Izrada Pedalboard-a

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

tyler durden
MF veteran

Re: Izrada Pedalboard-a

Post by tyler durden » 09 Mar 2008, 10:36

Prvo, koliko znam, ne postoji verzija Vox-a 847 koja ima ulaz za adapter, to je 848.... A sto se tice vezivanja pedala, imam ja jos laksi nacin. Tako sam barem ja radio, pa ako nekom odgovara. Odete lepo i kupite one trakice za kablove, ili sta vec (ako znate na sta mislim, npr mnogo ljudi vezuje time radkapne na kolima, da ne bi spale). Probusite 2 minijaturne rupice, i lepo vezete trakicom pedalu za pedal bord. Nikakav roblem, najjlakse se radi, pedala nema nigde da mrda, a kad budete zeleli da skinete, samo preseces trakicu, i gotovo. Nista ne ostaje, nikakav trag i sl. A sama trakica mislim da kosta oko 5 dinara. Evo i neka fotkica,

Image

Uvecajte da probajte da vidite, kako izgleda. Trakica ide odmag ispod potenciometra, mala je crne boje....

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 09 Mar 2008, 18:08

Ja sam koristio te trakice.Uzeo sam najduze,samo sto su bele-providne.Komad je 6din.Stezu zaista dobro.Kad uzmem aparat slikacu

alzo

Post by alzo » 09 Mar 2008, 18:53

Glupo da se ubedjujemo al lepo pise na kutiji
V 847...........kupljen u Skaju pre mesec dana i ima prikljucak za adapter......
pa sad kako ti.........a te vezice su ok resenje, al mi nesto ruzne.....

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 10 Mar 2008, 09:55

Ni ja ne volim da se ubedjujem i pametujem ,ali apsolutno je nemoguce da to postoji. Pise na kutiji? Jel pise na samom wahu? Jel ako pise samo na kutiji, moguce da su ti nesto uvalili....

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 10 Mar 2008, 11:00

Jeste, to je V847, kako rekoh, novi model - vodi se kao V847-A (revizija "A"), i ima regularni džek:

Image

Prodaje se gde god hoćeš, jer je to trenutni model - samo kucaj "V847A" u Google i uživaj.

Kao što se iz unutrašnjosti može videti, novi model je rađen kao kombinacija SMD komponenti i regularnih komponenti, pa je stoga teži za modifikacije (mada Keeley već nudi neke modove za njega). Nije true bypass (SPDT prekidač, kao i na starom V847), halo induktor je "redizajniran" (nadam se na bolje!), a ceo wah je proizveden u Kini (a ne, kao stare verzije V847 i Clydea, u Dunlopovoj fabrici u Americi).

Summarum - proizvodnja premeštena u Kinu, ali wah redizajniran nabolje (po komponentama), dodat jack za napajanje...

I tako... Nemoj da daješ izjave "ovde me seci ako je to V847" kada nisi 100% siguran da si u pravu. Zbunićeš ljude koji još manje znaju od tebe i "širićeš mrske dezinformacije".

Image

Image

Image

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 10 Mar 2008, 14:42

hvala ,na informaciji, stvarno nisa mimao predstavu da je pocela proizvodnja toga...eto, nauci sam jednu stvar vise:D

Post Reply