Gitarsko pojacalo za probe

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

mislim_stvarno

Re: Gitarsko pojacalo za probe

Post by mislim_stvarno » 22 Jan 2013, 14:40

snoposepra wrote:mozes li mi pojasniti ulogu fxloop-a?
U principu, kad je nesto u fx loopu, to nesto je izmedju preampa i powerampa. Ima "send" i "return". "Send" izlaz salje iz predpojacala signal, on prolazi kroz neke efekte, i na kraju se vraca u "return" ulaz. Na taj nacin je moguce staviti deley i reverb pedale iza drivea pojacala, da ne bude da vec zacinjeni signal moras da prljas distorzijom.

E sad, zasto je to tebi bitno? Ti imas ht-dual pedalu koja ima sve sto ima preamp, ima i klin i drive. To je kompletan preamp i mozes da ga koristis tako sto izlaz te pedale posaljes direktno na snagasko pojacalo (kroz return ulaz) i kroz zvucnicku kutiju, i imas vrlo dobar ton. To bi ti bilo dosta korisno ako bi uzeo neko snazno pojacalo koje ima losiji svoj ton (npr marshall mg ili fender frontman sa 2x12")

al' sam objasnio u pm... :mrgreen: valjda si bar nesto shvatio

snoposepra

Post by snoposepra » 22 Jan 2013, 15:27

mislim_stvarno wrote:
snoposepra wrote:mozes li mi pojasniti ulogu fxloop-a?
U principu, kad je nesto u fx loopu, to nesto je izmedju preampa i powerampa. Ima "send" i "return". "Send" izlaz salje iz predpojacala signal, on prolazi kroz neke efekte, i na kraju se vraca u "return" ulaz. Na taj nacin je moguce staviti deley i reverb pedale iza drivea pojacala, da ne bude da vec zacinjeni signal moras da prljas distorzijom.

E sad, zasto je to tebi bitno? Ti imas ht-dual pedalu koja ima sve sto ima preamp, ima i klin i drive. To je kompletan preamp i mozes da ga koristis tako sto izlaz te pedale posaljes direktno na snagasko pojacalo (kroz return ulaz) i kroz zvucnicku kutiju, i imas vrlo dobar ton. To bi ti bilo dosta korisno ako bi uzeo neko snazno pojacalo koje ima losiji svoj ton (npr marshall mg ili fender frontman sa 2x12")

al' sam objasnio u pm... :mrgreen: valjda si bar nesto shvatio
:bravo: svaka cast, razumeo si i ti mene i ja od tebe dobio odgovor koji sam trazio... zahvaljujuci fx loop-u u stanju sam da izbegnem predpojacalo samog pojacala, koristim svoje, a od njega samo koristim snagu i zvucnike naravno 8)
jedna od opcija mi je i bila da uzmem kvalitetan box 2x12, na to dam vecinu love, a glavu neku koja ce mi obezbediti veliku snagu, nista vise, ali svestan sam da ovo nije tek tako jednostavno, mora i to pojacalo imati neku odredenu kvalitetu :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Jan 2013, 15:29

Nema nigde vishe nishta o pojacalu, ali vidim i na slikama da je reverb tank mali, dakle on iako sljaka, bi mogao da se zameni za accutronic npr neki (2x12 je box, kapiram da staje bez frke), ali ako co'eku ne treba neki ultra reverb i ovo ce posluziti. Drajv je moderan, ali posto kaze da svira PunkRock, mislim da ce ga zadovoljiti, a opet stoji i cinjenica da vec ima svoju pedalu, tako da mu fazon, i ne treba drajv sa pojke... Po meni idealan amp za Posno Prase, ako sam dobro skapirao nick. :)

http://www.axlguitars.com/
Ja bi im 'ladno napisao mejl da ih pitam kakvo je to pojacalo po njima, da li su zadovoljni kako su ga opravili... :mrgreen:

snoposepra

Post by snoposepra » 22 Jan 2013, 16:33

nemanjavelimirovic wrote:
Nema nigde vishe nishta o pojacalu, ali vidim i na slikama da je reverb tank mali, dakle on iako sljaka, bi mogao da se zameni za accutronic npr neki (2x12 je box, kapiram da staje bez frke), ali ako co'eku ne treba neki ultra reverb i ovo ce posluziti. Drajv je moderan, ali posto kaze da svira PunkRock, mislim da ce ga zadovoljiti, a opet stoji i cinjenica da vec ima svoju pedalu, tako da mu fazon, i ne treba drajv sa pojke... Po meni idealan amp za Posno Prase, ako sam dobro skapirao nick. :)

http://www.axlguitars.com/
Ja bi im 'ladno napisao mejl da ih pitam kakvo je to pojacalo po njima, da li su zadovoljni kako su ga opravili... :mrgreen:
:bravo: provalio si me :D uh, ne mogu da kazem da se nisam primio da ga uzmem, al tek u martu cu imati tu lovu, pitanje dal ce ga biti u ponudi. Ja sam na vreme poceo da vas smaram :D za neki jeftiniji model bih se iscimo da pozajmim lovu do tad, al ovako malo teze. I meni se svida sto je crven :) ali dal mozemo verovati pojacalu koje niko nije imao bar neko vreme kod sebe :) Bio bi fazon posaljem, a oni kazu ne valja nista :lol:

nebojsak

Post by nebojsak » 22 Jan 2013, 17:09

nemanjavelimirovic wrote:Drajv je moderan, ali posto kaze da svira PunkRock, mislim da ce ga zadovoljiti
Oće ako svira ove moderne emtivi pankove tipa Grin Dej i to.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Jan 2013, 17:21

nebojsak wrote:
nemanjavelimirovic wrote:Drajv je moderan, ali posto kaze da svira PunkRock, mislim da ce ga zadovoljiti
Oće ako svira ove moderne emtivi pankove tipa Grin Dej i to.
Pa videh da ima BlackStar onaj pedal, to je moderniji drajv.
:)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 22 Jan 2013, 17:51

E, a odakle vam to drajv, bog sveti zna.

Image

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 24 Jan 2013, 13:05

Oba su hibridi, a vox je digitalno modeling pojacalo. Mada, ako ides direktno u snagaski deo, onda ti to ne znaci mnogo. :D ja bih u svakom slucaju pre uzeo marshall, jer ako nesto podje naopako u voxu, mozes samo da ga bacis jer malo ko ume da popravlja digitaliju. Plus sto je vox u bachu, pa ako si u bgu, dok se iscimas do tamo, ili platis na slepo...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 24 Jan 2013, 13:09

Sa Marshallom ovim nemam iskustva, a VOX je kao shto rekoh super varijanta, mada za te pare moze i bolje pojacalo da se nadje. :)

snoposepra

Post by snoposepra » 24 Jan 2013, 15:40

ja tu digitaliju ocima da gledam ne mogu, cak sam probao sličan VOX samo manje snage i nije mi se svideo, nego ima 2x12, mozda su dobri zvucnici reko, a lepo mi na oko mnoooogo :lol: ma bandit najverovatnije, ipak dosta jeftinija varijanta koja će mi raditi posao, imam još jednog gitaristu u bendu tako da je to dovoljno... ako se ipak odlučim za lampu, bugera il ova akita :D al to će morati mart da sačeka, ako bude u ponudi uopšte... iako ih želim, malo se plašim lampi jer prostorija u kojoj sviramo ima matore instalacije, šta znam, možda zvuči glupo ne razumem se baš najbolje :lol:

snoposepra

Post by snoposepra » 26 Jan 2013, 19:06

neko vreme već imam na probama box 2x12 sa zvučnicima "fender special design sreaker made in usa" jedan je ok, dok je na drugom pukla membrana (nema vajde od nje)... e sad, lik mi traži za box 50 e... ne mogu da znam kako radi jer sviram na nekom pojacalu sa buvljaka, težak krš :D ima li ko iskustva sa njima na nekom ozbiljnijem pojačalu dal se isplati uzeti pa zameniti drugi zvučnik?

Cope

Post by Cope » 26 Jan 2013, 22:26

Moj prijatelj prodaje Farfisu 2x12 staru boga oca, ispravnu, za 4000 dinara, ako već hoćeš da se zezaš sa krševima.

snoposepra

Post by snoposepra » 27 Jan 2013, 09:54

:D ma veruj mi, ceo život se patim sa krševima, dosta mi više, čisto sam pitao kakav je zvučnik, to je bila samo jedna od varijanti, a male su šanse da bi i inače uzimao jer me mrzi da se cimam, da jurim zvučnike, krpim...

malo skuplja varijanta al ne deluje loše kad bi se spustila cena.... http://www.kupujemprodajem.com/Peavey-r ... id=5770390

Post Reply