Peavey VS Randall

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rocket Roll

Re: Peavey VS Randall

Post by Rocket Roll » 08 Jun 2009, 01:47

Nije to Deki izmislio, to je zaista tako - Peavey je jako dugo gradio poziciju na tržištu pre svega niskom cenom. Pošto je to bilo "vreme pre Kine", niska cena je značila i nizak kvalitet u poređenju sa (skupljom) konkurencijom.

Otuda i ta čuvena "Friends don't let friends buy Peavey".

Danas kada smo u Srbiji, zbog niske platežne moći, na dobro ili na zlo osuđeni na MIK proizvode - i kad se, uostalom, većina muzičke opreme u rangu do 500 evra proizvodi u Kini, uključujući i Randall, i Peavey, i Bugera, i Laney, i VOX - i, najzad, uzimajući u obzir kvalitet onog što danas izlazi iz Kine u tom cenovnom rangu (a koji je veći nego ikad u istoriji) - to poređenje pomalo i gubi smisao, ali i dalje stoji.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Jun 2009, 02:06

Nob.Venoda wrote:Planiram da moja sledeca investicija bude jedno od ove dve marke pojachala, tako da zanimaju me generalni utisci kod korishcenja... :) Ne neki poseban model, samo... kredibilitet! :)
Peavey je poprilicno povratio svoj ugled odranije prestankom proizvodnje ultra krseva i povratkom na 'stare vrednosti'. Unajmili su sjajne ljude, potpisali Satriani Dzoa i raznu ekipu, i guraju cev. Nema vise zezanja sa tranzistorcima i to. Malo su podigli cene, ali ta pojacala rade ko mleko, a cena je vrlo pristupacna. Peavey je bio moneta za potkusurivanje i tema za zajebanciju godinama. Otkako su surovali sa Eddiejem i pogotovo Satch-om ali i promenili ideologiju i vratili se na 'americke vrednost', nema greske. Grade ih sa ponosom. Licno, slabo imam svirackih iskustava sa Randallom, ali sam siguran da su im top modeli sasvim solidni. Randall je slicno kao Peavey slovio za poor-mans amp (kao i Crate i ostali kad su progluparali i poceli da prave jeftina sranja sa idejom da ama bas svakom klincu moraju da uvale produkat neizostavno, jebiga MBAs preuzese svet) ali otkako i oni potpisase Dimebaga i ekipu, imaju solidne produkte. Ako hoces cevas a imas neku kintu, Peavey, ako hoces da prodjes jeftinije ili ti prija tranzistorac, Randall. To je neko moje vidjenje okolne situacije.

Wild Child

Post by Wild Child » 08 Jun 2009, 02:21

Valve King iliti srpski Cevokralj.
amin.

cokanovic

Post by cokanovic » 08 Jun 2009, 02:24

Mislim da se Peavey ipak bolje pokazao. U nekim ranijim serijama su koristili Black Widow zvucnike, koji su...brrrr... nesto najbolje sto je ikad napravbljeno. Randall mi je uvek, nekako, "parao" usi. Mislim da je Peavey univerzalniji i dajem mu prednost zbog dugogodisnje tradicije.

:)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Jun 2009, 03:41

Peavey Black Widow su 'posalica' (u smislu komercijalnog naziva) na Mesa Boogie 'Black Shadow' zvucnike, koje je Boogie bazicno narucio pre jedno 20-tak godina od Celestion-a, a ovi drugi (jos uvek) prave za njihove potrebe. Bazicno to je Celestion G12-75 napravo. Black Widow je, ergo, sasvim korektan zvucnik za masu primena. Varijantu tog zvucnika Boogie ugradjuje u mnoge svoje kombase. Masu kombasa. S druge strane, u vecinu kutija trpaju V30. Dobro aj' mozda ne vecinu, nemam katalog u glavi, ali Recto kutije imaju V30. G12-75 je napravo koje nekako radije ide uz Marshalle i EL-34 lampe. Plavuse, ridjokose ili crnke? Meni americke lanpe (6L6) ipak vise gode a tu V30 ne moze da omane.

cokanovic

Post by cokanovic » 08 Jun 2009, 05:39

Da... Tacno. Doduse, ne znam da li se Black widow proizvode u onom originalnom obliku, ne verujem... Ali, znam da su se stavljali u Peavey pojacala dok su se proizvodila u USA! Ti zvucnici su nesto tipicno za USA! :D Svirao sam na Peavey-u sa 2x 60 w Blac widow zvucnika, iako je bio tranzistorac, otkidao je. Samo sto je to pojacalo kabasto i tesko, ali, Boze moj, moze da se odpanji na nekom vecem stage-u. :metal: :metal:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Jun 2009, 08:41

Peavey top modele prave u USA.

shule

Post by shule » 08 Jun 2009, 11:45

Ja bih dao glas Peavey Banditu 1x12.

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 09 Jun 2009, 01:29

Peavey je americki beringer.... LOL :D :metal: :krstise:
Koliko ja znam, ne guraju oni od skoro lampu....pa od kad postoji 5150? Od Van hallena....a to je bilo long time ago......,pj glas ide za peavey....

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 09 Jun 2009, 11:00

Joooj ljudi...

Kad se kaze da je Peavey americki behringer, najvise se misli na to da je u USA Peavey jedna od najjeftinijih firmi. Ja barem nisam rekao da su nekvalitetni kao evropski pandan. A inace na netu citam razne komentare bas u prilog ovoj tvrdnji.. dakle jeftina pojacala, koja imaju SVOG kvaliteta i koja se lako mogu nabaviti. Nista drugo.

BTW.. Pevey je kao i druge firme pokusao da na trziste izbaci "afordable" seriju uredjaja, e da bi i siromasniji sloj imao mogucnost da nabavi pojacalo.. to nije njihov izum, samo su pratili trendove.. A sad sto im je taj najjeftiniji segment bio "losiji" od konkurencije pa ispada da su se kurvali.. ja to nisam kriv, to je fakat...

A tacno je da su imali i skupa tj. kvalitetnija pojacala i endorsere za njih... ali da su izgubili dosta u marketinskom smislu bas zbog tih jeftinijih pojacala jesu..

Sada prave dooosta dobra pojacala... gitare... miksete, sisteme, softver, kontrolere za guitar hero i ostale igrice, majce, ... distributeri su za damage control, trace eliota, crest audio...

dakle u tom smislu "proizvodimo najsiru paletu proizvoda" jesu behringer u USA... a za Austrliju je to Ashton.. na primer..

cokanovic

Post by cokanovic » 09 Jun 2009, 12:52

Ne diraj mi Behringer! Behringer rulez!!! :XD: :XD:

Jadan Behringer-svi se okomili na njega... :cry: :cry:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 09 Jun 2009, 14:30

Naprotiv... iskreno nemam nista protiv behringera.. samo fakat JE da nemaju R&D odeljak.. nego copy-paste.. i imaju u Kini ceo grad... behringer city.. dakle tu npr mozemo da trazimo jedan od aspekata zasto ljudi ne vole behringera..

ivan ipi

Post by ivan ipi » 25 Jul 2009, 15:10

Ja sam ponosni vlasnik Pivija valvkinga glave(lampas-100 vati) i imam isto kutiju valvking 4x12 (400w), i mogu da ti kazem da sam odusevljen tonom...ovaj...svirao sam randall rh200 glavu i neki kabinet, i nisam odusevljen...volim dimebagovu boju, ali nije za mene randall...pivi je bas extra...svidja mi se i to sto ima pozadi potenciometar za prebacivanje rezima rada izmedju klase AB i klase A pojacala....kroz luda stvar, imas ne 2 pojacala u jednom nego 5 ili 15 ( moguce je podesavane izmedju ova 2). Gaina imas koliko hoces...zvuci ko Krank. klin je kao kod fendera hot roda ili jos bolje poredjenje - Peaveya classic 50. samo jedina zamerka. mislim da ne podnosi najbolje niske frekfence( bass-a). ili je i to mozda stvar ukusa, ali prosto deluje bolje sa bassom na 4,5,6 , nikako posle toga.. i slobodno da srednji budu na npr. 5....
srecno u odlucivanju, koji god da bude! :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 25 Jul 2009, 16:09

ivan ipi wrote:Gaina imas koliko hoces...
Jel ti pricas o ValveKingu ili nekom drugom pojacalu? Ja sam svirao VK i to pojacalo, bez pedala, nema gaina za sviranje nicega extremnijeg od Zeppelina. Sad jedino ako su u glavu ubacili neku bolesnu kolicinu gaina u odnosu na kombo...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Jul 2009, 16:12

Ja imam RANDALL (izmedju ostalog) i to je sasvim ok pojacalce, A i Peavey mi se svidja, u principu kad cackas detaljno po potenciometrima (u slucaju lampaskog pojacala) uvek ces namestiti dobar zvuk. Mislim necu da ispadne da se neshto hvalim, ali ljudi pa setite se da na cajevcu moze da se namesti neki ton, nije nishta toliko strashno samo je potrebno strpljenje, a ovde se govori ipak o dve OZBILJNE firme....

Post Reply