Audio Thinker el. pretstavlja Super Tone Bender

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Tiki the Boyler
Urednik

Re: Audio Thinker el. pretstavlja Super Tone Bender

Post by Tiki the Boyler » 28 Mar 2009, 08:39

Mislim da ti to i nije najbolji način prezentacije pedale.
Ovo što si okačio zvuči jako loše (što je vjerovatno posljedica načina snimanja), tako da sebi praviš antireklamu.
Probaj to snimiti na pravom gitarskom pojačalu sa mikrofonom, jer nema razloga da ta pedala zvuči loše.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Mar 2009, 08:44

Tiki the Boyler wrote:Mislim da ti to i nije najbolji način prezentacije pedale.
Ovo što si okačio zvuči jako loše (što je vjerovatno posljedica načina snimanja), tako da sebi praviš antireklamu.
Probaj to snimiti na pravom gitarskom pojačalu sa mikrofonom, jer nema razloga da ta pedala zvuči loše.
Jes' vala. Zvuci nekako vestacki i jadno...

dweezil

Post by dweezil » 28 Mar 2009, 09:47

pa nije to je otprilike taj sound starinskog Colorsound fuzz-a, i da je snimao na pojachalo ne bi bilo mnogo drugacije. Sad se ne zaje avam.

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 28 Mar 2009, 12:23

Svaki iole ozbiljan muzicar, nece kupiti bilo sta, a da prethodno nije licno probao. Ni prezentacije po raznim sajtovima, a ni na Youtube-u nisu pravo merilo. Uzivo zvuk, je uzivo zvuk i to je tako. Bender se moze probati kod mene (zna se koja pojacala imam) ili kod bilo koga od vas, na vasim pojacalima, pod uslovom da ste u Beogradu.
Projekat je nastao vise iz radoznalosti, nego neceg drugog. Zanimao me je zvuk germanijumskih tranzistora, koji su nepravedno zapostavljeni.
Nadam se da razni komentari nisu plod raznoraznih sujeta, interesa itd. Bilo bi lepo da se ovde medjusobno podrzavamo i uvazavamo. Imam utisak da lagana zluradost provejava...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Mar 2009, 12:27

Nadam se da ne mislis na moj komentar, jerbo sam ja to napisao (iskljucivo) kao prosecan slusalac (ovde nemam stvarno nikakih interesa, zadnjih namera, niti razloga za zluradost)? :)

U stvari, siguran sam, ili samo mislim da sam siguran da znam na sta mislis. :mrgreen:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 28 Mar 2009, 14:10

podseca malo na fuzz sa moje vermone , to jest , bratove sada :mrgreen:

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 28 Mar 2009, 14:22

vbraca wrote:Nadam se da razni komentari nisu plod raznoraznih sujeta, interesa itd. Bilo bi lepo da se ovde medjusobno podrzavamo i uvazavamo. Imam utisak da lagana zluradost provejava...
Ti i ja smo iz dva različita svijeta i ne razumijem na koji način bismo uopšte mogli doći u sukob interesa.
Ja sam pokušao da ti sugerišem da postoje i bolji načini da prezentuješ svoj rad. Ti u tome vidiš neke skrivene namjere.
Štaviše... svaki komentar koji tebi nije po volji ti pokušavaš predstaviti kao zlu namjeru.
Stvarno mi je žao što je tako. I mislim da je svaki dalji komentar suvišan.
U stvari... svaki pokušaj da ti čovjek iznese svoje mišljenje je uzaludan.
Ja to više neću pokušavati.

dweezil

Post by dweezil » 28 Mar 2009, 14:48

Ja sam ti ono napisao samo jer smatram da ako mislis ozbiljno da se bavis elektronikom ne mozes da mazes ljude da si stavio delove koje nisi stavio, a ono na slici nisu alpha potenciometri, a ti sad mozes uvek da vrdash. Mislim prvo sto je bitno u ovom poslu to je poverenje kupaca kao i iskrenost prodavca.

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 28 Mar 2009, 15:39

Svi zainteresovani koji zele da cuju i vide kako radi pedala moge me kontaktirati na privatnu poruku, izlazim iz svake dalje diskusije jer sam napisao sta sam zeleo.

P.S. U pripremi su Tube sreamer TS-9 i TS-808 i Sansamp GT-2.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 28 Mar 2009, 16:17

Tiki the Boyler wrote: Ovo što si okačio zvuči jako loše...
sinisake wrote: Jes' vala. Zvuci nekako vestacki i jadno...
Da ne bude zabune - nije do pojačala, tako ta pedala zvuči - gejtovano i basovito.

Zašto je stekla slavu? Pejdž ju je povremeno koristio i napravljen je relativno mali broj primeraka. Inače se koristi samo kao eksperimentalni fuzz (par sekundi na albumima "alternative").
vbraca wrote:Zanimao me je zvuk germanijumskih tranzistora, koji su nepravedno zapostavljeni.
For the record, germanijumski tranzistori nisu stekli slavu zbog ToneBendera & zvuče potpuno drugačije u "slavnim" dizajnima - oštro i prisutno.

(Čestitke za trud, u svakom slučaju!)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 28 Mar 2009, 19:19

meni je pedala skroz super... al bas super... ipak je dosta odnelo kvaliteta pojacalo, koje je jelte pravljeno za bas a ne za gitaru, svirao sam ga u studiju na nekom Randallu nebitno... PEDALA JE OBJASNILA... bar po meni...

Post Reply