Da, CC je veoma taman, mutan, ali je to valjda i poenta analognog dileja. Kad se ne preteruje sa jacinom i kolicinom ponavljanja, radi odlicno ali naravno ne moze da se koristi kao digitalni dilej.Baba Slim wrote: EDIT: Sto se tice CCopy-ja - ako se dobro secam, znam da mi je Funkomat u jednom razgovoru rekao da mu previse mulja u pozadini dok svira sa bendom, odn. ponavljanja su poprilicno tamna/mutna... Mozda mu se utisak promenio od kada smo o tome pricali, ne mogu da tvrdim, najbolje da se on oglasi.
Line 6 Echo Park, neki analogni ili nešto treće?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Line 6 Echo Park, neki analogni ili nešto treće?
Imam matori digi i de7 i cc, pa svrati da uporedis.Guitar_thrill wrote:Digidelay je imao drugar, nije loša pedala, otprilike utisak kao i de7...
pogledaću sad ove tc electronics pedalice, pa ću videti...svakako sam planirao, ako uzmem neki digidelay i slično, da ostatak para ode u drugu pedalu...samo treba da procenim za ove skuplje da li sa povećanjem cene dolazi više opcija ili kvalitetniji zvuk, jer mi je ovo drugo bitnije
- Guitar_thrill
- MF veteran
Odlično, pre kupovine svratim da vidim da li mi nešto od toga radi pos'o 

- tommytigh77
I od mene
za Flashback, jednostavno sad sa besplatnim PC Editorom imaš mogućnost da napraviš kakav god ti zvuk eha padne na pamet. I ne samo to, imaš još gomilu spejs šatl opcija, npr. učitavanje različitih Toneprint farbi prostim prinošenjem Android telefona magnetu gitare... A pritom je true bypass i dry-through pedala (osim ako nećeš da bude takva, ima i buffer koji može da se uključi), i može da nosi line level signal... Jedino što sudove ne pere.

-
Zavisi kakvi su ti apetiti. Ja još nisam čuo vernu tape echo simulaciju na digitalnim delayma. Pri tom ne tvrdim da sam čuo sve mašine, čak ne ni previše. Najbolju simulaciju koju sam čuo dao je analogni EHX Deluxe Memory Man, onaj sa 5 dugmadi, odnosno sa modulacijama. Nažalost, preskup je i preveliki. Jako dobro se pokazao njegov klon Behringer Vintage Time Machine koji sa jednom malom prepravkom radi više nego solidno. Za razliku od originala urađen je sa modernijim čipovima (kao kod Boss DM-3) što ima i nekih prednosti jer je ton manje mutan. Original je muzikalniji, ali i nekoliko puta skuplji. Sa dodatkom vibe opcije ta sprava odlično simulira tape echo, pri tom kao da doda treću dimenziju ukupnom tonu. Ne znam da li ih još ima po našim radnjama, ali ako ga kupiš pa ti se ne svidi šteta nije velika. Ja sam kupio polovan za samo 25 e na KP. Da, kutija je metalna, ali velika kao i kod originala.Guitar_thrill wrote:Dvoumim se već neko vreme da li da pazarim carbon copy ili aqua puss, pa sam naravno došao do zaključka da ne uzmem ni jedno od ta dva![]()
Znači najviše me interesuje tape echo, ali bih koristio i za neke gilmour solažice i tako to, ništa ekstremno u svakom slučaju, mislim da ni tap tempo nije potreban
Sve u svemu ostaje ti da uzmeš neku noviju digitalnu spravu. Vrlo slično rade pa ti je gotovo svejedno šta kupiš. Lično bih se opredelio za Boss zato što je proverena mrcina, a i najbolje se prodaje ako ti se ne svidi. Pri tom te digitalne spravice imaju i gomilu drugih mogućnosti tako da bi valjda pronašao sebe u tome.
Uzmi Boss DD-20, bude za 120e na KP. Ne postoji JEDAN testimony na netu da je nekome ta pedala crkla. A zvuci do jaja, ima sijaset opcija, sound on sound opciju, ...
Sta? What's that? Nema na KP? Samo ti stavi oglas, kupujem DD-20 u odlicnom stanju placam 130e i sacekaj par dana. Nema teorije da se neko ne javi za kesh koji prolazi iz ruke u ruku. Ljudi su toliko istraumirani KP dogodovstinama da kad budes psotavio oglas ima da ukradu komsiji delay i da ti ga dostave za cash.
Sta? What's that? Nema na KP? Samo ti stavi oglas, kupujem DD-20 u odlicnom stanju placam 130e i sacekaj par dana. Nema teorije da se neko ne javi za kesh koji prolazi iz ruke u ruku. Ljudi su toliko istraumirani KP dogodovstinama da kad budes psotavio oglas ima da ukradu komsiji delay i da ti ga dostave za cash.
Tvoj CC je bio najbistriji od one trojke koju sam ja imao (DM2, AD9, CC).Funkomat wrote: Da, CC je veoma taman, mutan, ali je to valjda i poenta analognog dileja.
Kao što si rekao, ili pojačaš i potoneš (što je super fazon za neke trenutke), ili slapback. To je za to napravljeno, jbga.
Trile, nemam ti šta pametno reći...

U sobi ti ni jedan neće raditi kao tape echo, a uživo će ti skoro svako dilej završiti posao.
Npr, Boss DD20 ima savršeni analogni mod, a čim ga staviš pored najjeftinijeg analognog dileja skapiraš koliko ovaj đura od par evra ima neku 3D reverbaciju koju digitalija nema.
Ja sam hteo da uzmem jedan analogni (slapback) i jedan digitalni (80's, duže ponavljanje) ali mi je na kraju bilo najjeftinije da zemam polovan DD20, kao što Cortex reče. Radi k'o zmaj, ne možeš da ga pokvariš ni ako želiš i ima sjajne analog, digital, mod i tape simulacije. Nij ni prineti ambijetalnosti DL8-ici (line6), ali za no frills dilej je sjajan.
A ti vidi šta želiš, probaj kod Funkomata pa izvagaj.
Analog: Aqua Puss, Carbon Copy...
Digital: TC Electronic Nova Repeater, Flashback, DD7, Line6, Digitech...
Ima ih koliko nećeš i svi su ok.

meni se dd7 nije dopao ali je hadwire odlican
- tommytigh77
Zeznuo sam se pa nisam sačuvao originalni post na kompu, pa ga je forum pojeo, tako da ću ovog puta morati da budem koncizniji, i naravno, nervozniji. Elem: BOSS DD-7 je AD/DA sprava (prepravlja signal iz analognog u digitalni, pa iz digitalnog u analogni), što znači da kad uključiš taj delay, isto kao da si se uljučio u procesor. Isto važi za DD-20. Glupo je svirati na pedale da bi sa zadnjom u nizu obesmislio sve to, zar ne? Bolje u startu svirati na procesor i rešiti se bede. Tako da ti od srca savetujem da ih izbegavaš. Behringer je takođe AD/DA, ma koliko spolja ličio na kopiju ''vintage'' sprave.
Drugo, ti si u startu izrazio želju za nekim efektom koji će da ti pruži utisak ''trakaškog'' eha (tape echo), a to, koliko znam, ne mogu da ispune ni najbolje analogne delay pedale, čak ni one najskuplje, poput starinskih EH Memory Man i slično... Čitajući predloge poput Carbon Copy, Aqua Puss, bude mi smešno... zapitam se da li su ti ljudi ikad svirali na pravi ''trakaški eho''? Kako mogu da lupaju tako? Odrastajući ranih '80-ih pored ćala, TV servisera, koji je usput popravljao tone pojačala, dobro znam šta je zvuk ''trake'', i veruj mi, to nema veze sa ''analognim'' delay-om. Analog delay ima svoju vrednost, naravno... (pogotovo Maxon AD-9 Pro, pored kojeg je CC smešan). Jednostavno, gubljenje signala trake kroz višestruke glave je jedno, a BBD čip je drugo...Elem, nažalost, ne postoji analogna pedala koja može da ti da zvuk ''trake''.
Ali zato postoji TC Electronic Flashback. Glupo mi je da manekenišem za TC, ali ja sam prezadovoljan, i jedino to mogu da ti preporučim, a da mi bude mirna duša. Sve ostalo je gubljenje vremena i novca. Preporučio bih ti pre svega da se raspitaš o pedali, pogotovo na njihovom sajtu. Haters gonna hate.
Drugo, ti si u startu izrazio želju za nekim efektom koji će da ti pruži utisak ''trakaškog'' eha (tape echo), a to, koliko znam, ne mogu da ispune ni najbolje analogne delay pedale, čak ni one najskuplje, poput starinskih EH Memory Man i slično... Čitajući predloge poput Carbon Copy, Aqua Puss, bude mi smešno... zapitam se da li su ti ljudi ikad svirali na pravi ''trakaški eho''? Kako mogu da lupaju tako? Odrastajući ranih '80-ih pored ćala, TV servisera, koji je usput popravljao tone pojačala, dobro znam šta je zvuk ''trake'', i veruj mi, to nema veze sa ''analognim'' delay-om. Analog delay ima svoju vrednost, naravno... (pogotovo Maxon AD-9 Pro, pored kojeg je CC smešan). Jednostavno, gubljenje signala trake kroz višestruke glave je jedno, a BBD čip je drugo...Elem, nažalost, ne postoji analogna pedala koja može da ti da zvuk ''trake''.
Ali zato postoji TC Electronic Flashback. Glupo mi je da manekenišem za TC, ali ja sam prezadovoljan, i jedino to mogu da ti preporučim, a da mi bude mirna duša. Sve ostalo je gubljenje vremena i novca. Preporučio bih ti pre svega da se raspitaš o pedali, pogotovo na njihovom sajtu. Haters gonna hate.
Pazi, Tommy, nalupetao si se za ove AD/DA konverzije ko car... Bez ljutnje.
Prvo, zašto je to loše ako je dobro odrađeno?
Da li je to ikada iko skapirao, ili se samo prepisuje pročitano o AD/DA konverzijama signala iz ranih rek procesora?
Drugo, gde iskopa ovo za Boss dilej pedale i AD/DA konverzije?
Ako nije problem zvekni neki link da se informišemo, jer koliko ja znam, sem možda DD5 ili DD6, sve druge imaju isti analogni suvi signal kao i DD2, tj DM serija pre toga.
Npr:
http://www.thegearpage.net/board/showpo ... stcount=18
Prvo, zašto je to loše ako je dobro odrađeno?
Da li je to ikada iko skapirao, ili se samo prepisuje pročitano o AD/DA konverzijama signala iz ranih rek procesora?
Drugo, gde iskopa ovo za Boss dilej pedale i AD/DA konverzije?
Ako nije problem zvekni neki link da se informišemo, jer koliko ja znam, sem možda DD5 ili DD6, sve druge imaju isti analogni suvi signal kao i DD2, tj DM serija pre toga.
Npr:
http://www.thegearpage.net/board/showpo ... stcount=18
e da kazu da valja taj danelectro
imao sam , a i sad imam vise danelectro pedalica...i sve valjaju...imaju taj neki...retro vibe i sound skroz!Cortex wrote:e da kazu da valja taj danelectro

stos prodo reel