(ovo je pod pretpostavkom da kupim nešto najjeftinije, pa da se iz istog vade crevca i stavljaju nova. npr nešto ovako http://www.thomann.de/gr/ketron_vp.htm)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Na keeley sajtu za AD9 pise ovo: "We couldn't do Tap Tempo yet, so we designed GLIDE TEMPO."Rocket Roll wrote:Da, to je i glavni razlog zašto o tom "realtime" efektu razmišljam samo kao o eventualnom dodatku UniVibeu (ako ikad skupim sve što je potrebno da dotični napravim)... Ima izvesnih "tap-tempo" ideja za klasične efekte na DIYStompboxes - to bi bilo daleko jeftinije izvesti, ali se nisam udubljivao u problematiku.
Uz svo dužno poštovanje gospodinu Keeley-u, stavljati taj GLIDE tempo na analogni delay je vrhunski maloumno, ako baš ne zeliš to "ludilo" u zvuku dok ne namestiš položaj pot-a. Kada su u pitanju chorus-i i sličo, onda bi tap-tempo bio baš sterilno rešenje (pogotovo ako treba u nekom trenutku da vrši imitacije Leslija - (minus) horna, naravskiRocket Roll wrote:Ima izvesnih "tap-tempo" ideja za klasične efekte na DIYStompboxes - to bi bilo daleko jeftinije izvesti
Ja bih tu ipak išao na Leslie imitacije - UniVibe, Voodoo Vibe i slične fejzere. Nisu vremenski "pomereni" kao chorus, ali lakše im je izvesti pedalu za podešavanje brzine - UniVibe to čak i ima predviđeno.guv'nor wrote:...treba mi chorus, a takođe i neki roto-trip.
A moze i RotoVibe!Rocket Roll wrote:Ja bih tu ipak išao na Leslie imitacije - UniVibe, Voodoo Vibe i slične fejzere. Nisu vremenski "pomereni" kao chorus, ali lakše im je izvesti pedalu za podešavanje brzine - UniVibe to čak i ima predviđeno.guv'nor wrote:...treba mi chorus, a takođe i neki roto-trip.
Od dobrih 'vajbova kod nas mogu da se nađu Fulltonove DejaVibe i (mislim) Dunlopove UniVibe RI pedale.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest