Digitech RP50 Multi-Effects Processor
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Digitech RP50 Multi-Effects Processor
OK! Vaši argumenti su jaki i prihvatam vaša mišljenja. Sačekaću, skupiću još koju kintu i uzeću nešto od ovoga što savetujete. Hvala na dobroj volji da vaša iskustva podelite samnom. Smatram da ste mi uštedeli pare i nerviranja koja bi usledila. 

Pretpostavljam da sa svog kompa ides na net.
Postoji gomila software koji ce ti dati ozbiljniji zvuk od tog digitech-a.
Postoji gomila software koji ce ti dati ozbiljniji zvuk od tog digitech-a.
Šta, napr? Daj neki link.
sto ne pogledas takav mali,ali novije generacije rp 150
viewforum.php?f=26 evo ovde stranice koja ce ti pomoci sa software
A sto se proca tice ispod 150e jedini koje sam cuo a mogao bih da podnesem zvuk su neki Korg1500 i Digitech RP150.
Opet mogu da se kladim u gajbu piva da ce neki baja uz pomoc Revalver3 napraviti bolje boje .Ili bar iste.A pare koje planiras za proc ulozis u dobru pedalu.Na ovaj nacin za par godina imaces pedalboard koji ce vredeti 400-500e,sadrzace samo efekte koji ti ZAISTA trebaju.I zvucace onako kako TREBA da zvuce.
Naravno ,pricam isplativosti ako koristis demo verziju programa za vezbanje.
Hiljadu mu bubnjeva Darkvuda .........!!!!!!!!!!!!!Mnogo petnaestica u mom postu.
Znaci moj konacni odgovor je pod C-ne kupovati procesorcice.Ni ovaj ,ni slicne njemu.
A sto se proca tice ispod 150e jedini koje sam cuo a mogao bih da podnesem zvuk su neki Korg1500 i Digitech RP150.
Opet mogu da se kladim u gajbu piva da ce neki baja uz pomoc Revalver3 napraviti bolje boje .Ili bar iste.A pare koje planiras za proc ulozis u dobru pedalu.Na ovaj nacin za par godina imaces pedalboard koji ce vredeti 400-500e,sadrzace samo efekte koji ti ZAISTA trebaju.I zvucace onako kako TREBA da zvuce.
Naravno ,pricam isplativosti ako koristis demo verziju programa za vezbanje.
Hiljadu mu bubnjeva Darkvuda .........!!!!!!!!!!!!!Mnogo petnaestica u mom postu.

Znaci moj konacni odgovor je pod C-ne kupovati procesorcice.Ni ovaj ,ni slicne njemu.
Ne znam shta neki imaju toliko protiv procesora, i onako ce za 5-6 godina da pojedu pedale... 

Paa kako su krenuli i hoce.... ali ajde to na stranu....
Softver ima nezahvalnu stranu a to je da njime mozes da farbas gitaru samo ako imas komp ili lap-top. plus mnogo dobru kartu muzicku koja ima mali latency i dosta bufera...
Znaci, kad odes na svirku, poneses komp ili lap-top i podugnes presete... e sad, da bi menjao pacheve treba ti interfejs tipa stomp IO, GR interfejs, ili neki treci, cetvrti... ili.. misem... sto priznacete veoma usporava rad gitara<>zvuk...
Dok su flor-based procesori predvidjeni za live svirku i imaju sve neophodne uslove i konektore za sviranje ili snimanje...
Lampaski gain i/ili stomp pedale su naj-naj... ali prakticnost je uvek na strani procesora...
Zamislite da svirate na nekom festivalu ili nekoj svirci gde trebate da odsvirate tri-pet pesama... pa vama namestanje opreme moze biti dugotrajnije od same svirke, plus sve to trebate da pokupite pre nego sto drugi bend izadje...
Znaci lampe su strava.. ali ti treba poveca suma novca ~500 najmanje
Pedale... su ok, ali ti opet treba vise od jedne tako da se povecava suma novca (tri pedale cca 250e, plus dobro predpojacalo cca 100-150, plus pojacalo cca 200e) okvirno i otprilike...
Procesor eto za 100-150 e imas gomilu efekata, plus fino pojacalo ~200e
Softver... hmmm, ok kupices ozraceno, ali posto ti ti ispadne lap-top ili komp uz stalni rizik da te nesto zezne usred svirke...win, baterija, driver, ASIO...
Svaka solucija ima dobre i lose strane, ako mislis da snimas kuci ili u studiju, softver jeste dobro resenje... ali opet moj glas ide dobrom outboard resenju nego da se skroz oslonim na software....
Dakle... kazi ti nama Negotinac... za sta tebi treba, sta hoces da radis...???
pa na osnovu toga da malo razmrdamo nase vijuge... ako je ostalo nesto
< salamala
Softver ima nezahvalnu stranu a to je da njime mozes da farbas gitaru samo ako imas komp ili lap-top. plus mnogo dobru kartu muzicku koja ima mali latency i dosta bufera...
Znaci, kad odes na svirku, poneses komp ili lap-top i podugnes presete... e sad, da bi menjao pacheve treba ti interfejs tipa stomp IO, GR interfejs, ili neki treci, cetvrti... ili.. misem... sto priznacete veoma usporava rad gitara<>zvuk...
Dok su flor-based procesori predvidjeni za live svirku i imaju sve neophodne uslove i konektore za sviranje ili snimanje...
Lampaski gain i/ili stomp pedale su naj-naj... ali prakticnost je uvek na strani procesora...
Zamislite da svirate na nekom festivalu ili nekoj svirci gde trebate da odsvirate tri-pet pesama... pa vama namestanje opreme moze biti dugotrajnije od same svirke, plus sve to trebate da pokupite pre nego sto drugi bend izadje...
Znaci lampe su strava.. ali ti treba poveca suma novca ~500 najmanje
Pedale... su ok, ali ti opet treba vise od jedne tako da se povecava suma novca (tri pedale cca 250e, plus dobro predpojacalo cca 100-150, plus pojacalo cca 200e) okvirno i otprilike...
Procesor eto za 100-150 e imas gomilu efekata, plus fino pojacalo ~200e
Softver... hmmm, ok kupices ozraceno, ali posto ti ti ispadne lap-top ili komp uz stalni rizik da te nesto zezne usred svirke...win, baterija, driver, ASIO...
Svaka solucija ima dobre i lose strane, ako mislis da snimas kuci ili u studiju, softver jeste dobro resenje... ali opet moj glas ide dobrom outboard resenju nego da se skroz oslonim na software....
Dakle... kazi ti nama Negotinac... za sta tebi treba, sta hoces da radis...???
pa na osnovu toga da malo razmrdamo nase vijuge... ako je ostalo nesto

Onda ja za 5-6 godina menjam pricu i hvalim jeftine procesoreReverse wrote:Ne znam shta neki imaju toliko protiv procesora, i onako ce za 5-6 godina da pojedu pedale...

Dejankuki,u potpunosti se slazem sa tvojim misljenjem.Moj odgovor na temu se bazirao na sledecem:
Decko (covek)se raspituje o procesoru koji je PO MENI u na samom dnu sto me navodi na zakljucak da ne poznaje stvari ->pocetnik ->ne treba mu za svirke nego za ucenje

Vec sam postavio upit o tome da li sa svog kompa ide na net + poslao mi je PP u kom kaze da ima audigy koji podrzava ASIO.
Znaci (e to sam trebao da naglasim

Jos jedna od korisnih stvari je to sto na osnovu software simulacija moze da zakljuci koji efekti/pojacal/kutije su mu potrebni za zvuk koji zeli i da na osnovu tog iskustva ,sutradan kad bude u mogucnosti ,kupi hardware verzije istih.
Naravno,odnosi se na demo verzije.Kupovina software +pedalboard koji sluzi za kontrolu istog ne dolazi u obzir.Za te pare ze bez problema moze kupiti neki od ovih fancy Vox procesora sa lampicom,Line6 ili Boss gt6/gt8.Plus ono sto si pomenuo o baterijama,krahu OS ili delovanja nekog virusa koji ima u kompu u sred svirke

Ono sto bih ja uzeo za potrebe svirke a da mi je budzet ogranicen i mora da bude procesor verovatno bi bilo Korg1500 ili Digitech RP250. Cak sam naleteo u nekim oglasima na Korg pod garancijom(star par meseci) za koji lik trazi 120e-znaci kad pokazes lovu dace ga i za 7500dinara

Znaci ,ovo je moje licno misljenje(podlozno promenama uzrokovanim novim saznanjima i iskustvima

U potpunosti se slazem sa tvojim.Samo sam obrazlozio svoj prethodni post.
Apsolutno, apsolutno... maltene isti zakljucak... dakle...
Samo ja nisam znao da li je za kucno vezbanje/snimanje ili za live svirke...
Samo ja nisam znao da li je za kucno vezbanje/snimanje ili za live svirke...
I ja samo pretpostavljam.Mozda i je iskusan gitarista ali nije dolazio u dodir sa procesorima .
nexus_g poslao sam ti linkove ka zvanicnim sajtovima za Guitar rig 3,Amplitube,revalver3 i
Waves GTR.Sve demo verzije su potpuno funkcionalne sem nekih sitnih ogranicenja.Probaj pa nas obavesti o misljenju.
Jos da dodam da sam danas,zahvaljujuci informaciji dejankukija skinuo demo Amplitube metal.On mi je najsimpaticniji jer je svez
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... =26&t=1397
Ako volis DZ DZ dzDZ verujem da ce ti se svideti

nexus_g poslao sam ti linkove ka zvanicnim sajtovima za Guitar rig 3,Amplitube,revalver3 i
Waves GTR.Sve demo verzije su potpuno funkcionalne sem nekih sitnih ogranicenja.Probaj pa nas obavesti o misljenju.
Jos da dodam da sam danas,zahvaljujuci informaciji dejankukija skinuo demo Amplitube metal.On mi je najsimpaticniji jer je svez

http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... =26&t=1397
Ako volis DZ DZ dzDZ verujem da ce ti se svideti