Šta mislite o lampašima od 1w...5w itd???
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Šta mislite o lampašima od 1w...5w itd???
Fora je što na drajv kanalu ima taj Lead boost, koji dodatno zamasti zvuk, i to poprilično, i to može da se uključuje footswitchem, što je super, onda na drajv kanalu imaš dobar, jak crunch koji se pretvara u još žešći drajv kad se upali Lead boost.
Da ne ispadne da ubeđujem, obavezno idi probaj, to što se meni sviđa ne znači da će i tebi dobro raditi ono što ti treba... Jeste da košta dosta (jer ti onda treba još i kabinet, a ako hoćeš kombo on je valjda 70-tak hiljada), ali kapiram da ima sve što ti treba i za sviranje i za snimanje... A mislim da taj stariji metal pokriva verovatno bez problema.
Da ne ispadne da ubeđujem, obavezno idi probaj, to što se meni sviđa ne znači da će i tebi dobro raditi ono što ti treba... Jeste da košta dosta (jer ti onda treba još i kabinet, a ako hoćeš kombo on je valjda 70-tak hiljada), ali kapiram da ima sve što ti treba i za sviranje i za snimanje... A mislim da taj stariji metal pokriva verovatno bez problema.
Mozda Orange Jim Root Terror? Ili obican Tiny Terror/Dark Terror ili tako nesto?
[quote="fattwang"]Znači promašena tema. Naslov je obećavao ali je diskusija otišla u drugom pravcu.
Pojačala od 1W su posebna klasa uređaja. Nije im glavna kakteristika niska cena već lampaški zvuk na sobnoj jačini.[/quotemolim vas da ne otvaram novu temu kako bi opisali fender super shamp combo pojacalo sa zvucnikom od 10 inca.da li ono ima sve karakteristike dobrog cevnog pojacala sto se tice zvuka.mislim na fenderovski clean zvuk u prvom redu.cena mu je u mitrosu na snizenju oko 33000 din.
Pojačala od 1W su posebna klasa uređaja. Nije im glavna kakteristika niska cena već lampaški zvuk na sobnoj jačini.[/quotemolim vas da ne otvaram novu temu kako bi opisali fender super shamp combo pojacalo sa zvucnikom od 10 inca.da li ono ima sve karakteristike dobrog cevnog pojacala sto se tice zvuka.mislim na fenderovski clean zvuk u prvom redu.cena mu je u mitrosu na snizenju oko 33000 din.
Verovatno si video Super Champ XD (postoji i slični Super Champ X2). Radi se o pojačalu sa integrisanom procesorom. Pretpojačavački stepen je sintetika (procesor) a izlazni deo je cevni (12ax7 + 2x6V6). Pojačalo emulira razne modele (tweed, blackface, Vox, Marshall). Reverb i ostali efekti su digitalni. Lepo svira. dobro za kućnu zabavu ali nije pravo cevno pojačalo.
P.S.
Ajmo ipak o mikro lampašima u ovoj temi.
P.S.
Ajmo ipak o mikro lampašima u ovoj temi.
Sam si trazio
Ne verujem da ces igde naci vise mikro od ovog mog. 30mW ciste agresije. Doduse, preamp je solid state, ali izlaz je 12K5 lampica.

Lichno bash volim zvuk malih lampasha, meni npr i oni VOX AC-4TV ili kako vec ide oznaka super sviraju bash, kao i pomenuti Epiphoni.
Na 4W Vox AC4TV je baš glasan. Na 1W (preko ugrađenog atenuatora je super) a na 1/4W je mutan i previše muči izlaznu lampu (EL84). Kada se priključi na pravi box (1x12") zvuči moćno, nije boomy, ton je dosta razgovetan. Predviđen je za rad sa 16ohm zvučnikom ali kako ima bogato dimenzionisan izlazni trafo može se priključiti na 8ohm kutije i time dobiti duplo veća snaga. Prava kombinacija bila AC4TV glava i neka ozbiljna 12" kutija.
Nisam uživo čuo Vox Lil Night Train, na netu je baš ubedljiv. Prodavali su ga u kompletu sa vrlo neubedljivom kutijom a bilo bi dobro da može da se kupi samo glava. 2W sirove snage!

Nisam uživo čuo Vox Lil Night Train, na netu je baš ubedljiv. Prodavali su ga u kompletu sa vrlo neubedljivom kutijom a bilo bi dobro da može da se kupi samo glava. 2W sirove snage!

Kako zvuči, ako si probao, na nekom pravom box-u?bancika wrote:... 30mW ciste agresije.
Meni je onaj normalne velichine, znachi not Li'l
, jedno od najpozheljnijih pojachala
Ima mi predivan zvuk za sve, i portabilno je, tj glava. Koliko beshe oko 15W? Bash bash mi se dopada, jedino mi se chini da sam mu uvek nalazio ovecu zamerku u tome shto je nemoguce footswitchabilno preci s kanala na kanal, ali dobro. Da nemam pojachalo bash bih ga rado kupio i posle experimentisao sa kabinetima.

Vox Nihgt Train je druga priča, pravo pojačalo a malecko. Poneses ga na svirku a iskoristiš kabinet koji si tu zatekao.
probao na 1x12...onako bluesy/jazzy i prilicno tiho.fattwang wrote:Kako zvuči, ako si probao, na nekom pravom box-u?bancika wrote:... 30mW ciste agresije.
re: vox i orange...kod tih malih pojacala mi smeta sto uglavnom nemaju fx loop.
Bash tako. Amin.fattwang wrote:Vox Nihgt Train je druga priča, pravo pojačalo a malecko. Poneses ga na svirku a iskoristiš kabinet koji si tu zatekao.