Humbucker's
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Humbucker's
Ovako,nasao sam DM super distortion ali je F-spaced,pa pitam da li on moze da se ugradi u Epiphone-a LP Customa 2008god.,pozz.!!!Coca!!!
Uzmi...f spaced treba za sve gitare osim starih lp i lp traditional
Last edited by bancika on 04 Oct 2013, 15:30, edited 1 time in total.
Zar nije razlika samo u razmaku onih šrafića?
(Ne znam kako se prevodi polepiece slug, jbga
)
(Ne znam kako se prevodi polepiece slug, jbga

Pa da ali ako ti zice prolazi izvan tackica nije idealno
To da, znam, ali opet ne znam koji je razmak kod kobilice na tom Epi Customu...
Gibson 498T je F spaced i on je išao na 99% Gibson gitara devedesetih. Sada je valjda ostao na Custom-ima, ES137-icama i sl.
Gibson 498T je F spaced i on je išao na 99% Gibson gitara devedesetih. Sada je valjda ostao na Custom-ima, ES137-icama i sl.
Pa da...treba mu f spaced najverovatnije . Ja sam uzeo f za moj lp i savrseno prolaze zice
Izvini, sada sam tek video da si editovao post. 

hehe, citao sam na telefonu i ucinilo mi se da je napisao da taj super dist nije F-spaced, a ne da jeste. coca, za svaki slucaj izmeri na postojecem bridge magnetu razmak izmedju centara prve i zadnje "tackice". Regular spaced bese oko 49mm a F-spaced oko 52mm ili tako nesto.
bancika wrote:Regular spaced bese oko 49mm a F-spaced oko 52mm

Inače, nema mnogo veze i ako se ne poklapaju, ali bolje je da stoje savršeno poravnano.
Meni je na SG-ju maska zašravfljena sa blagim offsetom sa desne strane uz bind vrata, manjim od pola mm. Nekome se žurilo

To posle dovodi do malo većeg pomeranja na kraju maske, kod bridge magneta.
A pogotovo se vidi od kada sam stavio Burstbuckere, jer su oba sa istim razmakom šrafova

I pored svega, ja stvarno ne čujem nikakve razlike u glasnoći žica.
Može da se vidi razlika kada snimaš gitaru, a sviraš akord, ali se i to lako sredi blagim podizanjem/spuštanjem tog i tog šrafčića na magnetu. Zato i stoje tu.

/bespotrebna trivija.
Razmak mi je na bridge magnetu cca. 52mm,znaci li to da mogu da instaliram F-spaced magnet na ovom mome Epiphone-u Custom LP????pozz.!!!Coca!!!
- Dersu Uzala
Ja koristim obrnuto na jednoj djitri, non-f-spaced magnete (ne secam se da li samo bridge ili oba, mada je bridge kriticniji) na djitri sa LoProEdge tremolom sto je u principu f-spaced raspored (f-spaced - Fender spaced sto ce reci gitare sa tremolom, a u principu su sve gitare sa Floydovima f-spaced jer su od starta koristile taj razmak jer su i bili napravljeni kao Fender tremolo replacement).
12 godina tupim kako treba to da zamenim, ali meh. Radi, a i dodje mi ko neki quirk ono ko Peter Green kad obrne polove na magnetu.
12 godina tupim kako treba to da zamenim, ali meh. Radi, a i dodje mi ko neki quirk ono ko Peter Green kad obrne polove na magnetu.

Yup...savrseno. Nego pade mi na pamet...ako volis clean probaj push pull pot da stavis za parallel/series vezivanje za tej dist. Paralelna veza ima manje outputa i vise visokih pa je bolja za clean...a ne moras da busis gitaru za switchcoca wrote:Razmak mi je na bridge magnetu cca. 52mm,znaci li to da mogu da instaliram F-spaced magnet na ovom mome Epiphone-u Custom LP????pozz.!!!Coca!!!
@Bancika,znaci ako sam dobro razumeo mogu ovaj DM Super Distorsion da montiram na ovaj moj Epi LP Custom iako je F-spaced,a savet je da mu stavim za tone kontrolu push-pull pot,ako sam ja to dobro razumeo,tako da uradim splitovanje kalemova ako ne graesim,on ima 4-ri provodnika mislim???pozz.!!!Coca!!!
Da samo ne savetujem splitovanje nego parallel/series switch. Pogledaj na dimarzio ima onaj pdf gde je objasnjeno sta je sta...mozes i splitovanje al ja ne volim jer zuji kao obican single...