ok.Bane...puno hvala...Razlika izmedju bas i gitare je poprilicno velika,al opet kako se uzme-sustina bi trebala da bude ista,na kraju krajeva.Dobiti iz lampe sto cistiji ton a da ima DINAMIKU -dinamiku lampe -ili kako se to vec zove

Razliku izmedju opmapa i lanpe bi ja opisao kao aktivni i pasivni bas,ali ipak i pasivnom treba struje da ton izadje a ne deformise se u smislu ovedrive-a.
Dakle samo bias-ovanje lampe ili op ampa ili trasnzistora bi trebalo da ide do granice clliping-a.
Moje iskustvo (malo) sa lmpom je ...ovo... biasovana je bila po semi ze neku drive pedalu,na 9-12V.skinuo sam kondenzator i ostavio trim pot na za bias-ovanje (prve triode) i pokusao da nadjem (na uvo -nisam merio) taj neki predkliping...Bilo je cisto ali malo mutno i tupo.Cim sam je stavio na 18,a potom na 21V lampa je progledala

.Daleko veci vcolumen i cistiji ton(sto mi zapravo i treba)Na recimo 48V mislim da bi se postigao jos veci efekat iskoriscenja...ali takva je klipovala signal na dalje u preampu.Pa sam zbog toga nasao ovu semu SWR...gde su odvojene triode.Nisam probao ali cu uskoro da napravim eksperiment...Ako uspe -blago meni.
Ono sto cu da ostavim kao opciju je da lampa moze da se izbaci iz kola ...onda bi se razlika uocila...pa bi sa sigurnoscu miogao da znam koji efekat u ovom slucaju lampa stvarno moze da -da.
Do tada ,ako nemate neku ideju o svemu ovome ,Veliki pozdrav.