Kako vidite buducnost i razvitak multiefekt-procesora

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
ToneChaser

Re: Kako vidite buducnost i razvitak multiefekt-procesora

Post by ToneChaser » 06 Jun 2013, 00:44

Nemanja, pa kazi covece, izlozi ideju, u tome i jeste fora teme, da mi osmisljavamo prognoziramo , i ko zna mozda proizvodjaci uvide sta zeli publika i onda da to i naprave...A ne da prave nesto sto njima padne na um....Vazno je cuti misljenje potrosaca!!!!!!!

socio

Post by socio » 06 Jun 2013, 01:04

ToneChaser wrote:Nemanja, pa kazi covece, izlozi ideju, u tome i jeste fora teme, da mi osmisljavamo prognoziramo , i ko zna mozda proizvodjaci uvide sta zeli publika i onda da to i naprave...A ne da prave nesto sto njima padne na um....Vazno je cuti misljenje potrosaca!!!!!!!
upravo, cak i da se desi da digitalna tehnologija izbaci nesto revolucionarno, za sta je itekako sposobna, ako ne postoji traznja za time ili ako je preskupo za napraviti, nece uci u proizvodnju... drugo resenje doduse je da se stvori traznja kroz marketing ali tu upravo je uloga ovakvih foruma, da se zna sta su marketinske baljezgarije a sta pravo stanje stvari, uostalom, samo pogledajte onaj digitech koji radi sa iPad-om... iPad je statusni simbol, digitech to zna i zna da na to moze da se prikaci i da zaradi na tome, sto je u krajnjoj liniji jedini cilj.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 Jun 2013, 01:08

Imaju dva moja drugara Kempere i kunu se u njih ali mene nisu kupili. Nema sanse da ne osetim i ne cujem razliku.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 Jun 2013, 02:18

With cheddar cheese. Keve mi.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 06 Jun 2013, 02:43

Ne to djede, nego opet ove anal™ vs digi teme, dokle vise jbt...sve je dobro kad je dobro. Kako vidim buducnosz procesora ? :metal:

Mozda tonechaser :superlol: toliko jako™ juri taj ton, da nikad nece kupiti nista iz oglasa koje kaci ovde (u drugim jednako zanimljivim temama) , i ostace sam u kuci sa zumom 505.

Tako da, svejedno je. :kokice:

Frostensen

Post by Frostensen » 06 Jun 2013, 03:54

Cheddar cheese je keva.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 Jun 2013, 09:55

Kill surf city wrote:Ne to djede, nego opet ove anal™ vs digi teme, dokle vise jbt...sve je dobro kad je dobro. Kako vidim buducnosz procesora ? :metal:

Mozda tonechaser :superlol: toliko jako™ juri taj ton, da nikad nece kupiti nista iz oglasa koje kaci ovde (u drugim jednako zanimljivim temama) , i ostace sam u kuci sa zumom 505.

Tako da, svejedno je. :kokice:
To da. Vazi za sve. Mit cheddar :kokice:

bancika

Post by bancika » 06 Jun 2013, 18:00

meni su procesori skroz obsolete sprave. Ako hoces digitalnu simulaciju, interface + comp mi je mnogo bolje resenje.

* fleksibilno, nisi zakucan za simulacije koje proizvodjac gurne u spravicu. Hoces da probas novu verziju? Butnes novi VST i cao
* pod pretpostavkom da imas comp, treba ti samo interface, pa se ulaganje svodi na cenu budjavog RP procesora koji je zastareo sledece godine, ako se ne raspadne dotle. Vecinu pristojnih simulacija mozes da nadjes za dz (a i budimo realni, ovo je Srbija, i oni koji nisu dz su ovde dz). Eventualno, za chanel switching i slicno mozes da nabudzis neki MIDI koji ce jos malo da kosta.
* mozes lako da snimas
* mozes lako da pustas backtracks
* ne vidim razlog da procesor moze kvalitetnije da simulira nego VST simulacije

Da li su sustigli lampase necu da komentarisem...nije lose imati jedan lampaski rig i jedan digitalni :)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 06 Jun 2013, 18:07

bancika wrote:meni su procesori skroz obsolete sprave. Ako hoces digitalnu simulaciju, interface + comp mi je mnogo bolje resenje.

* fleksibilno, nisi zakucan za simulacije koje proizvodjac gurne u spravicu. Hoces da probas novu verziju? Butnes novi VST i cao
Ja kontam da ce nesto na foru ovog Digitech IRig-a postati popularno (onaj proc u koji metnes ajped) jer imas hardversku kontrolu efektima itd, dok si slobodan da budzis pojedinacne efekte

ToneChaser

Post by ToneChaser » 06 Jun 2013, 19:31

Trooper wrote:
bancika wrote:meni su procesori skroz obsolete sprave. Ako hoces digitalnu simulaciju, interface + comp mi je mnogo bolje resenje.

Ja kontam da ce nesto na foru ovog Digitech IRig-a postati popularno (onaj proc u koji metnes ajped) jer imas hardversku kontrolu efektima itd, dok si slobodan da budzis pojedinacne efekte

Ja i ne verujem u to ensto bas.... nekako ljudi , pogotovo gitaristi koji nisu pozeri, nego vintaž triperi ne vole te zezancije , veliki displej i touch screen tehnologiju, plasice se da ne zgaze to i polome, da im se ne osteti, da ne baguje itd....

Ono sto sam zapazio kod Boss procesora je da su se ljudi mnogo lozili na ME50 i ME70 verzije. Zasto? Zasto sto je displej bio minijaturan a 100 potenciometara analognih na procesoru, i onda ih to podsecalo da je taj procesor analogni :XD: mnogi su cak i verovali u to, a i nekako im lakse na srcu kada vide da su kontrole vidljive i na dohvat ruke, a ne ono moras da budes inzenjer informatiek da bi podesio tamo neke skrivene opcije........

Tako da mislim da ljudi vole nesto prosto, a ucinkovito. A i tripovace se da im se ne izgrebe ili pokvari ekran....... Sta znam.... Mada ko zna, mozda si bas ti u pravu zato sam i otvorio ovu temu , da vidim kako i drugi prognoziraju :hide:

bancika

Post by bancika » 06 Jun 2013, 20:07

vintage triperi nece ni da cuju za procesore...ili su industry standard za narodnjake/tezgarose boss GT-xxx postali vintage oprema? :roll:

razumem da je zgodnije nositi samo procesor koji radi cim se upali nego laptop + interface koji moze da zastuca....al za kucne situacije mi je no brainer. Nikad ne bi uzeo procesor.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 06 Jun 2013, 20:08

Pa da, ali imas onda nesto na foru iStompa (isto digitech) gde imas potenciometre i prekidac kao na obicnoj pedali, ali uploadujes u pedalu VST koji ti treba. Tako i za proc, samo vise pedala odjednom sa odvojenim kontrolama

Frostensen

Post by Frostensen » 06 Jun 2013, 23:35

Pa kad vec idemo u tom pravcu (iStomp i digitalna analogija) Zoom je izbacio G3 i G5 koji su uradjeni bas sa tom filozofijom u vidu.
Inace ja imam taj G5 i nije los uopste.

Image

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 07 Jun 2013, 01:15

Upravo na to sam mislio. Ili kao Line6 m9-m13. Samo sto bi za ubuduce trebale neke "pametnije" sprave koje bi mogle da pokrenu bilo kakav VST koji koristimo ovako normalno, na kompu

Post Reply