Reverb

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Baba Slim
MF veteran

Re: Reverb

Post by Baba Slim » 25 Mar 2014, 16:18

To je njihov CIT™ Cabinet Modelling. Imas to na Digidileju, probaj. :) Meni se ne svidja na pojacalu kako radi, jer nema smisla, promeni frekventni odziv skroz. Ali direkt u mix je ok.

Jbg, naravno da niko nije cuo (cast izuzecima :D ) kad niko ne cita jebeno uputstvo za upotrebu. :grummel_2:

:lol: :ziveli:

banjacNT

Post by banjacNT » 25 Mar 2014, 18:00

Funkomat wrote:Ne mogu da zamislim kako to moze da da zadovoljavajuce rezultate. :D
Pa ne znam ni ja, ali eto, izgleda da moze. Za tu foru mi je rekao jedan moj drug koje klupske svirke radi iskljucivo tako, a inace ima pojacalo, jer, kako tvrdi, svidja mu se zvuk. Iste pozitivne komentare sam dobio i od kolege iz benda kada sam mu zajmio pedalboard za jednu svirku. Kaye da se je culo poprilicno dobro. E sad, tu verovatno utice i raspolozivi miser, ozvucenje, ali eto, kada bude stani-pani, zna da posluzi.
A za paljenje i gasenje simulacije kabineta, Baba Slim je objasnio, to je taj postupak...
:ziveli: :ziveli: :ziveli:

Milan_Kosko

Post by Milan_Kosko » 25 Mar 2014, 19:01

A tc electronic hall of fame? Da li je to ipak puno para za reverb pedalu...?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 25 Mar 2014, 19:56

Pa, meni ta pedala fenomenalno radi, ali ja iskreno ne bih dao toliko para na jednu pedalu, jbg nemam pojma. :? Za tu lovu mozes kupiti 2-3 polovne pedale sa kojima bi resio skoro sve sto treba za sminku u FX loopu, tipa chorus (ili bilo koja druga modulacija) dilej i reverb...

Ako vec razmatras procesore, odn. ne bezis od njih i nisi iskljucivo orijentisan na pedale, jesi razmisljao o nekom manjem podnom procesoru?

Mozda vec smaram ovde jer sam pominjao nekoliko puta, ali nedavno sam nabavio Zoom G3 upravo za tu svrhu koriscenja u FX loopu, i time sto meni treba (modulacije, dilejevi) sam i vise nego zadovoljan, a sprava radi jos stosta pride - simulacije pojacala, drajvova (za direkt ukljucivanje u mix, ili recimo snimanje), looper, ritam masina, gomila efekata koji mi nece uopste trebati, verujem... :)

Ima gomila dobrih demoa na YT, pa baci pogled... Sprava je relativno jeftina, oko 160e nova, odaje utisak da je kvalitetno napravljena i izdrzljiva, itd... Odradio sam za sada 3 svirke sa njom i zadovoljan sam.

http://www.zoom.co.jp/products/g3

Milan_Kosko

Post by Milan_Kosko » 25 Mar 2014, 21:15

Aha, aha, pogeldaću kasnije jer sada žurim, ali svakako nisam ljubitelj procesora, verovatno ću skupljati pedale za neki board jednog dana, nije mi ništa hitno, ne sviram često javno...

Milan_Kosko

Post by Milan_Kosko » 27 May 2014, 17:47

Da li neko može da mi kaže kako da smanjim šum na racku TC electronic G sharp? Sve živo sam izvrteo, nisam našao odgovor. Čitao sam i njihove neke forume i video da ljudi imaju isti problem. Usput, trenutno vežem redno (gitara-procesor-input pojačala) Da li će se to otkloniti akovežem paralelno, mislim na fx loop? :? Hvala

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 28 May 2014, 09:29

Ok, ajd malo vise informacija - sa kojim pojacalom koristis procesor, da li to pojacalo ima FX loop i da li vuces drive sa pojacala ili iz pedale/posebnog efekta vezanog pre G-sharpa u lancu?

Obicno sum moze da se smanji odgovarajucim podesavanjima jacine ulaznog/izlaznog signala na spravama, pod uslovom da sprava u startu nije falicna, ili da jednostavno fabricki nema toliko kolicinu suma koja ti smeta... Rekao si da si pregledao TC forum, na kojem ima dosta informacija i gde su se ljudi susretali sa istim problemom, i tamo niko nije nikakvo resenje nasao za tvoj problem?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 28 May 2014, 13:14

guranje u fx lup ce def smaniti sum, ali pitanje da li dovoljno

coca

Post by coca » 28 May 2014, 19:46

A da nije problem koji ti pravi sum iz el.mreze u prostoru gde ti je oprema....,desavalo mi se da zbog loseg uzemljenja ili cak sto vise posto nije bilo uzemljenja imam slican problem!!!!,probaj da ustekas tu tvoju opremu na neko drugo mesto,ali pre svega pokusaj da steknes u FX loop prvo pa da vidis sta se desava!!!pozz.!!!Coca!!!

Milan_Kosko

Post by Milan_Kosko » 28 May 2014, 21:25

Baba Slim pojačalo na kom ću da koristim procesor nije trenutno kod mene. Ono ima fx loop, i na taj način planiram da se kačim. Drive uzimam iz bosove overdrive pedale. Trenutno isprobavam taj procesor na nekom malom pojačalu, čisto da vidim kakve efekte ima i td...to mi se dopalo, ali sam posle primetio da on unosi dosta šuma, pogotovo kada se uzme drive sa pojačala, onda baš šušti, a tona gotovo da i nema...
Procesor ima neki svoj input gain, ali on ne utiče na šum. Direktno gitara u pojačalo kada se ušteka, odlično radi, ni najmanji šum, ali čim dodam rack, on se pojavi. Ja pretpostavljam da neki šumovi moraju biti, ali ovo mislim da je previše, baš smeta.
Coco, nije, sve je u redu sa uzemljenjem.. Ništa, idem sutra u neku prodavnicu da zamolim da probam na paralelnoj vezi, pa ćemo videti. Javiću ako sredim nešto, čisto ako neko nekada bude u sličnoj situaciji... Pozdrav! :)

majtimika

Post by majtimika » 28 May 2014, 21:51

generalno kad modulaciju stavis ispred drajva desavaju se svakakva sranja zato ne obracaj puno paznju nego ga povezi kako treba pa ces onda znati da li je ok ili ne

Mitar

Post by Mitar » 28 May 2014, 23:27

Ај вероватно си проверио ал ја да кажем, пошто је то мене зајебавало пар месеци док нисам сконтао: провери каблове, посебно онај који иде из те справе. Имао сам неке фендер електро волт или сл каблове од по 6 метара, страшно колико шума могу да произведу :?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 29 May 2014, 00:07

majtimika wrote:generalno kad modulaciju stavis ispred drajva desavaju se svakakva sranja zato ne obracaj puno paznju nego ga povezi kako treba pa ces onda znati da li je ok ili ne
+1. Reverb pre drajva posebno ume da pojebe zvuk. I da, kakav je zvuk kad je pojacalo na klinu, ima li i tad suma?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 29 May 2014, 07:07

Kao sto rekose pre mene, vezivanjem efekata pre pojacala i ukljucivanje drajva SA POJACALA pojacavas zapravo sve moguce sto si stavio u input pojacala, pa tako i najmanji sum postaje prenaglasen. Sacekaj da spojis sve onako kako si planirao inace da koristis, sa velikim pojacalom odn. u njegovom FX loopu (probaj i serijski i paralelno da vezes u FX loop ako procesor dozvoljava razlicit routing, pa vidi razliku i u sumu ali i u efektima kako reaguju), pa onda vidi sta se desava.

Citao sam na TC forumu vezano za taj problem nakon sto si pomenuo, i vidim da se mnogi zale, mada ne nude konkretno resenje. Sa nekim lampaskim glavama sve radi ok, a sa nekima ima dovoljno suma da ljude dobrano nervira. :? Nemam pojma, isprobaj pa javi.

Milan_Kosko

Post by Milan_Kosko » 29 May 2014, 18:18

Evo, bio sam danas do Mixa, tamo probao na nekom Laney-u, i šta se desilo - kad se procesor veže na input pojačala, onda kada se povećava snaga, šum linearno raste sa njom, i smeta mnogo, to smo zaključili još ovde, ali sam hteo da uporedim. Posle sam vezao na loop fx, i čim privežem na return, procesor unese baš mnogo šuma, i kada je pojačalo potpuno smanjeno. Kako se podiže snaga na pojačalu, šum iz procesora ostaje onaj isti, ali i tako mnogo smeta. Dakle, nije do kablova, nije do uzemljenja, ništa te vrste, jer sam probao samu gitaru na cleanu, nema nikakvih smetnji. Zbog tog razloga sam odustao od procesora, mislim da je to jedino rešenje problema, to me je i prodavac savetovao. Nadam se da će ovo nekom biti od koristi, ako dođe u sličnu situaciju. Hvala na vašim sugestijama i pozdrav! :)

Post Reply