Audio Thinker el. pretstavlja Super Tone Bender
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Tiki the Boyler
- Urednik
Re: Audio Thinker el. pretstavlja Super Tone Bender
Mislim da ti to i nije najbolji način prezentacije pedale.
Ovo što si okačio zvuči jako loše (što je vjerovatno posljedica načina snimanja), tako da sebi praviš antireklamu.
Probaj to snimiti na pravom gitarskom pojačalu sa mikrofonom, jer nema razloga da ta pedala zvuči loše.
Ovo što si okačio zvuči jako loše (što je vjerovatno posljedica načina snimanja), tako da sebi praviš antireklamu.
Probaj to snimiti na pravom gitarskom pojačalu sa mikrofonom, jer nema razloga da ta pedala zvuči loše.
Jes' vala. Zvuci nekako vestacki i jadno...Tiki the Boyler wrote:Mislim da ti to i nije najbolji način prezentacije pedale.
pa nije to je otprilike taj sound starinskog Colorsound fuzz-a, i da je snimao na pojachalo ne bi bilo mnogo drugacije. Sad se ne zaje avam.
Svaki iole ozbiljan muzicar, nece kupiti bilo sta, a da prethodno nije licno probao. Ni prezentacije po raznim sajtovima, a ni na Youtube-u nisu pravo merilo. Uzivo zvuk, je uzivo zvuk i to je tako. Bender se moze probati kod mene (zna se koja pojacala imam) ili kod bilo koga od vas, na vasim pojacalima, pod uslovom da ste u Beogradu.
Projekat je nastao vise iz radoznalosti, nego neceg drugog. Zanimao me je zvuk germanijumskih tranzistora, koji su nepravedno zapostavljeni.
Nadam se da razni komentari nisu plod raznoraznih sujeta, interesa itd. Bilo bi lepo da se ovde medjusobno podrzavamo i uvazavamo. Imam utisak da lagana zluradost provejava...
Projekat je nastao vise iz radoznalosti, nego neceg drugog. Zanimao me je zvuk germanijumskih tranzistora, koji su nepravedno zapostavljeni.
Nadam se da razni komentari nisu plod raznoraznih sujeta, interesa itd. Bilo bi lepo da se ovde medjusobno podrzavamo i uvazavamo. Imam utisak da lagana zluradost provejava...
Nadam se da ne mislis na moj komentar, jerbo sam ja to napisao (iskljucivo) kao prosecan slusalac (ovde nemam stvarno nikakih interesa, zadnjih namera, niti razloga za zluradost)?
U stvari, siguran sam, ili samo mislim da sam siguran da znam na sta mislis.

U stvari, siguran sam, ili samo mislim da sam siguran da znam na sta mislis.

-
podseca malo na fuzz sa moje vermone , to jest , bratove sada 

- Tiki the Boyler
- Urednik
Ti i ja smo iz dva različita svijeta i ne razumijem na koji način bismo uopšte mogli doći u sukob interesa.vbraca wrote:Nadam se da razni komentari nisu plod raznoraznih sujeta, interesa itd. Bilo bi lepo da se ovde medjusobno podrzavamo i uvazavamo. Imam utisak da lagana zluradost provejava...
Ja sam pokušao da ti sugerišem da postoje i bolji načini da prezentuješ svoj rad. Ti u tome vidiš neke skrivene namjere.
Štaviše... svaki komentar koji tebi nije po volji ti pokušavaš predstaviti kao zlu namjeru.
Stvarno mi je žao što je tako. I mislim da je svaki dalji komentar suvišan.
U stvari... svaki pokušaj da ti čovjek iznese svoje mišljenje je uzaludan.
Ja to više neću pokušavati.
Ja sam ti ono napisao samo jer smatram da ako mislis ozbiljno da se bavis elektronikom ne mozes da mazes ljude da si stavio delove koje nisi stavio, a ono na slici nisu alpha potenciometri, a ti sad mozes uvek da vrdash. Mislim prvo sto je bitno u ovom poslu to je poverenje kupaca kao i iskrenost prodavca.
Svi zainteresovani koji zele da cuju i vide kako radi pedala moge me kontaktirati na privatnu poruku, izlazim iz svake dalje diskusije jer sam napisao sta sam zeleo.
P.S. U pripremi su Tube sreamer TS-9 i TS-808 i Sansamp GT-2.
P.S. U pripremi su Tube sreamer TS-9 i TS-808 i Sansamp GT-2.
- Rocket Roll
Tiki the Boyler wrote: Ovo što si okačio zvuči jako loše...
Da ne bude zabune - nije do pojačala, tako ta pedala zvuči - gejtovano i basovito.sinisake wrote: Jes' vala. Zvuci nekako vestacki i jadno...
Zašto je stekla slavu? Pejdž ju je povremeno koristio i napravljen je relativno mali broj primeraka. Inače se koristi samo kao eksperimentalni fuzz (par sekundi na albumima "alternative").
For the record, germanijumski tranzistori nisu stekli slavu zbog ToneBendera & zvuče potpuno drugačije u "slavnim" dizajnima - oštro i prisutno.vbraca wrote:Zanimao me je zvuk germanijumskih tranzistora, koji su nepravedno zapostavljeni.
(Čestitke za trud, u svakom slučaju!)
meni je pedala skroz super... al bas super... ipak je dosta odnelo kvaliteta pojacalo, koje je jelte pravljeno za bas a ne za gitaru, svirao sam ga u studiju na nekom Randallu nebitno... PEDALA JE OBJASNILA... bar po meni...