Hybrid 100W
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Hybrid 100W
a zasto ti je potrebna velika snaga? zbog distorzije zvucnika?
meni je samo farba vazna
meni je samo farba vazna
nije mi zato snaga potrebna, vec zato sto lampe u hibridima male snage imaju tendenciju da overdrajvuju PA,pa dolazi do pojave neparnih harmonika, od kojih overdrajvovana tranzistorska pojacala pate, los zvuk,bla,bla....ovako imam mogucnost da do toga ne dodje, vec samo dobra distorzija lampi.Uz to, ko ne voli da ima jako pojacalo?!?Nikad se ne zna za sta moze zatrebatvasko wrote:a zasto ti je potrebna velika snaga? zbog distorzije zvucnika?
meni je samo farba vazna

Nisam ovo najbolje skapirao. U pravu si da je mnogo lakše/jeftinije napraviti lapmaški preamp nego power amp, ali odakle ti da Wylde, Kotzen i Vai koriste SS u izlazu?mensur87 wrote: Maltene svi poznati muzicari ovo rade, wylde,vai,kotzen, michael romeo...lampa preamp, izlaz MOSFET velike snage...
Pogledaj malo po netu sta su radili zadnjih turneja, vai je npr koristio xr88 soldano preamp i HH V800 MOSFET izlaz...Uz to jeftinije im je nego da gledaju kad ce vrisnuti koja lampa, i re-bias, ovako ne brine nista.guv'nor wrote:Nisam ovo najbolje skapirao. U pravu si da je mnogo lakše/jeftinije napraviti lapmaški preamp nego power amp, ali odakle ti da Wylde, Kotzen i Vai koriste SS u izlazu?mensur87 wrote: Maltene svi poznati muzicari ovo rade, wylde,vai,kotzen, michael romeo...lampa preamp, izlaz MOSFET velike snage...
Pa gledao sam, zato i pitam. Vaieva jedina "novost" je što je pored dva Carvin Legacy-ja krenuo da koristi i fender Supersonic zbog bogatvstva u mixu. Kotzen se drži half-stack Maršala već duže vreme, a Wylde ko Wylde, zna se šta on koristi.

Ne verujem da su oni rang likova koji koriste ovo ili ono zato što im je jeftinije i zato što moraju da se cimaju autobusom do majstora da bi im uradio bias.mensur87 wrote:Uz to jeftinije im je nego da gledaju kad ce vrisnuti koja lampa, i re-bias, ovako ne brine nista.

- mislim_stvarno
pa, mozda su mu ponudili nesto para da dobije neki novi sig.guv'nor wrote: a Wylde ko Wylde, zna se šta on koristi.

Inače, ne želim da ispadne da započinjem kavgu niti da omalovažavam tvoj rad, naprotiv
, nego stvarno prvi put čujem da je tube preamp + mosfet power amp = way to go if you're pro.
Ono, Maideni to rade već dosta dugo, kao i Def Leppard npr. Ovi drugi to forsiraju zato što tako bez mnogo muke/nauke imaju zvuk k'o na ploči, ali definitivno su u manjini.

Ono, Maideni to rade već dosta dugo, kao i Def Leppard npr. Ovi drugi to forsiraju zato što tako bez mnogo muke/nauke imaju zvuk k'o na ploči, ali definitivno su u manjini.
maideni su davno koristili i GK CPL2000 ss preamp ili sa zajedno pojacalom koliko se secam na plocama,bit je da ako se dobro ozvuci i podesi, sve moze zvucati ekstra dobro, da sam ja npr. rekao da je full lampa 2xEL34/ ili KT88-ice i ovaj zvuk, ne bi mi o ovome diskutovali, ali neka...NEprezasicen SS poweramp na 4x12 Celestion V30, dajem glavu na giljotinu ako nece zvucati na blind testu i bolje nego li lampa, a malo ce ljudi na planeti stvarno znati da prepoznaju sta je sta, jer MOSFET-i prave uglanom parne harmonike drugog reda koje su nam uhu predivne,odprilike kao i lampasi,zato ih ljudi i vole,mada ko je probao dobaro SS pojacalo na 4x12 C V30 kabinetu, i uporedio sa lampom, nego uzmu svi sa njesra zvucnikom pa mu sude...guv'nor wrote:Inače, ne želim da ispadne da započinjem kavgu niti da omalovažavam tvoj rad, naprotiv![]()
, nego stvarno prvi put čujem da je tube preamp + mosfet power amp = way to go if you're pro.
E jbga, nismo se razumeli. Ne ulazim uopšte u diskusiju šta kako zvuči, samo sam odreagovao na ovomensur87 wrote:da sam ja npr. rekao da je full lampa 2xEL34/ ili KT88-ice i ovaj zvuk, ne bi mi o ovome diskutovali, ali neka...
mensur87 wrote:Maltene svi poznati muzicari ovo rade........lampa preamp, izlaz MOSFET velike snage...

guv'nor wrote:mensur87 wrote:Maltene svi poznati muzicari ovo rade........lampa preamp, izlaz MOSFET velike snage...

daj neki link gde ima detaljnije da se procita parni i neparni harmonici mosfet i lampa prezasicen i nezasicen???
jebga...ja nisam poznat muzicar pa mi je nekako zanimljivije SS preamp i lampa na izlazu...neshto tipa Music Man!mensur87 wrote:guv'nor wrote:mensur87 wrote:Maltene svi poznati muzicari ovo rade........lampa preamp, izlaz MOSFET velike snage...![]()

Jedva cekam da snimis ovo valjanim mic-om! Ponavaljam, definitivno ima tih detalja koji svi ocekuju ali mnogo zvuci fizzy za moje usi cak i tako snimljen pc mic-om.
Kroz koje zvucnike si ovo terao? v30?

Borbely, Pass labs,i najvazniji od svih za gitarska pojacala Kevin O'Connor, to su veliki magovi audio tehnike, tu imas maltene sve...jedino TUT serija od KOC-a se placavasko wrote:daj neki link gde ima detaljnije da se procita parni i neparni harmonici mosfet i lampa prezasicen i nezasicen???
Ma kakvi V30, neki jeftini madjarci su to.Somogyi Audio Line, vidi slike na pocetku posta.MUzzY wrote:Jedva cekam da snimis ovo valjanim mic-om! Ponavaljam, definitivno ima tih detalja koji svi ocekuju ali mnogo zvuci fizzy za moje usi cak i tako snimljen pc mic-om.
A sto se tice visokih u zvuku, ja tako volim, rekoh da je malo moderniji hi gain zvuk(zato ti je malo fizzy),kod starih marshalla treble je bio oko 3-4ke, meni je 7-8.No odradicu ja i vintage zvuk.
-

Gaja