Izrada pedalboarda
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Izrada pedalboarda
Posle današnjeg obilaženja tapetarskih radnji, stvari stoje ovako:
Tolexa nigde nema i niko ne zna gde bih ga mogao nabaviti, ali sam u Kralja Petra (u prodavnici bližoj Skejt špajzu) našao neku imitaciju kože koja deluje izuzetno jako, a posle mi je prodavac objasnio da taj materijal koriste za izradu mekih krovova na kabrioletima, mislim da nije ni skupo - 405 rsd 1mx1,3m, jedino materijal je delovao relativno tvrdo tako da ne znam kako bi se ponašao kada bih počeo da ga lepim i savijam. Takodje, na poledjini ima kao neko krzno. Ne krzno u bukvalnm smislu, ali nekako čupkasto...
Tolexa nigde nema i niko ne zna gde bih ga mogao nabaviti, ali sam u Kralja Petra (u prodavnici bližoj Skejt špajzu) našao neku imitaciju kože koja deluje izuzetno jako, a posle mi je prodavac objasnio da taj materijal koriste za izradu mekih krovova na kabrioletima, mislim da nije ni skupo - 405 rsd 1mx1,3m, jedino materijal je delovao relativno tvrdo tako da ne znam kako bi se ponašao kada bih počeo da ga lepim i savijam. Takodje, na poledjini ima kao neko krzno. Ne krzno u bukvalnm smislu, ali nekako čupkasto...
Ja sam takodje u toj radnji gledao taj materijal i jedino on podseca na tolex, upravo zbog te druge strane. Ako se dobro secam, na drvetu, na mestu gde se skine tolex ostaje nesto "crno cupkasto"Blingo wrote:ali nekako čupkasto...

- Nyarlathotep
- MF veteran
i ja moram pod hitno da pravim sebi pedalboard. ono govno od Behringera mi je puko pre nedelju dana.
***** ti zivot. znao sam. 7000 dina kosta govno i da pukne ona plasticna kopca. koje govno. nisam ga ni napinjao sto je najgore, puko je pri sasvim uobicajenom koriscenju. sada ga vezujem pretlama kroz rupe predvidjene za katanac. hahaha. cisto da izdrzi i ok je tako. sviram sa bendom 23. ili 30. maja na stoner festivalu u Moskvi i kako to plasticno govno sa pertlama da stavim u avion?
sada cu da narpavim ogroman pedalboard od aluminijuma.. vec sam nasao u JEEP COMERCEu nasao 4/5mm rebrasti aluminijum koji ce mi oni saviti u dve tepsije - za 6800 dina. jebiga, skupo je, ali na ovo da dodam sranja od kopci, rucku i sto jos sve ne, i kad malo osmilim bolje pedalbord..... ispasce me oko 10 000 sigurno.
sad, da li je bolje da kupim si neki dobar pedalboard u NYC ili da pravim - pitanje je.
BEHRINGER - cao zdravo.
nikad vishe.
***** ti zivot. znao sam. 7000 dina kosta govno i da pukne ona plasticna kopca. koje govno. nisam ga ni napinjao sto je najgore, puko je pri sasvim uobicajenom koriscenju. sada ga vezujem pretlama kroz rupe predvidjene za katanac. hahaha. cisto da izdrzi i ok je tako. sviram sa bendom 23. ili 30. maja na stoner festivalu u Moskvi i kako to plasticno govno sa pertlama da stavim u avion?
sada cu da narpavim ogroman pedalboard od aluminijuma.. vec sam nasao u JEEP COMERCEu nasao 4/5mm rebrasti aluminijum koji ce mi oni saviti u dve tepsije - za 6800 dina. jebiga, skupo je, ali na ovo da dodam sranja od kopci, rucku i sto jos sve ne, i kad malo osmilim bolje pedalbord..... ispasce me oko 10 000 sigurno.
sad, da li je bolje da kupim si neki dobar pedalboard u NYC ili da pravim - pitanje je.
BEHRINGER - cao zdravo.
nikad vishe.
- tyler durden
- MF veteran
Ja bih ti preporucio da za te pare kupis warwick-ov pedal board, odlican je, izdrzljiv, kvalitetno napravljen, i kosta oko sto evra. I nije kao glupi boss, da ima samo za bossove pedale izreze, vec mozes da stavis sta god zelis. Imas ga u nota music trade-u, u onoj novoj njhovoj radnji, u bulevaru. tj, ulica koja ulazi u bulevar, milana rakica 1. Evo ti br ako ti treba 011 2400-160
E bar da je 100e... http://control-sound.com/shop/index.php?cPath=21_39_45
uf...mene nesto zanima ovaj boss pedalboard...taman dosta za 5 pedalica koje koristim, al jel moze to malo jeftinije!?Funkomat wrote:E bar da je 100e... http://control-sound.com/shop/index.php?cPath=21_39_45

- Nyarlathotep
- MF veteran
hvala. pogledacu taj Rockcase, mad amislim da mi je mali.
meni je potreban sto veci pedalboard.
iskreno, pikiram na...

PEDALTRAIN PRO, cena je oko 300$, jeste bas mnogo, ali jbg, u proteklih 13 godina sam u pedale ulozio mnogo vishe i usteda mi ovde nije vredna rizika na putu. sta znam. siguran sam da ovakav pedalbord nikada necu narpaviti, a mogu ga doneti za Srbiju kao kofer, sta znaju carinici sta je to...
meni je potreban sto veci pedalboard.
iskreno, pikiram na...

PEDALTRAIN PRO, cena je oko 300$, jeste bas mnogo, ali jbg, u proteklih 13 godina sam u pedale ulozio mnogo vishe i usteda mi ovde nije vredna rizika na putu. sta znam. siguran sam da ovakav pedalbord nikada necu narpaviti, a mogu ga doneti za Srbiju kao kofer, sta znaju carinici sta je to...
- Nyarlathotep
- MF veteran
a mozda da kupim onaj kofer za bas od 6600 dina i adaptiram ga u pedalbord. jbg, bice onako ruzno i neprakticno dugacak, ali imacu drveni kofer u oji mogu da umetnem pedale, ili tablus a pedalama. sta ot ome mislite?
- sirac-šunka
- vragolan
Pa vidjao sam simpaticne aluminujumske kofere za alat raznih velicina, samo napravis postolje za pedale i eto...
i naravno prođeš mnooooooooogo jeftinije od 300$!sirac-šunka wrote:Pa vidjao sam simpaticne aluminujumske kofere za alat raznih velicina, samo napravis postolje za pedale i eto...
- Rocket Roll
Najveći aluminijumski kofer za alat koji sam ja uspeo da nađem je oko pola metra sa oko četrdeset santimetara, a to može da skući šest pedala (možda i koju više, ali you'd be pushin' it).
Žao mi je što čujem da je Behringer pukao, polagao sam nade baš u taj pedalboard... Jedina alternativa kod nas (po pitanju veličine) je Rockcase RC 23120 B u Noti:

Možda na slici ne izgleda velik, ali uživo je priličan jumbo...
Modifikacija kofera za gitaru? Zanimljiva ideja.
Žao mi je što čujem da je Behringer pukao, polagao sam nade baš u taj pedalboard... Jedina alternativa kod nas (po pitanju veličine) je Rockcase RC 23120 B u Noti:

Ja sam razmisljao o tome. Mislim da je dobra ideja.Nyarlathotep wrote:a mozda da kupim onaj kofer za bas od 6600 dina i adaptiram ga u pedalbord. jbg, bice onako ruzno i neprakticno dugacak, ali imacu drveni kofer u oji mogu da umetnem pedale, ili tablus a pedalama. sta ot ome mislite?
Ako ti treba tolika povrsina ja l da... ali ima i manjih kofera za manje instrumente. I to bi bilo jeftinije nego kupiti pedalboard...

jel neko imao iskustva sa boss bcb-60 pedalbordom??? taman bi mi odgovarao za 5-6 pedalica +ima svoje napajanje, kablice...jedino sto mi je malo skup! 

- tyler durden
- MF veteran
Jbg, podigli su cenu, do skoro je bio nesto oko 115 evra, ali su sad podigli, verovatno jel je dinar dosta pao.
Last edited by tyler durden on 10 Feb 2009, 17:30, edited 1 time in total.
- tyler durden
- MF veteran
Rocket Roll wrote:Najveći aluminijumski kofer za alat koji sam ja uspeo da nađem je oko pola metra sa oko četrdeset santimetara, a to može da skući šest pedala (možda i koju više, ali you'd be pushin' it).
Upravo sam mu za taj ja i rekao. I stvarno je dosta veci, nego sto izgleda na slici, najbolje je da odes i da vidis.
Ne bih ti preporucio da radis modifikaciju kofera. Jer da bi uzeo dovoljno kvalitetan kofer, koji ce sve da izdrzi, moras da das dosta para, a kad vec toliko dajes, bolje da uzmes pedal board, namenjen za to. Ja sam jednom pokusao da odradim to od nekog kofera za gitaru, potrajalo mi je oko godinu dana, i na kraju se prelomio na pola. A cena kofera je bila negde oko 100 evra u to vreme......