RR pRRedstavlja: CoRRal ChoRRus (Boss CE-2 Chorus)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

guv'nor

Re: RRElectronics Predstavlja: CoRRal ChoRRus (Boss CE-2 Chorus)

Post by guv'nor » 30 Dec 2008, 20:31

Znači jednostavno jeste, ali teško da bi na kraju bilo isplativo bilo šta sem da sami pravimo kućišta sa pedalama na sebi... :(
(ovo je pod pretpostavkom da kupim nešto najjeftinije, pa da se iz istog vade crevca i stavljaju nova. npr nešto ovako http://www.thomann.de/gr/ketron_vp.htm)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Dec 2008, 20:52

Da, to je i glavni razlog zašto o tom "realtime" efektu razmišljam samo kao o eventualnom dodatku UniVibeu (ako ikad skupim sve što je potrebno da dotični napravim)... Ima izvesnih "tap-tempo" ideja za klasične efekte na DIYStompboxes - to bi bilo daleko jeftinije izvesti, ali se nisam udubljivao u problematiku.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 Dec 2008, 22:09

Rocket Roll wrote:Da, to je i glavni razlog zašto o tom "realtime" efektu razmišljam samo kao o eventualnom dodatku UniVibeu (ako ikad skupim sve što je potrebno da dotični napravim)... Ima izvesnih "tap-tempo" ideja za klasične efekte na DIYStompboxes - to bi bilo daleko jeftinije izvesti, ali se nisam udubljivao u problematiku.
Na keeley sajtu za AD9 pise ovo: "We couldn't do Tap Tempo yet, so we designed GLIDE TEMPO."
Valjda bi i oni stavljali tap tempo da je jeftinije/jednostavnije. :)

Tap tempo je nezamenljiva stvar kod takvih efekata.
Ovo sa exp pedalom bi bio the next best thing. :)

Ako skontas kako je moguce uraditi to s tap tempom, odmah ti saljem Carbon Copy (da ga modifikujes je l da). :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Dec 2008, 22:33

Pa, LFO može vrlo uspešno da se kontroliše tap-tempom, recimo ovako: http://www.cusackmusic.com/?page=detail ... ap%20Tempo

Kontrolisati clock tap-tempom je komplikovanije. Više informacija ovde: http://www.diystompboxes.com/smfforum/i ... ic=70391.0

guv'nor

Post by guv'nor » 31 Dec 2008, 03:28

Rocket Roll wrote:Ima izvesnih "tap-tempo" ideja za klasične efekte na DIYStompboxes - to bi bilo daleko jeftinije izvesti
Uz svo dužno poštovanje gospodinu Keeley-u, stavljati taj GLIDE tempo na analogni delay je vrhunski maloumno, ako baš ne zeliš to "ludilo" u zvuku dok ne namestiš položaj pot-a. Kada su u pitanju chorus-i i sličo, onda bi tap-tempo bio baš sterilno rešenje (pogotovo ako treba u nekom trenutku da vrši imitacije Leslija - (minus) horna, naravski :mrgreen: ).

Poenta pokretanja prvog posta je - treba mi chorus, a takođe i neki roto-trip. Ne treba mi toliko često da bih kupovao dve pedale i davao preko 300 evra za iste. Kapiram da bi sam chorus odradio obe stvari vrhunski, jer sam veoma lepe setinge našao čak i na ovom ne-mom Marshall-ovom SuperVibe-u, ali šta da radim kada bi oba settinga zatrebala u istoj pesmi...? (a već znam da hoće :) )

Izmena: Zaboravih da napomenem, a vezano je za prvi pasus -
delay = tap tempo (kao primarna kontrola)
modulacije = ex pedala (takođe kao primarna kontrola)
Samo neko moje ubeđenje :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Dec 2008, 09:14

guv'nor wrote:...treba mi chorus, a takođe i neki roto-trip.
Ja bih tu ipak išao na Leslie imitacije - UniVibe, Voodoo Vibe i slične fejzere. Nisu vremenski "pomereni" kao chorus, ali lakše im je izvesti pedalu za podešavanje brzine - UniVibe to čak i ima predviđeno.

Od dobrih 'vajbova kod nas mogu da se nađu Fulltonove DejaVibe i (mislim) Dunlopove UniVibe RI pedale.

xspaceman

Post by xspaceman » 31 Dec 2008, 13:32

Rocket Roll wrote:
guv'nor wrote:...treba mi chorus, a takođe i neki roto-trip.
Ja bih tu ipak išao na Leslie imitacije - UniVibe, Voodoo Vibe i slične fejzere. Nisu vremenski "pomereni" kao chorus, ali lakše im je izvesti pedalu za podešavanje brzine - UniVibe to čak i ima predviđeno.

Od dobrih 'vajbova kod nas mogu da se nađu Fulltonove DejaVibe i (mislim) Dunlopove UniVibe RI pedale.
A moze i RotoVibe! ;)
Image

guv'nor

Post by guv'nor » 31 Dec 2008, 15:17

Super spravice su ti vajbovi, ali sam se nekako opredelio za choruse kada dođe do te Leslie simulacije. Nekako su, mojim ušima, malo "tačniji" od Vibe-a(ili se možda radi samo o novčaniku :) ). Ipak je vibe vremenom (uz pomoć Džimija) postao efekat za sebe i iako bih želeo da posedujem jedan primerak istog, ovako stoje stvari u BGu:
Dunlop UniVibe RI - košta 300 evra, bez ex pedale, koju naplaćuju skoro kao wah.
RotoVibe - Po ceni ne zaostaje nešto mnogo za UniVibe-om, a dosta kaska za istim po zvuku.
Fulltone DejaVibe - Ubija prethodnu "dvojicu" u zvuku, ali... Otprilike i košta koliko obe Dunlop-ove pedale :mrgreen:

Tako da, dok ne dodjem do nekog ko će iz Nemače doneti best buy Vibe
http://www.banzaimusic.com/Voodoo-Lab-M ... 21794.html
ili dodatak-uz-kupljene-žice Vibe
http://www.banzaimusic.com/Danelectro-D ... 14512.html
Ostaje mi da kažem samo jedno:
ŽIVELI CHORUSI!!! :D

xspaceman

Post by xspaceman » 31 Dec 2008, 15:34

A mozda da probash i ovo! ? ;)
http://www.coolcattone.com/vibe.html

dweezil

Post by dweezil » 31 Dec 2008, 15:34

CHORUSI SVIH ZEMALjA UJEDINITE SE!!! I digital i analogz i svi, u odbranu korusa kao jedinke drustva.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Dec 2008, 15:35

''Jedinke drustva''? Ajde dobro... :)

xspaceman

Post by xspaceman » 31 Dec 2008, 15:42

imao sam pre par godina prilike da pazarim ovu stvarchicu (Ibanez rc-99 rotary chorus) po nekoj razumnoj ceni,al nisam...jebga...sta da se radi kad nisam ljubitelj chorus efekta! :)
Image

Post Reply