Pasivni Di Box

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Baba Slim
MF veteran

Re: Pasivni Di Box

Post by Baba Slim » 10 Jan 2016, 21:34

Kuki, banjacNT je napisao da zeli svakako da uzme simulator pojacala u pedali, pa ga samo zanima da li mu treba i DI box, ili moze iz simulatora kao poslednje pedale u lancu da ide direkt u mix...

Inace GDI21 koliko sam ja gledao, je i amp sim i DI box u istom pakovanju... Jednom prilikom kad sam probao ADI21 (za akustaru namenjena sprava slicnog koncepta), sum koji je u bajpasu izlazio iz tog balansiranog XLR izlaza je bio veci nego kad sam obicnim kabelom spojio akustaru kroz Digidelay u miksetu. Bas sam se razocarao tad kad sam to uvideo, i odmah sam batalio razmisljanje o tom resenju.

Inace, Joyo American sound oko koga se banjacNT raspitivao ima u sebi i simulaciju kabineta, tako da taj segment nije naknadno potreban. :ziveli:

banjacNT

Post by banjacNT » 11 Jan 2016, 01:22

Baba Slim wrote:Kuki, banjacNT je napisao da zeli svakako da uzme simulator pojacala u pedali, pa ga samo zanima da li mu treba i DI box, ili moze iz simulatora kao poslednje pedale u lancu da ide direkt u mix...

Inace GDI21 koliko sam ja gledao, je i amp sim i DI box u istom pakovanju... Jednom prilikom kad sam probao ADI21 (za akustaru namenjena sprava slicnog koncepta), sum koji je u bajpasu izlazio iz tog balansiranog XLR izlaza je bio veci nego kad sam obicnim kabelom spojio akustaru kroz Digidelay u miksetu. Bas sam se razocarao tad kad sam to uvideo, i odmah sam batalio razmisljanje o tom resenju.

Inace, Joyo American sound oko koga se banjacNT raspitivao ima u sebi i simulaciju kabineta, tako da taj segment nije naknadno potreban. :ziveli:
Bas tako, Joyo pedale (nesto se meracim na Jovo Ac Tone, trebali bi da i iz njega izvucem dobar Clean sound) iz te serije imaju nekako kompletan sound koji je (barem tako kazu ljudi) dosta dobar. Sad, kosto rece Baba Slim, meni treba samo DI zbog eventualnog upeglavanja signala, ono sto da pedala da dodje do miksete bez izoblicenja... To je makar ideja.

A zbog tih Behringera sam i pitao za zujanje, mutninu i ostale nus pojave. I ja sam negde cuo da te Behringerove pelade ADI i GDI imaju te nus pojave, pa sam zato i pitao kako Babu Slim-a sluzi Behringer... Istina, licno ih nisam ni video, osim u radnjama, ali opet, generalno ljudi kazu za Behringer da muti ton...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 11 Jan 2016, 10:04

Ako planiras da uzimas AC Tone, moram samo da prenesem iskustva drugara koji su u radnji pored American sound-a kojeg su na kraju uzeli,isprobali detaljno i AC Tone (Vox simulacija) i British sound (Marshall simulacija), a to je sledece:

- primetili su da se AC Tone i British sound ne stack-uju tako lepo sa drugim drive pedala vezanim ispred njih kao sto to cini American Sound
- Takodje su primetili da pri stackovanju sa drugim drive pedalama, AC Tone i British sound imaju to neko pozadinsko high-pitch zujanje/pistanje, pritajeno... sta/kako/zbog cega, nemam pojma
- generalno je bio zakljucak da je za strogu clean platformu i stackovanje sa drugim drajvovima, American sound najpogodniji

A ja sam tek nedavno primetio jednu malu zackoljicu kod American sounda, a to je da u bajpasu ispusta neke cudne zvuke, sumove, ne znam ni sam kako bih to opisao. Meni iskreno to nije deal breaker, jer mi je poslednji u lancu UVEK ukljucen, tako da me to ne dotice, a ako hocu u pojacalo da se ubodem, to cinim iz pretposlednje pedale u lancu (Zoom MS-70CDR) koji na oba izlaza salje identican signal.

Eto, samo sam hteo da ovo do kraja iznesem, da imas kompletne informacije do kojih sam dosao i licno i pomocu utisaka drugara koji su te sprave probali. :ziveli: :ziveli:

banjacNT

Post by banjacNT » 11 Jan 2016, 13:06

Baba Slim wrote:Ako planiras da uzimas AC Tone, moram samo da prenesem iskustva drugara koji su u radnji pored American sound-a kojeg su na kraju uzeli,isprobali detaljno i AC Tone (Vox simulacija) i British sound (Marshall simulacija), a to je sledece:

- primetili su da se AC Tone i British sound ne stack-uju tako lepo sa drugim drive pedala vezanim ispred njih kao sto to cini American Sound
- Takodje su primetili da pri stackovanju sa drugim drive pedalama, AC Tone i British sound imaju to neko pozadinsko high-pitch zujanje/pistanje, pritajeno... sta/kako/zbog cega, nemam pojma
- generalno je bio zakljucak da je za strogu clean platformu i stackovanje sa drugim drajvovima, American sound najpogodniji

A ja sam tek nedavno primetio jednu malu zackoljicu kod American sounda, a to je da u bajpasu ispusta neke cudne zvuke, sumove, ne znam ni sam kako bih to opisao. Meni iskreno to nije deal breaker, jer mi je poslednji u lancu UVEK ukljucen, tako da me to ne dotice, a ako hocu u pojacalo da se ubodem, to cinim iz pretposlednje pedale u lancu (Zoom MS-70CDR) koji na oba izlaza salje identican signal.

Eto, samo sam hteo da ovo do kraja iznesem, da imas kompletne informacije do kojih sam dosao i licno i pomocu utisaka drugara koji su te sprave probali. :ziveli: :ziveli:
Babo, BRATE, znao ovo ti necu nikada zaboraviti, ko da si me tepao :lol: :lol: :lol:
Jako korisna informacija, kako za mene, tako i za sve one koje muce dileme-trileme ovog tipa. Ladno ne bi nista napravio da sa uzeo AC Tone.
Jos jednom :bow: :bow: :bow:
Imas pivo od mene!!! :XD:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 11 Jan 2016, 13:17

Nema na cemu zaista, tu smo da se pomazemo. :) :ziveli:

U svakom slucaju, najbolje bi bilo da licno probas ako si u mogucnosti, poneses jednu-dve drive pedale koje najvise koristis (tj. koje su ti najbitnije), spojis ih lepo sve zajedno (pre simulacije naravno) i cackas, kapiram da bi ti se za par minuta isprobavanja sve reklo.

Da ne gresim dusu, AC Tone i British sound po recima drugara imaju super "prljave" tonove, koji su karakteristicni za pojacala koja simuliraju, ali posto ti treba clean platforma koliko smo se razumeli, jbg, mislim da je American sound za to najbolje resenje. Inace, i American sound pored ove druge dve pedale ima ODLICAN breakup zvuk, koji dobro reaguje na vol pot gitare.

banjacNT

Post by banjacNT » 11 Jan 2016, 14:11

Upravo se o tome radi, Clean platforma i drajvovi koje vec sibam, i to je to.

Samo jos da nadjem niki iole priostojni DI, onaj sto ti koristis se vise ne proizvodi...

Ali bice, ne se sekiram, kada znam sta i kako, lako cu...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 11 Jan 2016, 21:35

Baba Slim wrote:Kuki, banjacNT je napisao da zeli svakako da uzme simulator pojacala u pedali, pa ga samo zanima da li mu treba i DI box
Pa to sam i skontao... zato mu predlozih par "resenja" (kljucna rec predlozih.)
Baba Slim wrote:sum koji je u bajpasu izlazio iz tog balansiranog XLR izlaza je bio veci nego kad sam obicnim kabelom spojio akustaru kroz Digidelay u miksetu
Vidis.. ja taj problem nisam imao tj. nemam... no ima diljem neta raznih iskustava. Negde ga nema, negde je vrlo izrazen.. Ja GDI vrlo cesto drzim na onom tweedu i bez nekog jakog drajva, a draj i sve ostalo ide sa procesora.. naravno u tom trenutku zoom 3030... Od kako imam G3X ja GDI koristim samo za akusticnu direktno u miksetu, i to opet tweed bez drajva i ukljucujem ga samo kao booster... da pojacam akusticnu kada dodje solo deonica..

Baba Slim wrote:sum koji je u bajpasu izlazio iz tog balansiranog XLR izlaza je bio veci nego kad sam obicnim kabelom spojio akustaru kroz Digidelay u miksetu.
E zato sam i predlozio neku digitech pedalu iz te serije (cak dao i predlog reverb) bas zato sto imaju mnogo lepo sredjen taj cab simulator...
dejankuki wrote:Na kraju kupi neku digitech pedalu iz X serije, sve imaju simulacije kabineta i to odlicne.
Dakle, Hot head je bio prvi.. kasnije sam nabavio jos neke. Naredjam pedale i krajnju (reverb) ukljucim da mi daje simulaciju cabineta. To je ferceralo veoma dobro.

Sa yojo-om nemam iskustva... opet napominjem...

majtimika

Post by majtimika » 12 Jan 2016, 11:12

banjacNT wrote:Upravo se o tome radi, Clean platforma i drajvovi koje vec sibam, i to je to.

Samo jos da nadjem niki iole priostojni DI, onaj sto ti koristis se vise ne proizvodi...

Ali bice, ne se sekiram, kada znam sta i kako, lako cu...
Zar nema taj american sound di box u sebi

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 12 Jan 2016, 11:36

Nazalost nema. :?

banjacNT

Post by banjacNT » 12 Jan 2016, 12:38

E sad, u meni naviru pitanja :D
Jel bi moglo sve to da se postigne i DigiTech Screamin' blues-om, da on bude zadnji u lancu i da ga povozem preko "mixer" izlaza koji pedala vec ima...
Jel to neko probao kako se slaze sa drugim drajv pedalama?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 12 Jan 2016, 13:05

Screamin' Blues sam jednom u Mitrosu samo ukljucio, probao 10 sekundi i ugasio. Grozna pedala, po meni barem. A narocito mislim da ti ne bi radila za to sto mislim da ciljas.

Iskreno, ja nisam naisao na pedalu (a narocito za te pare) koja ima potpunije mogucnosti podesavanja odn. da je kompletnije pakovanje od American sounda, tropojasni EQ, odvojeni Gain i Volume, plus Voice kontrola koja menja izmedju 3 razlicita karaktera Fender pojacala (i to veoma osetno - menja se kompletan voicing i gain struktura), plus ugradjena cabinet simulacija. Zato ga i koristim, jer, kad sam usao u tu tematiku, ovo je jednostavno bio best buy, jer je izmedju ostalog kopija pedale cija firma ima visedecenijsko iskustvo u dizajnu i izradi sprava namenjenih za direkt-u-mix primenu.

Evo diskusije na tu temu, pa koga zanima neka prelista:

http://www.muzicki-forum.com/forum/view ... simulatora

:ziveli:

banjacNT

Post by banjacNT » 12 Jan 2016, 14:46

Onda je stvar jasna, Joyo American Sound i aktivni DI i vozi...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 12 Jan 2016, 14:51

Cisto da me ne shvatis pogresno - nije to kombinacija Bogom data, ali meni i vise nego dobro radi posao, i nisam uspeo da nadjem nista bolje, pa i u malo jacem cenovnom rangu.

Postoji, naravno, AMT F1 recimo, ali ta pedala je ako se ne varam oko 150e. Eto, potrefilo se da je ova American sound odlicna kopija Tech21 Blonde. Nazalost nisam imao prilike da ih uporedim 1:1, ali na jednom stranom forumu lik koji je imao Tech21, kaze da je iz sprdnje narucio sa Thomanna Joyo kopiju (rebrandiranu za thomann kao njihov brend Harley Benton), uporedio ih, i prodao Tech21. :)

banjacNT

Post by banjacNT » 12 Jan 2016, 15:01

Ma bre kakvo lose shvatanje, svaki savet sa ovog foruma je zlata vredan.

Bilo kako bilo, misterija je resena, znam u kom smeru da kanalisem eventualna ulaganja, i to je to.

Jos jednom, visoko hvala!!!

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 12 Jan 2016, 17:32

:ziveli:

Post Reply