Znaci nema razlike

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
...ali volume pedala za klavijature ne može da se (ne radi dobro ako se) koristi pre lanca efekata. Samo nemoj da kupiš pogrešnu i sve će biti ok!Critical wrote:...volume pedala za gitaru moze da se koristi i za pre i za posle lanca...
Opet nemaRocket Roll wrote:Osim pomenutog Berindžera, trenutno mi pada na pamet samo Daphonova DF1511A iz MixMusica:
Ne znam gde si video cenu ali na netu je cak preko 130e... jbgTiki the Boyler wrote:Imaš Korg XVP-10. Pedala koju ja namjeravam sebi pazariti. Apsolutno dojajna!
Ali je oko 100EUR!
Cekao onda ja nisam dobro shvatio celu ovu H, L pricu.Rocket Roll wrote:u svakom slučaju, potraži FV500 H (high impedance) pedalu, pošto onda imaš obe opcije (tj. možeš da je staviš i pre efekata i posle efekata).
Ok hvala covece... Mogao sam da se zaje'em samo takoFunkomat wrote:http://www.rolandus.com/products/produc ... bjectId=59
Da. Zvao sam lika 2 puta.. I meni je bilo cudno.Rocket Roll wrote:Jesi li siguran za cenu? 6 000 dinara?
Yeah, biće kao da si uboo gitaru u line-in: "pokvaren" zvuk. I šum.Funkomat wrote:A sta ako jednom budem hteo da korstim cisto gitaru u volume u pojacalo? Onda ne mogu da koristim L jer je impedanca iz gitare prevelika?
Da, tako je. Ovako ja rezonujem - "H" može da toleriše "L" mnogo bolje (koliko ja znam) nego što "L" može da toleriše "H". Gitarski efekt, koji na ulazu može da primi preko megaom, sasvim lepo može da savlada neki linijski instrument / izvor koji gurneš ispred njega (klavijature, miksetu, looper...). Gitarski efekt, koji ima "hi" impedansu ("H"), radi OK sa FX-Loopom pojačala, koje ima "line" impedansu ("L").Funkomat wrote:H moze i pre i posle... a L je namenjeno da ide posle efekata, klavijature i ostalo a NE MOZE pre efekata zbog impedance...
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest