Znam sta to znaci na engleskom , mozes li mi objasniti funkciju tog -half- prekidaca ?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pentode / triode switch, odnosno ovo:Jimmy Henderson wrote:mozes li mi objasniti funkciju tog -half- prekidaca ?
Jimmy Henderson wrote:...na izlogu sam vidio jednog narancastog lepotana ORANGE rockeverb 50 .
cenu nisam vidio. neznam nista o tom pojacalu . moze li mi netko reci nesto vise ?
Kao i svaki drugi procesor za gitaru, ima neki algoritam za "skidanje" šuma, da.Jimmy Henderson wrote:da li je tacno da Rocktron utopia ima posebno dugme za "ubijanje" suma i buke kad se usteka strat gitara ?
Kako potcenjena kad kostaju preko 2000e?Z*Z*Z wrote:veoma potcenjena
Mislio sam od strane muzicara, slabo ih vidjamo na svirkama, drugar je prodavao glavu Orange 50 jedno par godinaFunkomat wrote:Kako potcenjena kad kostaju preko 2000e?
Tek da znaš da je Peca i dobar gitarista, posebno voli da svira country. Hoću da kažem da on zna kako treba pojačalo da zvuči. Ključna stvar je odabir zvučnika pa tu treba biti pažljiv.Jimmy Henderson wrote:Z Z Z , bit ce mi drago da cujem neki demo od pecinih pojacala.
Zanimljivo , kad se napravi usporedba, Duda ima fendera , Vlatko isto tako , i da ne nabrajam ....
jedna od zajednickih karakteristika je - da vrhunska pojacala imaju poseduju - alnico !
nikako keramicke.......
Peca mi je sve opasnije i sve blize ........ da ga narucim.....
fucka mi se za name or no name . fucka mi se hocu li sutra moci dobro prodati kad budem morao gitaru okaciti o klin.
kvaliteta über alles !
Marshall JCM 800 - naletim li , probat cu ga . hvala Funkomat !
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest