Ikreno planiram da ga koristim na duze, pa zato i pitam, st ami treba, da li ce neki guitar link od 2000 zavrsiti posao ili cu morati da uzmem audio karticu.
E sad pitanje je i d ali mogu obicnu neku eksternu sa ulazom ili mora sa dodatkom ili taj m audio jel moze malo pojasnjenje, gledam da uz ne mnogo ulaganja zavrsim posao? Hvala
Guitar Rig pitanje za poznavaoce? Pomoc
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Guitar Rig pitanje za poznavaoce? Pomoc
Nešto tipa guitar link će ti završiti posao, i to potpuno i dobro. Doduše, nisam koristio baš taj uređaj ali jesam slične. Sa takvom stvarčicom imaš dobar zvuk bez šuma i vrlo malo kašnjenje - sve što je potrebno za korišćenje programa tipa Guitar Rig i Amplitube.
Ja trenutno koristim Alesis IO 2 Express koji ima dva kanala i mogućnosti snimanja i sa mikrofona (pa i kondenzatorskih) i još neke zezalice. Nov je ispod 100 eura, a polovan može i znatno jeftiniji da bude. Ono što je interesantno je da je laptop, uz ovako neki USB interfejs/karticu zapravo povoljna kombinacija za snimanje preko mikrofona jer su laptopi obično jako tihi.
Ukoliko ti treba sprava striktno za ono što si napisao, onda će ti i taj Guitar Link završiti posao.
Ja trenutno koristim Alesis IO 2 Express koji ima dva kanala i mogućnosti snimanja i sa mikrofona (pa i kondenzatorskih) i još neke zezalice. Nov je ispod 100 eura, a polovan može i znatno jeftiniji da bude. Ono što je interesantno je da je laptop, uz ovako neki USB interfejs/karticu zapravo povoljna kombinacija za snimanje preko mikrofona jer su laptopi obično jako tihi.
Ukoliko ti treba sprava striktno za ono što si napisao, onda će ti i taj Guitar Link završiti posao.
pa ja sam se razmisljao oko tog guitar linka ili audio karticu gledao sam uz sto manje novca da dobijem mogucost normalno da koristim guitar rig. Hvala
a koji laptop imas? U mom ogranicenom iskustvu, lapotovi su problematicniji za RT audio primene od desktopa. Mozda zato sto im je potrosnja energije veci prioritet nego performanse. Uspeo sam da nateram svoj laptop da radi lepo kad sam instalirao cist windows, pogasio drivere za uredjaje koji mi ne trebaju (integrisana zvucna, touch pad i slicno) i instalirao samo reaper i audacity. Sto vise procesa imas u task manageru to veca sansa da nesto ne radi. Kod mene je bilo neophodno upgradeovati BIOS i neke drivere, a neke sam morao da zamenim, npr za graficku mi je pravio problem fabricki ATI driver, a sa microsoftovim generickim radi lepo. Verovatno nije dobro za igrice, ali za ove moje primene radi bolje. Pogasaio sam i windows servise koji mi nece trebati, tipa indexer, search, media server i gomilu drugih.
Bottom line, preporucujem da ako imas jedan laptop da uradis dual boot gde ce jedan windows da ti sluzi za svakodnevne gluposti, a drugi da bude maksimalno cist. Bez antivirusa, torrenta...bilo cega sto moze da uspori stvari. Ja cak instaliram ove audio apps na drugom windowsu, pa samo prekopiram VST dll-ove na cist windows, da ne punim registry nepotrebno.
Prouci malo po netu, ima puno saveta za optimizaciju compa.
PS isprobaj druge opcije za software, od svih koje sam probao taj guitar rig mi je najmanje interesantan, iako sam ga dobio za dz uz interface. Nekako bi zvuci bljutavo i jednodimenzionalno. Recimo sa nekim od LePou amp simova + LeCab (impulse loader) u koji ubacis neki dobar impuls, mozes da dobijes mnogo bolji osnovni ton, od clean, plexi crunch, jcm800, slo, recto, engl, bogner zvuk...svi zvuce dobro. A impulse mozes naci svuda, recimo RedWirez daje marshall cab za dz, a ostale imas na torrentu
Bottom line, preporucujem da ako imas jedan laptop da uradis dual boot gde ce jedan windows da ti sluzi za svakodnevne gluposti, a drugi da bude maksimalno cist. Bez antivirusa, torrenta...bilo cega sto moze da uspori stvari. Ja cak instaliram ove audio apps na drugom windowsu, pa samo prekopiram VST dll-ove na cist windows, da ne punim registry nepotrebno.
Prouci malo po netu, ima puno saveta za optimizaciju compa.
PS isprobaj druge opcije za software, od svih koje sam probao taj guitar rig mi je najmanje interesantan, iako sam ga dobio za dz uz interface. Nekako bi zvuci bljutavo i jednodimenzionalno. Recimo sa nekim od LePou amp simova + LeCab (impulse loader) u koji ubacis neki dobar impuls, mozes da dobijes mnogo bolji osnovni ton, od clean, plexi crunch, jcm800, slo, recto, engl, bogner zvuk...svi zvuce dobro. A impulse mozes naci svuda, recimo RedWirez daje marshall cab za dz, a ostale imas na torrentu