i opet proc vs pedal board.

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

cccira
MF veteran

Re: i opet proc vs pedal board.

Post by cccira » 17 Feb 2009, 01:47

Hm, pre ce biti ovako:
Uzmes BMW 320, iskopiras ga u potpunosti i zapakujes da u skoljku trabanta = behringer
Evo ti primer da vidis razmeru tvoje gluposti koju si odvalio......

Sephiroth

Post by Sephiroth » 17 Feb 2009, 02:27

Sta uzeti ,,, Digitech rp 90
iiili Behringer Vamp2 ??
>_>

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 17 Feb 2009, 08:18

Sephiroth wrote:Sta uzeti ,,, Digitech rp 90
iiili Behringer Vamp2 ??
>_>
Probati i jedno i drugo i izvuci sam zakljucak

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 17 Feb 2009, 09:03

Ohhh myy gooooodd! zar opet rasprava behringer vs. rest ili vec kako!?

Aman ljudi, u redu je... you made you point.. ne cenite behringera... vazi. no problemo... nemojte da se zbog toga svadjamo i pretvaramo teme u off topic ... ama, non-stop

ko zeli, ima toliko novca, nema potrebe za boljim, ne razume prednost... whateva' kupice behringera ili Harley benton (BTW probah jednu HB pedalu neki dan u Nishu) ili daphone.. ili ... nema veze...
Ko zna, ima novca, zeli original, ima vece zahteve... whateva' kupice boss, digitech, tech21... damage control..
Samo, daaj zaboravite da se prepucavate na temu mrzim/volim behringer.

Kada je dgovor na pitanje Vamp2 ili RP90, ja dajem prednost RP seriji.. (valjda ste me toliko upoznali), e sad, zasto.. ?
Prvo RP je floor based, znaci sluzi i za svirku i za home sviranje. Vamp je pretezno table based, pa presete morate menjati rucno, tj prstima, sto moze biti otezavajuci faktor na nekoj svirki. Ako se nekom i svidaju vamp stvari onda pogledajte X Vamp koji ima i pedale i expression pedalu a ima veeeoma dobre stvari. Probao sam ga i to lepo zvuci. Cak odlicno (za tu cenu oko 70 eura). Sa druge strane, mislim da je RP-250 mnooogo bolji... ili Zoom G2.1 koji nije mnogo skuplji od RP-90 ili X Vamp-a a po meni je najbolja kupovina u klasi do 150 e

Kada je recc o pedalama.. mozda je to bolje , ali treba napraviti pametan izbor. Sve zavisi od tvojih preferencija, stazelis i u kojoj meri. Da sad ne idem(o) u sitna crevca, ali tu tek ima sta da se prica.. u svakom slucaju kupices onoliko pedala koliko su ti potrebne...

E sad, vrrlo je pametno kombinovati pedale (za dist i OD) i procesore (za ostale efekte) samo pitanje je kako u lancu.. naravno uvek bi trebalo taviti dist pre efekata.. tako da... ili preko loop (send/return) veze na pojacalu.. tj. pedale direktno na liniji gitara- pojacalo a efekte na loop... nego sad, i to je sira tema...

moj predlog.. skupi pare i uzmi RP-250 ili RP3250.. (BTW izasla je nova serija RP procesora X55 tako da ocekujem da ove dosadasnje malkice padnu u ceni..)

Eto.. bez svadje!

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 17 Feb 2009, 10:15

Molim uvažene članove Foruma da ignorišu Tylera.

muki17
Urednik

Post by muki17 » 17 Feb 2009, 12:19

Funkomat wrote::)
Pa da. GE-7 u poredjenju sa GE-6 JAKO zuji (odnosno... sumi... ili sta vec) ali nazalost ova moja je jedina GE-6ica koju sam ikad video u oglasima.

Oh...you lucky bastard...! :lol: :lol: ...nista,onda mi ne gine ovaj GE-7... :?

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 17 Feb 2009, 13:14

Nemoj da brines, moze da se moduje da ne zuji :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 Feb 2009, 13:34

muki17 wrote:
Funkomat wrote::)
Pa da. GE-7 u poredjenju sa GE-6 JAKO zuji (odnosno... sumi... ili sta vec) ali nazalost ova moja je jedina GE-6ica koju sam ikad video u oglasima.

Oh...you lucky bastard...! :lol: :lol: ...nista,onda mi ne gine ovaj GE-7... :?
Ma i GE-7 je skroz ok. :wink:

Izvinjavam se za skretanje s teme.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 17 Feb 2009, 17:29

dejankuki wrote:Ohhh myy gooooodd! zar opet rasprava behringer vs. rest ili vec kako!?

Aman ljudi, u redu je... you made you point.. ne cenite behringera... vazi. no problemo... nemojte da se zbog toga svadjamo i pretvaramo teme u off topic ... ama, non-stop

ko zeli, ima toliko novca, nema potrebe za boljim, ne razume prednost... whateva' kupice behringera ili Harley benton (BTW probah jednu HB pedalu neki dan u Nishu) ili daphone.. ili ... nema veze...
Ko zna, ima novca, zeli original, ima vece zahteve... whateva' kupice boss, digitech, tech21... damage control..
Samo, daaj zaboravite da se prepucavate na temu mrzim/volim behringer.

Kada je dgovor na pitanje Vamp2 ili RP90, ja dajem prednost RP seriji.. (valjda ste me toliko upoznali), e sad, zasto.. ?
Prvo RP je floor based, znaci sluzi i za svirku i za home sviranje. Vamp je pretezno table based, pa presete morate menjati rucno, tj prstima, sto moze biti otezavajuci faktor na nekoj svirki. Ako se nekom i svidaju vamp stvari onda pogledajte X Vamp koji ima i pedale i expression pedalu a ima veeeoma dobre stvari. Probao sam ga i to lepo zvuci. Cak odlicno (za tu cenu oko 70 eura). Sa druge strane, mislim da je RP-250 mnooogo bolji... ili Zoom G2.1 koji nije mnogo skuplji od RP-90 ili X Vamp-a a po meni je najbolja kupovina u klasi do 150 e

Kada je recc o pedalama.. mozda je to bolje , ali treba napraviti pametan izbor. Sve zavisi od tvojih preferencija, stazelis i u kojoj meri. Da sad ne idem(o) u sitna crevca, ali tu tek ima sta da se prica.. u svakom slucaju kupices onoliko pedala koliko su ti potrebne...

E sad, vrrlo je pametno kombinovati pedale (za dist i OD) i procesore (za ostale efekte) samo pitanje je kako u lancu.. naravno uvek bi trebalo taviti dist pre efekata.. tako da... ili preko loop (send/return) veze na pojacalu.. tj. pedale direktno na liniji gitara- pojacalo a efekte na loop... nego sad, i to je sira tema...

moj predlog.. skupi pare i uzmi RP-250 ili RP3250.. (BTW izasla je nova serija RP procesora X55 tako da ocekujem da ove dosadasnje malkice padnu u ceni..)

Eto.. bez svadje!
Mala ispravka, Vamp2 ima footswitch za setanje po presetima po principu prethodni-naredni :) Ja sam ga koristio za svirke/probe...slozio bi se da je Digitech bolji izbor za heavy svirku - A kombinacija analogni drive/dist + proc za efekte - low cost dobitna kombinacija :)

Sto se tice komentara za Behringer EQ <-> Boss EQ, oba su veoma osetljiva na razlicite kolicine gaina i kombinacije gitara/pojacalo - Ako vam je EQ izgleda ovako :) ili ovako :( a ne bavite se spicijalzovanom vrstom muzike, treba da se zapitate kakva vam je oprema/konfiguracija... ;)

friedman

Post by friedman » 17 Feb 2009, 17:32

Rocket Roll wrote:Molim uvažene članove Foruma da ignorišu Tylera.
Zašto?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 17 Feb 2009, 19:44

tyler durden wrote:...razmeru tvoje gluposti...
tyler durden wrote:IMAS PRIVATE POBOGU!!!!!
tyler durden wrote:CIsto govno...
tyler durden wrote:Napisao sam to jedno 5 puta, i ti opet pitas!
tyler durden wrote:Sta pricas bre??
tyler durden wrote:...nemoj da glumis ludilo...
...stariji i zaslužniji članovi Foruma ne moraju da se nosaju sa takvim glupostima.

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 17 Feb 2009, 19:53

Rocket Roll wrote: ...stariji i zaslužniji članovi Foruma ne moraju da se nosaju sa takvim glupostima.
word, ja nisam reagovao na ono sto mi je bilo upuceno.

friedman

Post by friedman » 17 Feb 2009, 20:02

Ovo je forum, i svako mora sa svacijim "glupostima" da se nosi.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 17 Feb 2009, 21:11

Z*Z*Z wrote: Mala ispravka, Vamp2 ima footswitch za setanje po presetima po principu prethodni-naredn
Jesi u pravu, ali nisam siguran da footswitch ide UZ V-amp2.. rekoh nisam siguran, sto bi u tom slucaju znacilo davanje dodatnih para.. zar ne? i taman mu ceh izadje kolko za G.2.1 ili RP250 otprilike...

Z*Z*Z wrote:A kombinacija analogni drive/dist + proc za efekte - low cost dobitna kombinacija

A ovo te molim da pojasnis, odobravas ili ne, ne vidim znak = ili izvodjenje nekog zakljucka. tako da .. samo kazi.. odobravas il' ne.

da ne treba da stoji mozda ovako?

A kombinacija analogni drive/dist + proc za efekte = low cost dobitna kombinacija

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 17 Feb 2009, 21:18

Hmmm, namerno odvojena poruka...

Paa bas da slusamo tj. citamo svakakve ispade ne moramo. Ono, ne zelim npr ja da citam neka prepucavanja i svadje pa jos da budu off topic.. mislim, razumete. Bez obzira sto je ovo jedan liberalni forum, ipak nje na odmet da smo malo slozniji i mirniji, nista drugo.. sa uvazavanjem.

Mislim, svako neslaganje sa necim ili nekim moze da se kaze i bez psovki i bez povisavanja tona i bez zajedljivih komentara. i tako dalje i tako dalje..

Naravno, ja uvek pa i sada apelujem na svest i savest svakog pojedinca... pa tako i u ovom slucaju.. samo da se malo smire strasti.. nista vise...

Post Reply