Zvucna karta ili gitarsko pojacalo?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Zvucna karta ili gitarsko pojacalo?
Well, damn, izgleda da cu onda uzeti pojacalo i stekati se za procesorche neko. Mnogo me zanimaju efekti i imam veliku potrebu da probam da eksperimentisem sa istima, ali ako sam nesto naucio tokom svog sviranja gitare to je da je najgore nauciti nesto pogresno. Navika je ludilo.

Starija serija Roland pojačala lepo rade.
Tickles Noms imas PP.
- Midnight Rider
...pa kad postaneš pedal džanki kao većina nas i krene da te trese kriza kad nešto ne možeš da kupiš...a sve ti treba i tako dobro zvuči kad odsviraju Andy & Mike...pa kreneš da prodaješ stvari po kući da bi uštekao za novu pedalu...ovaj put ćeš uzeti samo jednu,ne...bolje dve,dodaćeš iz crnog fonda,ukrašćeš od devojke...naćićeš šemu.Tickles Noms wrote:Mnogo me zanimaju efekti i imam veliku potrebu da probam da eksperimentisem sa istima
Pedale su stigle,niko sretniji.Uživaš u njima danima ali kompanije izbacuju nove modele,modernije sa više mogućnosti.Dovraga! Moraću i to da posedujem!Možda da prodam neku pedalu koju ne koristim često?možda da prodam dušu?
...
tako bar pričaju ljudi

Kad bi bar dusa mogla da se proda, bio bih srecan. I verovatno imao sve sto hocu od muzicke opreme. 

zato djav'li uzimaju duse samo onima koji zele da budu slavni i popularni... bez da se akaju pedalama... Da uzimaju duse G.A.S.-ovcima i pakao bi bankrotir'o... 

-
Sou bejzikli, izbor je spao na sledece: Line 6 spider 15w, Fender Mustang (oba po oko 140 evra) I i Marshalovo neko bez ekvilajzera za 110 e. Sad, ako neko ima jos neki predlog za dobro pojacalo, to bi bilo savrseno. Potrebno mi je za vezbanje, dakle kucna varijanta neka. Kupih 60s strata contoured body. pa predlazite drugari. 

Roland cube (microcube/15x/20x) ako ti treba za mjetal/rokanje neko (naravno, ima i klin i blazi drajv + 4 modualciona efekta + reverb/delay)
ili
Vox Pathfinder 15r (ima odlican reverb, clean/crunch, ako ti treba za bluz/rok)
ili
Vox Pathfinder 15r (ima odlican reverb, clean/crunch, ako ti treba za bluz/rok)
Evo da se nadovezem pa da i ja pitam nesto. Pitanje pre svega za Kristijana i Baba Slima. Ja sam dobio neku behringer usb gitaru, kvalitet jako los, bar tako deluje, nisam je probao jer preko usb-a nece da radi (ne podrzava windows 7) pa sam mislio da je jedini nacin da nesto iz nje izvucem da kupim onaj adapter pa u gitar rig.
Medjutim, vidim da ste zagovornici gitara plus amp price, pa me zanima sta biste meni preporucili, uradili na mom mestu. Inace nameravao sam da se zezam sa tim po stanu, cisto da se razumemo?
Medjutim, vidim da ste zagovornici gitara plus amp price, pa me zanima sta biste meni preporucili, uradili na mom mestu. Inace nameravao sam da se zezam sa tim po stanu, cisto da se razumemo?

I sam davno prođoh kroz slične dileme, međutim..logika je prosta: ko svira po kući ili stanu, a ne može da svira glasno zbog komšija, dece, ovog i onog - onda je kartica + slušalice najbolje rešenje.
ko ima mogućnosti da pojačava zvuk, onda je pojačalo the way to go.
ko ima mogućnosti da pojačava zvuk, onda je pojačalo the way to go.
Hmmm, ne znam sta bih ti rekao jer zavisi od par faktora... Da li ti je gitara ispravna ako se zanemari da USB fora ne radi? Imas li uopste uslove da sviras preko pojacala (pre svega mislim na toleranciju ukucana
) ? Kao sto sam napisao ranije, uvek bih prednost dao pojacalu, pa makar nekom malom - ima sada gomila tih malih kucnih pojacala koja svasta imaju ugradjeno, od razlicitih zvukova, preko efekata itd... Ako pare i uslovi dozvoljavaju, ja bih isao tim putem. Ako ne, onda softverska/procesor resenja + slusalice i to je to. 

Ja sam pre par meseci prodao Fender Princeton 65dsp, pojacalo sa 2 kanala clean/drive i procesorom u sebi
koji sadrzi delay, flanger, chorus, vibrato, tremolo i mozda jos nesto od efekata i ne secam se, za 150e, bilo je u mint stanju
kako spolja tako i iznutra, i generalno jako fino pojacalo za pare, sto se tice pouzdanosti, cleana, dista, snage je bilo i previse ili tih
efekata ugradjenih u njega.
Tako da racunaj ako nisi ogranicen samo na uzimanje novog, da moze da naleti solidna stvar uz koju ti i ne bi trebao procesor, eventualno
footswitch, taman dok ne skontas dalje sta bi voleo dalje da uzimas ako uopste imas afinitete ka tome.
koji sadrzi delay, flanger, chorus, vibrato, tremolo i mozda jos nesto od efekata i ne secam se, za 150e, bilo je u mint stanju
kako spolja tako i iznutra, i generalno jako fino pojacalo za pare, sto se tice pouzdanosti, cleana, dista, snage je bilo i previse ili tih
efekata ugradjenih u njega.
Tako da racunaj ako nisi ogranicen samo na uzimanje novog, da moze da naleti solidna stvar uz koju ti i ne bi trebao procesor, eventualno
footswitch, taman dok ne skontas dalje sta bi voleo dalje da uzimas ako uopste imas afinitete ka tome.

ovo razbija, probao.
ovo -> hifi zvuci bolje nego bilo koje 15w practice pojacalo koje sam probao (a probao sam prakticno sva na nasem trzistu).
Why the hell not?