pojacala iz radnje ......
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Jimmy Henderson
Re: pojacala iz radnje ......
Rockett, mozes li mi nesto vise reci o onoj smedjoj spravici , gornja , druga zdesna ?
hvala !
hvala !
- Rocket Roll
T-Rex Replica (http://www.t-rex-engineering.com/Defaul ... VariantID=), jedna od trenutno najzanimljivijih digitalnih delay-pedala, zbog prosto neverovatnih podataka o A/D/A konverziji. Kažu, ima dva Burr Brown 24bitna A/D/A konvertera koji sempluju na 200kHz - ako je to tačno, to je negde u klasi SSLovih konzola i tranzijenti definitivno nisu problem... Suludo visok frekventni raspon!
Inače, ima sve te lepe funkcije kojima digitalni delayji olakšavaju muzičarima život - sekundu i po delayja, tap-tempo, čisti digitalni delay ili emulaciju analogije, MIDI ulaz za sinhronizaciju sa drugom opremom, sinhronizovani delay (tipa "dve glave na trakašu", odnosno "The Edge feat. Sunn Studios Bag'O'Tricks"), ali...
...mana joj je što za svoju oho-ho cenu (470 evra) ne nudi toliko toga na polju samog tona - tu su samo "čisti" digitalni delay ala Boss DD-6 i emulacija analognog "toplog" delayja - nema tu reverse-delay opcija, ping-pong delayja, "ducking" delayja, moduliranog delayja, stereo delayja ili već bilo koje od tih naprednih funkcija. Pretpostavljam da oni koji razmišljaju o tome da ulože petsto evra u delay ipak bolje prolaze sa rack-delayjem ili rack-procesorom, makar ga platili i duplo više od Replice. Oni kojima treba "jedan dobar ton" verovatno bolje prolaze sa pravim trakaškim ehom - i pri tom ne moraju da kupuju vintage opremu, Fulltone pravi Tube Tape Echo koji jako lepo radi. Opet, oni kojima treba "rack u pedali" možda bolje prolaze sa TC Electronics Nova Delayjem ili, još bolje, sa Eventide TimeFactorom - mnogo više opcija.

Inače, ima sve te lepe funkcije kojima digitalni delayji olakšavaju muzičarima život - sekundu i po delayja, tap-tempo, čisti digitalni delay ili emulaciju analogije, MIDI ulaz za sinhronizaciju sa drugom opremom, sinhronizovani delay (tipa "dve glave na trakašu", odnosno "The Edge feat. Sunn Studios Bag'O'Tricks"), ali...
...mana joj je što za svoju oho-ho cenu (470 evra) ne nudi toliko toga na polju samog tona - tu su samo "čisti" digitalni delay ala Boss DD-6 i emulacija analognog "toplog" delayja - nema tu reverse-delay opcija, ping-pong delayja, "ducking" delayja, moduliranog delayja, stereo delayja ili već bilo koje od tih naprednih funkcija. Pretpostavljam da oni koji razmišljaju o tome da ulože petsto evra u delay ipak bolje prolaze sa rack-delayjem ili rack-procesorom, makar ga platili i duplo više od Replice. Oni kojima treba "jedan dobar ton" verovatno bolje prolaze sa pravim trakaškim ehom - i pri tom ne moraju da kupuju vintage opremu, Fulltone pravi Tube Tape Echo koji jako lepo radi. Opet, oni kojima treba "rack u pedali" možda bolje prolaze sa TC Electronics Nova Delayjem ili, još bolje, sa Eventide TimeFactorom - mnogo više opcija.

brate kako ti znas sve to? covek bi pomislio da radis za Marshalla... ili je to mozda nesto undercover za Vox xD
- DrGreenthumb
- MF veteran
Hehe, Rocket i Marshall? Mariage made in heavenDuane wrote:brate kako ti znas sve to? covek bi pomislio da radis za Marshalla... ili je to mozda nesto undercover za Vox xD

Prosto, RR je najveci strucnjak na polju gitarskih pedala kojeg sam upoznao (virtualno ili in real life). Kad necemu prilazis sa tolikom strascu, znanje se samo "lepi". Now, da li ce ga upotrebiti u svrhe dobra ili zla, hmmmm

- Rocket Roll
Hvala, ali uglavnom prosto znam gde da tražim informacije.
A i pratim šta se novo pojavljuje... Pravac HCUF (Harmony Central User Forums), dva puta dnevno po pola sata - tri četvrtine od onoga što tamo čujete odmah "pustite niz vodu", ali saznaćete sve što vam treba o zanimljivim novitetima pola sata pošto američki tinejdžeri stave svoje pohlepne male šapice na njih. 

a i cemu tolki delay na gitari....pa nije to PAD...
- Jimmy Henderson
Sazano sam za cenu pomorandzice . Head +kabinet kostaju 1.400 evra . Puno ? nemam pojma ..
inace je to OR ali , 120 !
Videli ste da se prodaje onaj stari originalni Fender , vec je prodan
za 1.300 evra .
Rockett, rastu mi zazubice za pedalu , a tek 2 u 1 .
sta je mogu . kad ovde idem na sledovanje onda uvek gledam ima li gde akciaj - 2u 1
pozz
inace je to OR ali , 120 !
Videli ste da se prodaje onaj stari originalni Fender , vec je prodan
za 1.300 evra .
Rockett, rastu mi zazubice za pedalu , a tek 2 u 1 .
sta je mogu . kad ovde idem na sledovanje onda uvek gledam ima li gde akciaj - 2u 1

pozz
- Rocket Roll
Uhu, OR120! Nije puno, naročito pošto je u pitanju stariji model iz dobrih godina koji se više ne proizvodi (pogledati http://users.telenet.be/orangefg/OFG_OR120H.htm).

bio bi red da svako sa foruma da po evro, pa cemo se dogovoriti da kod mene stoji... xD
- Jimmy Henderson
Pitao sam slovenca koliko kosta kod njega novi Orange T T .
449.00 evra.
ali ima jedna kvaka .
moze prodati za tu cenu ali samo ako naruci najmanje 5 Orange pojacala.
kakva poslovnost...............
449.00 evra.
ali ima jedna kvaka .
moze prodati za tu cenu ali samo ako naruci najmanje 5 Orange pojacala.
kakva poslovnost...............
- Jimmy Henderson
Gledao sam koncert G-3 i vidim da je Vai koristio ( bese pre 12 godina) head i kabinet Bogner.
da li je na forumu bila rec , ili kakva recenzija o tom pojacalu ?
bas , tko je i sta je Bogner ?
hvala !
pozz !
hvala !
pozz !
- Guitar_thrill
- MF veteran
jest da nisam cuo ni jednog od ovih uzivo....ali ja bi onog fendera gore ako moze 

- Tiki the Boyler
- Urednik
Bogner je vaskrsao pod novom upravom tj. vlasnikom - Line6, koja ga je iščupala iz mrtvih... (kakav dobar pleonazam)Jimmy Henderson wrote:Gledao sam koncert G-3 i vidim da je Vai koristio ( bese pre 12 godina) head i kabinet Bogner.
hvala !
pozz !
http://www.bogneramplification.com/
- Jimmy Henderson
Hvala Tiki !