske rukavice u cilju sprecavanja namernog samoozlijedjivanja :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 14 Aug 2012, 21:55

xspaceman wrote::bravo:
:) :ziveli:
Cortex wrote:hahaha super! :ziveli: :ziveli:
Randy wrote:
Spoiler:
Image
Čim vidim ovakvu sliku odma mi se nešto pravi :)
Svaka čast :ziveli:
:ziveli:
Baba Slim wrote:Svaka čast brate, ovo super izgleda! Drago mi je da si ipak sve izgurao do kraja. :ziveli:

Mogao bih i ja da naPIMPujem svoj board ovim LED trakicama, super je fora, samo nek' sija... :lol:

Kofer je ipak isti kao moj, super što si našao...koliko je koštao?
Metar je oko 800din! Dzabe. Kod nas imash RGB i ovaj Beli i mislim jos neki ali siri mnogo, ovaj je bash uzan i cuper mi je...
Spoiler:
A kufer je 1999 din. :)
dweezil wrote:
nemanjavelimirovic wrote:Pedalboard sam uspeo nekako da sklopim sa jos jednim secenjem palca desne ruke, ali vec sam navikao...
:) ahahahaha :bambi: drazesno izgleda, btw nabavi kevlarske rukavice u cilju sprecavanja namernog samoozlijedjivanja :)
Ma sledeci put se oblacim ovako za pravljenje bilo cega:
Image :mrgreen: :ziveli:

majtimika

Post by majtimika » 14 Aug 2012, 22:53

da izgleda super , bas i ne, ali bitno da si izvukao zivu glavu :ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 15 Aug 2012, 00:40

E sad JA...
Objavicu projekat u mojoj temi,al evo malo i ovde da se nadovezem,na ovo o pedalbordovima i raznim problemima-jel te?
Sve je vec u fazi izrade ,stiglo se do nekih 60%...a zamisao je.
U jednoj kutiji ,tako velicine procesora,smestene 5 pedale sa napajanjem i ostalim sto ide uz to.Ono sto ce razlikovati ovu spravu od nekih ostalih u ovom zanru je to sto ce pedale biti LOOP-ovane(jel se tako kaze).Da pojasnim moju zamisao.Jednim pritiskom na taster mozete birati koliko ce se pedlala ukljuciti,jedna ili svih pet,ili mozda dve,tri. :roll:
E sad moja je zamisao da stavim COMPRESSOR,DRIVE,DISTORTION,CHORUS,DELAY.Rekao bih da je to neki standard,pa neka tako ostane za pocetak.
Sprava ce imati DI OUT tako da se moze svirati direkto u mix,A za one sa pojacalima i FX send/return.
I tako ... lepo je kad vidim moju pedalu u pedalbordu :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 15 Aug 2012, 00:42

maksabass wrote:
U jednoj kutiji ,tako velicine procesora,smestene 5 pedale sa napajanjem ...

Ja sam ovo hteo odavno...smao niko nije hteo da se cima da prepakuje :D :mrgreen: :XD:

Cuj, pa jedini drajv koji koristim je OCD tvoj i jedan Pro Co Rat koji mi je takodje p ravljen (za drugi band). :) :ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 15 Aug 2012, 00:49

maksabass wrote:
U jednoj kutiji ,tako velicine procesora,smestene 5 pedale sa napajanjem ...

Ja sam ovo hteo odavno...smao niko nije hteo da se cima da prepakuje :D :mrgreen: :XD:

Cuj, pa jedini drajv koji koristim je OCD tvoj i jedan Pro Co Rat koji mi je takodje p ravljen (za drugi band). :) :ziveli:
Pa eto cim ga budem sklopio i testirao,saljem ti ga da ga probas i testiras...i kazes svoje utiske

mateuspoz

Post by mateuspoz » 15 Aug 2012, 02:47

Hillybilly wrote:Imas od mene napajanje na poklon! Cujemo se kad se vratim sa odmora... samo mojne da se sekiras! Popi koje toceno i sve ce da dodje na svoje mesto ... :ziveli:

banjacNT

Post by banjacNT » 15 Aug 2012, 14:45

Nemanja, a gde si kupio kUferat, i kojih sve dimenzija ima??? Kojih je dimenzija taj tvoj kofer???

Kako te sluzi onaj Behringer Vintage Phase, jel jede malo osnovni signal gitare ili jok? Jel tru baj pas?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 15 Aug 2012, 15:40

banjacNT wrote:Nemanja, a gde si kupio kUferat, i kojih sve dimenzija ima??? Kojih je dimenzija taj tvoj kofer???

Kako te sluzi onaj Behringer Vintage Phase, jel jede malo osnovni signal gitare ili jok? Jel tru baj pas?

NIje tru bajpas ali je super, dobar bufer... Kofer u radnji sa alatima kod nas. oko 1999 din. :) :ziveli:

banjacNT

Post by banjacNT » 15 Aug 2012, 20:31

banjacNT wrote:Nemanja, a gde si kupio kUferat, i kojih sve dimenzija ima??? Kojih je dimenzija taj tvoj kofer???

NIje tru bajpas ali je super, dobar bufer... Kofer u radnji sa alatima kod nas. oko 1999 din. :) :ziveli:
A nereTCHe mi za dimenzije, po mogucstvu unutrasnje dimenzije. Planiram da i ja pravim pedal board pa me eto Enteresuju diminzije tog kofera, da li bi se eventualno uklopio u taj kofer. Ajd, cisto da napomenem, planiram da mi pedal board bude 50x30cm, a u visinu negde oko 12cm. Kojih je dimenzija taj tvoj board???

Post Reply