preporuka za high gain

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
metalstringer

Re: preporuka za high gain

Post by metalstringer » 26 Dec 2015, 18:32

pa tesko je na solid state glavi dobiti taj sound, ma koju pedalu da koristis.probaj neku overdrive pedalu (analognu) pa nju u kompujter pa ukljuci neki vst amp (od free je dobar Le456, Poulin Solo,Emissary, a od Aplitube imas Anger, Orange, Marshall,Soldano, a od Guitar Rig 5 su dobri Hot solo+ , Van 51 ili Rammfire) pa na dalje (bez cabinet simulatora) line out iz kompujtera u pojacalo (tvoj solid state) koje je na clean kanalu.ja sam na svom combo fenderu za bass gitaru , koji je isto solid state dobio solidan, mastan, najpriblizniji lampaski sound , naravno, svirajuci el. gitru, ne bass

bancika

Post by bancika » 26 Dec 2015, 20:24

metalstringer wrote:pa tesko je na solid state glavi dobiti taj sound, ma koju pedalu da koristis.probaj neku overdrive pedalu (analognu) pa nju u kompujter pa ukljuci neki vst amp (od free je dobar Le456, Poulin Solo,Emissary, a od Aplitube imas Anger, Orange, Marshall,Soldano, a od Guitar Rig 5 su dobri Hot solo+ , Van 51 ili Rammfire) pa na dalje (bez cabinet simulatora) line out iz kompujtera u pojacalo (tvoj solid state) koje je na clean kanalu.ja sam na svom combo fenderu za bass gitaru , koji je isto solid state dobio solidan, mastan, najpriblizniji lampaski sound , naravno, svirajuci el. gitru, ne bass
sta ce mu i overdrive pedala, skroz su ok VST sims. Ima par komada koje simuliraju 808-micu i prilicno su dobri. Recimo TSE808 ili ignite amps.

Mastem

Post by Mastem » 26 Dec 2015, 23:03

Ok su GR, Amlitube... za vezbanje kod kuće. Najbolji je, po mom mišljenju, Line6-ov POD farm. Šta je sa sviranjem uzivo? Bilo bi malo komplikovano secati komp po svirkama. :) U svakom slučaju odličan predlog.

metalstringer

Post by metalstringer » 26 Dec 2015, 23:06

pa, trebao bi ti jedan laptop i eksterna muzicka. opet jeftinija varijanta od lampa glave :)

metalstringer

Post by metalstringer » 26 Dec 2015, 23:08

bancika wrote:
metalstringer wrote:pa tesko je na solid state glavi dobiti taj sound, ma koju pedalu da koristis.probaj neku overdrive pedalu (analognu) pa nju u kompujter pa ukljuci neki vst amp (od free je dobar Le456, Poulin Solo,Emissary, a od Aplitube imas Anger, Orange, Marshall,Soldano, a od Guitar Rig 5 su dobri Hot solo+ , Van 51 ili Rammfire) pa na dalje (bez cabinet simulatora) line out iz kompujtera u pojacalo (tvoj solid state) koje je na clean kanalu.ja sam na svom combo fenderu za bass gitaru , koji je isto solid state dobio solidan, mastan, najpriblizniji lampaski sound , naravno, svirajuci el. gitru, ne bass
sta ce mu i overdrive pedala, skroz su ok VST sims. Ima par komada koje simuliraju 808-micu i prilicno su dobri. Recimo TSE808 ili ignite amps.
naravno, i ja tako koristim, ali razmisljam da je bolje da ima analognu pedalu da mu komp, tj sound bude sto slobodniji u smislu da mu ne secka itd, da mu ne jede zvuk

Fenderica

Post by Fenderica » 26 Dec 2015, 23:10

Haj Gejn mu se fata isto što i distorzija ili neki dr. pojam?

metalstringer

Post by metalstringer » 26 Dec 2015, 23:15

Fenderica wrote:Haj Gejn mu se fata isto što i distorzija ili neki dr. pojam?
po meni nije bas isto. distorzija kao pedala je po meni tesko s'anje jer nema haj gejn, ima samo z z z, a haj gejn sound je nesto drugo, tada ima udarac u grudi, u srce, ima toplinu i snagu i masnocu, znaci DZ DZ DZ.nikada ne koristiti distorziju pedalu za haj gejn, uvek overdrive

Fenderica

Post by Fenderica » 26 Dec 2015, 23:19

metalstringer wrote:
Fenderica wrote:Haj Gejn mu se fata isto što i distorzija ili neki dr. pojam?
po meni nije bas isto. distorzija kao pedala je po meni tesko s'anje jer nema haj gejn, ima samo z z z, a haj gejn sound je nesto drugo, tada ima udarac u grudi, u srce, ima toplinu i snagu i masnocu, znaci DZ DZ DZ.nikada ne koristiti distorziju pedalu za haj gejn, uvek overdrive
Znači, dobar maršal lampaš, ili neka simulacija maršala kroz one PLEXI pedale od 200 evra pa na dalje? Ali opet ako se podrazumeva ovo napisano, treba tu i masno pojačalo da ti da prostora. Teško iz kompa preko hi fi linije da se isčupa tako nešto, jel?

metalstringer

Post by metalstringer » 26 Dec 2015, 23:24

vec sam napisao soluciju koju ja koristim. ne koristim haj faj. kada bih imao love da uzmem jednu Engl ili Soldano glavu onda ne bih pisao o kompujteru i nacinima na koje sirotinja dela

Fenderica

Post by Fenderica » 26 Dec 2015, 23:28

nisam pratio, znači pikate iz kompa u gitarska ili bas tranzistorska pojačala? Ja imam Bugeru v22 lep zvuk lampaša, možda bih mogao malo da ga uparim sa kompom i isprobam neke virtuelne pedale koje nemam uzivo, baš me zanima rezultat. :D

metalstringer

Post by metalstringer » 26 Dec 2015, 23:40

Fenderica wrote:nisam pratio, znači pikate iz kompa u gitarska ili bas tranzistorska pojačala? Ja imam Bugeru v22 lep zvuk lampaša, možda bih mogao malo da ga uparim sa kompom i isprobam neke virtuelne pedale koje nemam uzivo, baš me zanima rezultat. :D

pa probaj jer, uvek je interesantno to sto covek ima mogucnosti da istrazuje itd.

:ziveli:

bancika

Post by bancika » 26 Dec 2015, 23:52

metalstringer wrote:
bancika wrote:
naravno, i ja tako koristim, ali razmisljam da je bolje da ima analognu pedalu da mu komp, tj sound bude sto slobodniji u smislu da mu ne secka itd, da mu ne jede zvuk
Ne jede vietuelna pedalica puno cpu vreme, mozda 1%. Probao sam da vozim dve-tri trake u isto vreme. Svaka sa svojim overdrive, bias amp, eq i delay. Nema problema. Bio mi cpu oko 10%. Na starom compu nisam.mogao vise traka ali nije bilo problema sa jednom trakom i 5-6 efekata.

Mastem

Post by Mastem » 27 Dec 2015, 00:48

A da li je moguće napraviti lampaški preamp i implantirati ga u shemu pojačala (napraviti send - return izlaze ako vec ne postoje) tako da bude povezano na pojačivačku sekciju pojačala. Pretpostavljam da je tako nešto izvodljivo ali da se ne isplati jer svojom cenom prevazilazi gotove Boogerine glave. Elem,posto sam ja od onih koji zaista uživaju da se mlate takvim stvarima, voleo bih da čujem vaše mišljenje. Recimo, predpojačalo JCM 800 ne izgleda kao nešto što ne može da se napravi. Mene zanima da li bi zvuk koji se tom kombinacijom dobije mogao da podseća na zvuk marshalla, tj, kolko lampe u samom pojačalu (4 x El34) utiču na finalni zvuk?

tocilj

Post by tocilj » 27 Dec 2015, 00:54

Po meni ne postoji jeftinije, prakticnije i pristojnije rjesenje od ovoga:
http://www.thomann.de/de/palmer_pocket_ ... _366078_12

Spravica zvuci savrseno, analogna je (bar tako kazu), a moze da se koristi i za live.

Kada god sam nesto usnimavao preko zvucne sa GR ili Amplitube zvucalo je ok, ali je uvijek nekako zvucalo vece (da ne kazem moderno 3D :-) Ako je signal prvo prolazio kroz nesto analogno.
Mozda lupam gluposti, ali usnimci kroz iskljucenu Blackstar HT dual pedalu (preko njenog kabinet izlaza) su mi zvucali fantasticno, sta god da radio posle sa njima na kompu....tako da je moja teorija da je potrebno da dobar signal, udje u zvucnu da bi se desilo cudo:-)

bancika

Post by bancika » 27 Dec 2015, 00:56

Ja sam krenuo tako, samo preamp i to bas jcm800...bockao sam ga u tranzistorca i nije mi se dopalo. Onda sam ga prepravio u machless hotbox i bilo malo bolje. Pa sam ga boostovao sa ts808 i bilo jos bolje. Pa sam napravio lampaskog champa kao snagasa i bilo jos bolje. Onda sam zamenio ceo preamp sa slo100 preamp, izbacio pojacalo i koristio palmer pdi09. Onda sam vozio isto samo sa mesa iic plus. Lampaski preamp je super. Na kraju mi impulsi bolje rade od cab simova. Tube preamp i impuls mi najbolji combo za kucnu varijantu. Ali zbog jednostavnoati i versatilnosti sam sad 100% vst.

Ako volis da prckas, preamp je fin projekat za pocetak.

Post Reply