A šta će ti podni štimer za gajbu, osim ako nisi Sava?nesharm wrote:Hmm, za sviranje u gajbi 9000 din?
Štimer
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Stimer
Jednostavno mi je lakse da imam pedale, nego da mi se vuce na i ovako prepunom stolu. Plan je da do kraja godine prebacim jednu gitaru u foto studio gde ima prostora, te ce mi tu sigurno trebati pedala(e).
Onda lepo kupis Behringera Tu300 i zavrsis posao. Ne sisa ton, ne unosi sum, mene je sluzio na svakoj svirci preko dve godine. Ne znam da li spustas stim, meni je malo sporiji odziv bio za debelu e, i kad se spusta na d, ali uhvati smo ne trenutno. Za sviranje kuci najbolje resenje. Ne samo kuci jbg, ja sam ga koristio uzivo i nikad nije zakazao.
Baba Slim wrote:Onda lepo kupis Behringera Tu300 i zavrsis posao. Ne sisa ton, ne unosi sum, mene je sluzio na svakoj svirci preko dve godine. Ne znam da li spustas stim, meni je malo sporiji odziv bio za debelu e, i kad se spusta na d, ali uhvati smo ne trenutno. Za sviranje kuci najbolje resenje. Ne samo kuci jbg, ja sam ga koristio uzivo i nikad nije zakazao.

Meni radi vecj nekoliko godina kao sat.
Ok, Behringer definitivno, u nadi da ga Artist ima na stanju.
mene je behri smorio,jer i ja idem dublje (od D pa sve do A),i koliko se sjecam A nisam ni uspio da uhvatim,sa B sam se mucio i odustao i proslijedio drugu za iste pare za koje sam ga uzeo.nije bilo do gitare,izlaz je vise nego jak.definitivno probaj kod nekog prije nego sto uzmes.
sa druge strane najveca steta sto mix ne radi vise sa cherub-om,njihov pedal stimer od 19 e radi u uporednom testu sa tu2 ali indenticno,nikakvih problema nisam ni sa gitarom ni sa basom imao koliko god duboko da idem,takodje,ne jede ton ali ni malo.
sa druge strane najveca steta sto mix ne radi vise sa cherub-om,njihov pedal stimer od 19 e radi u uporednom testu sa tu2 ali indenticno,nikakvih problema nisam ni sa gitarom ni sa basom imao koliko god duboko da idem,takodje,ne jede ton ali ni malo.
jbg, bendovi koje ja slusam su normalnom ili Dis stimu, nema drop stimova, kapiram da nece biti frke.
Na najdeblju žicu reaguje malo sporije, ali spuštanje bar do D ide bez problema. Sporo doduše, kao što rekoh, ali dostižno. 

Meni , na Stratu debela E pravi problem samo na neck magnetu. Prebacim na bridge i nashtimam se odma.
Ne bi Behringer bio Behringer
. Ma dobro, ce se proda ako bude smarao, ni prve ni poslednje pare bacene u zivotu.

GREŠKA!nesharm wrote:Ne bi Behringer bio Behringer. Ma dobro, ce se proda ako bude smarao, ni prve ni poslednje pare bacene u zivotu.
Znaš onu: "nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari"?!? Doslovce primenljiva poslovica na tvoj slučaj.
Ovde se ne radi o izboru automobila od par hiljada € (iako mnogi daju i do 5000€ VIŠE za navodno bolji, noviji, ... auto, dok na nekoj sitnici od 50€ žele da uštede 20€ (!) ), već o pedali za nekih 70€. To i nije neka investicija ako se uzme u obzir da Boss može trajati decenijama.
Koliko potrošiš na mobilni telefon? Verujem da mnogi menjaju bar jednom u dve godine mobilni. Nakon druge godine cena starog modela se sa 400€ spušta na 150€ ... koliko se tu gubi?
Samim tim, skuplja dara nego mast ako se budeš vladao tom logikom. Kupi jednom dobru stvar kako ne bi više o tome razmišljao i stavi . na taj slučaj!
+1
Mene moj Squier American Road Worn zidni štimer služi evo ima već dobrih 60 godina. Čak ga i ne koristim, a on i dalje radi ko sat, pogotovo za Am Std štimove. Svaka preporuka
Mene moj Squier American Road Worn zidni štimer služi evo ima već dobrih 60 godina. Čak ga i ne koristim, a on i dalje radi ko sat, pogotovo za Am Std štimove. Svaka preporuka

-
Road worn zidni se nije ni proizvodio pre 60 god. Ko zna kakvu su ti KOPIJ-u uvalili. 

Pardon, poljski štimer je u pitanju, sad sam pogledao na kutiji. Moja greška 

Nego, nikako da pitam, muči me štimer već neko vreme, par meseci, evo videh temu pa se setih:
Korg AW-2, clip-on (http://www.mitrosmusic.com/proizvod/829-Korg-AW2G/)
Iako sviram gitaru skoro svaki dan ili barem nekoliko puta nedeljno i poprilično je u štimu (pristojne čivije, kobilica) kada ga nakačim na glavu, uvek je na Piezo modu, s vremena na vreme prikazuje mi kao da su sve žice otišle pola stepena-stepen dole ili gore sa štimom.
Ja ajde, naštimujem po njemu jedno veče, probam sutradan ili za koji dan - pokazuje mi da je štim na svim žicama otišao u kontra smeru za slično malo...
Nemoguće je da mi se gitara toliko raštimava, nemam termometar u sobi kao neki
, stalno je na istom mestu u kujni gde se retko kuva (ubiće me žena), ali štimer izgleda malo ludi...
Ima on nekakvu kalibraciju, ali ne vidim da ima fajde pritiskati te dugmiće...
Ima neko neki savet?
Štimer deluje dobro, brz, precizan, back-light u dve nijanse/jačine, da l' sam ja samo zabo neki sa bug-om ili negde grešim...!?
Kr.
Korg AW-2, clip-on (http://www.mitrosmusic.com/proizvod/829-Korg-AW2G/)
Iako sviram gitaru skoro svaki dan ili barem nekoliko puta nedeljno i poprilično je u štimu (pristojne čivije, kobilica) kada ga nakačim na glavu, uvek je na Piezo modu, s vremena na vreme prikazuje mi kao da su sve žice otišle pola stepena-stepen dole ili gore sa štimom.
Ja ajde, naštimujem po njemu jedno veče, probam sutradan ili za koji dan - pokazuje mi da je štim na svim žicama otišao u kontra smeru za slično malo...
Nemoguće je da mi se gitara toliko raštimava, nemam termometar u sobi kao neki

Ima on nekakvu kalibraciju, ali ne vidim da ima fajde pritiskati te dugmiće...
Ima neko neki savet?
Štimer deluje dobro, brz, precizan, back-light u dve nijanse/jačine, da l' sam ja samo zabo neki sa bug-om ili negde grešim...!?
Kr.