Vox AD-100 VTH???

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

tyler durden
MF veteran

Re: Vox AD-100 VTH???

Post by tyler durden » 03 Jan 2009, 15:48

VoxPopuli wrote:Ja sam taj video odavno pogledao i prostudirao i nije uopšte problem sta on kaze, vec je problem sta ne kaze. On kaze imas I VARIJANTA:tri pojacala sa razlicitim efektima ILI II VARIJANTA :imas dva pojacala sa mogucnosti iskljucivanja odnosno ukljucivanja efekta. Ali on ne kaze, ako vec imam ta tri pojacala( u toj prvoj varijanti) , da ne mogu da se vratim na jedno od ta tri, sto je po meni problem i da ne mogu da gasim efekte kad to pozelim. U drugoj varijanti imam dva pojacala i mogu da gasim efekte kad to pozelim.
Imas VFS2 foot switch, koji ima dva prekidaca: ako si u manual modu ili preset modu(11 pojacala) priskom na prvi prekidac ulazis u chanell mode gdje si zapamtio svoja dva zeljena tona i samo mozes da prebacujes na jedan ili drugi, a nikako da se vratis na manual ili preset mode. Tada drugo dugme sluzi za iskljucivanje ili ukljucivanje efekata tvoja dva zeljena tona. Mada moze drugi prekidac da koristis da ukljucis manual mode, ali onda taj prekidac ima samo tu funkciju, a nema vise funkciju iskljucivanja efekata.
Hocu da kazem da je to ono sto je pod nogom na svirci, i da je slaba iskoristivost ponudjenog. Ja sam bas uzeo pojacalo da vidim otprilike koje bi pedale kupovao,a ne da kupujem pojacalo sa efektima i onda jos pedale da kupujem.
Da ne duzim, mnogo se toga moze reci o tom pojacalu, ovo je nepotpuna prica.
Muzicke kuce, koliko sam ja uspio da shvatim zele da se ociste od AD...VT serija da bi dosle nove VT koje sam vec spomenuo. Zato preporucujem da se saceka onaj ko misli da uzima iako su na snizenju sada. Nove VT serije imaju 8 !!! kanala za memorisanje, 21 model pojacala itd.http://www.voxamps.com/forum/topic.php?id=37 evo i odlican video http://www.youtube.com/watch?v=ZwB4KMGK9ug

Ako nesto valja na ovom Voxu, onda je to klin, izgleda da mu ova jedna lampa itekako pomaze, ja sviram na washburnu sa dva hambakera (i ne sviram metal :) i dobijem topal bluzi zvuk, mogu da se dobiju lijepe boje funka ako sviras na gitari tipa strata meksikanca, posto moj gitarista svira na njemu. Uglavnom tesko se naslucuje sterilan tranzistorski zvuk na klinu, i to mi je rekao jedan odlican gitarista koji se bas iznenadio kad je cuo klin. Eto to je to :D

Slazem se da to pojacalo ima super clean, ali znaj, da ta lampa apsolutno nema veze sa njegovom bojom tona.To sto je hibrid, i sto ima lampu, apsolutno je markentiski trik, veruj mi kad ti kazem. Ona sluzi za nesto totalno drugo

Sava

Post by Sava » 04 Jan 2009, 10:23

Kada sam pisao kratku recenziju AD30 pojačala nisam imao šemu. Kasnije sam pogledao i video da je lampa ubačena vrlo lukavo na ulaz izlaznog dela pojačala i nije samo marketnški trik jer služi kao prilagođavač impedanse i pojačavač i definitivno unosi toplinu u zvuk. Zvuk i gain se menjaju sa promenom lampe, a samo pojačalo ima ograničenje snage koje bi trebalo iznova podesiti sa promenom te 12AX7 lampe.

Vidim da se ovde pominje kako je clean sjajan na ovim pojačalima, a meni je to bio najlošiji deo zvuka! Jednostavno taj clean zvuk se dobija digitalizacijom pa tako i zvuči, pmalo sintetički i neprirodno. Nekako sam našao svoj clean u prvoj Boutique poziciji.

Što se memorija tiče većini gitarista i nije potrebno više od dve (odnosno tri) memorije, u jednu ubaciš clean, a u drugu neki OD zvuk. Naravno, ne bi bilo loše da je izbor širi, ali ja ovo ne vidim kao ozbiljnu manu.

Na kraju mogu da dodam kako se ne bih ljutio da opet imam neko od tih Vox Ad pojačala u svojoj kući.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 04 Jan 2009, 10:30

tyler durden wrote:...veruj mi kad ti kazem...
Ne verujem ti.

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 04 Jan 2009, 12:37

Rocket Roll wrote:
tyler durden wrote:...veruj mi kad ti kazem...
Ne verujem ti.
Ne moras. Uzmi slobodno, i rasklopi pojacalo, pa pogledaj sam.

Jos jedna stvar. Imao sam vox-ov procesor tonelab. To je model njihovog procesora sa lampom. Mimo svegas sto cu napisati, to je po meni stvarno proc sa najboljim zvukom (pored starog line 6 POD 2.0). Ko ga n ije video. Na njegovom kucistu postoji prozorce, na kome se tacno vidi lampa. I cim sam ja upalio prekidac na procu, paf , upali se lampa. MOMENTALNO. Svako normalan shvata da lampi treba neko vreme da se ugreje, upali, i pocne da obavlja svoju funkciju. I otvorim ja i taj proc, a ono iza lampe, stoji mala LE dioda, iliti LED, koja sam odaje privid lampe koja radi. Tako da ne moze niko da mi kaze da to nije glupi markentiski trik. Po tvojoj proceni, to pojacalo,l iz AD serije, bi trebao da pustis malo da se ugreje, da bi dobilo pravu boju i ton, ali ja nesto nisam primetio da je to potrebno raditi. Cim ga upalis, radi punom snagom i potencijalom.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 04 Jan 2009, 14:05

tyler durden wrote:...a ono iza lampe, stoji mala LE dioda, iliti LED, koja sam odaje privid lampe koja radi.
I ti na osnovu toga zaključuješ da je lampa tu za ukras?

Evo ti pravi test - uzmi ToneLab, ili bilo koji Valvetronix, ili bilo koju Cooltron pedalu, izvuci im lampu i upali ih.

Hoće li raditi? Neće.

Ergo, lampa je deo kola i ne služi za ukras, quod erat demonstrandum.

Osvetljavanje lampe nije VOX specijalitet, to je uvek prisutno kod "starved plate" dizajna. Jeste marketing, ali nije prevara. Na niskonaponskim dizajnima lampa ne svetli, što ne znači da ne radi.

U Valvetronix pojačalima, lampa daje "toplinu" izlaznom stepenu, odmah pred izlaznim trafoom (odnosno odmah pred simulacijom izlaznog trafoa, zaboravio sam kako to tačno ide), i tako "farba" kompletan zvuk pojačala. Mnogo bolje rešenje nego "zagrevati" ulazni signal gitare a onda ga propuštati kroz SS dizajn do samog izlaza.

Link: http://www.legendarytones.com/voxvalvetronix.html

Image

VoxPopuli

Post by VoxPopuli » 04 Jan 2009, 18:04

Sava je napisao:
Vidim da se ovde pominje kako je clean sjajan na ovim pojačalima, a meni je to bio najlošiji deo zvuka! Jednostavno taj clean zvuk se dobija digitalizacijom pa tako i zvuči, pmalo sintetički i neprirodno.
:) da sam imao jos 200 ojra ne bih uopste pricao o tarnzistoru i jednoj lampi. Ovo je samo dobar kompromis i nista vise.

Sava je napisao:
Što se memorija tiče većini gitarista i nije potrebno više od dve (odnosno tri) memorije, u jednu ubaciš clean, a u drugu neki OD zvuk. Naravno, ne bi bilo loše da je izbor širi, ali ja ovo ne vidim kao ozbiljnu manu.
Mene to bas nervira, ima interesantnih efekata sa kojima mozes fino da bojis, a ja gledam u mraku hocu li prebaciti efekat koji zelim ili cu zavrnuti master :lol: (posto su jedan do drugog)

Sava

Post by Sava » 04 Jan 2009, 19:12

VoxPopuli wrote: :) da sam imao jos 200 ojra ne bih uopste pricao o tarnzistoru i jednoj lampi. Ovo je samo dobar kompromis i nista vise.
Pa niko i ne tvrdi drukčije!
VoxPopuli wrote:
Sava je napisao:
Mene to bas nervira, ima interesantnih efekata sa kojima mozes fino da bojis, a ja gledam u mraku hocu li prebaciti efekat koji zelim ili cu zavrnuti master :lol: (posto su jedan do drugog)
Dobro, onda to nije pojačalo za tebe pa ga ne kupiš i tražiš dalje. Eto kako je jednostavno.

dweezil

Post by dweezil » 04 Jan 2009, 19:48

a Voxu bi bolje bilo da napravi neko pojachalo poshteno na fazon Pathfinder-a samo malo vece, znachi jedan dobar solid state od recimo 75W, mislim da bi to bio def bestseller. Imali su ranije model mislim da se zvao Cambridge.

VoxPopuli

Post by VoxPopuli » 04 Jan 2009, 20:11

Savi:
Kakvo je da je, za sada sviram na njemu i uzeo sam ga zbog xxx razloga, samo kazem sta moze da bude bolje na njemu, a upravo to sad i prave.

Madhead

Post by Madhead » 12 Jan 2009, 16:30

Image

E da se malo hvalim!!!

Danas mi je stiglo pojacalce, kao na slici i mogu vam reci da sam poprilicno zadovoljan sa zvukom, ima sasvim ok simulacije pojacala!

Nazalost nisam jos sve izvalio kako funkcionise odnosno podesavanja, al za to ima vremena! :D

alzo

Post by alzo » 12 Jan 2009, 17:03

Lepo,lepo.......... :wink:
u zdravlje da ga sviras......... 8)
kad ga malo rasviras baci neki post o tvojim utiscima.......

Madhead

Post by Madhead » 12 Jan 2009, 17:20

Lepo,lepo.......... :wink:
u zdravlje da ga sviras......... 8)
kad ga malo rasviras baci neki post o tvojim utiscima.......
Vazi i hvala!!!

VoxPopuli

Post by VoxPopuli » 12 Jan 2009, 23:58

Svaka cast.
Ovdje ces naci dosta toga zanimljovog.

http://www.valvetronix.net/

Sava

Post by Sava » 13 Jan 2009, 10:47

Madhead wrote:Image

E da se malo hvalim!!!

Danas mi je stiglo pojacalce, kao na slici i mogu vam reci da sam poprilicno zadovoljan sa zvukom, ima sasvim ok simulacije pojacala!

Nazalost nisam jos sve izvalio kako funkcionise odnosno podesavanja, al za to ima vremena! :D
Čestitke!
Rukovanje nije komplikovano samo su ti za to potrebne dve ruke i deset minuta čitanja uputstva.

zekaisapa

Post by zekaisapa » 29 Dec 2014, 18:50

Rocket Roll wrote:
tyler durden wrote:...a ono iza lampe, stoji mala LE dioda, iliti LED, koja sam odaje privid lampe koja radi.
I ti na osnovu toga zaključuješ da je lampa tu za ukras?

Evo ti pravi test - uzmi ToneLab, ili bilo koji Valvetronix, ili bilo koju Cooltron pedalu, izvuci im lampu i upali ih.

Hoće li raditi? Neće.

Ergo, lampa je deo kola i ne služi za ukras, quod erat demonstrandum.

Osvetljavanje lampe nije VOX specijalitet, to je uvek prisutno kod "starved plate" dizajna. Jeste marketing, ali nije prevara. Na niskonaponskim dizajnima lampa ne svetli, što ne znači da ne radi.

U Valvetronix pojačalima, lampa daje "toplinu" izlaznom stepenu, odmah pred izlaznim trafoom (odnosno odmah pred simulacijom izlaznog trafoa, zaboravio sam kako to tačno ide), i tako "farba" kompletan zvuk pojačala. Mnogo bolje rešenje nego "zagrevati" ulazni signal gitare a onda ga propuštati kroz SS dizajn do samog izlaza.

Link: http://www.legendarytones.com/voxvalvetronix.html

Image
http://m.youtube.com/watch?v=lqp4yTADoGo
In flagranti.

Post Reply