Marshall AVT serija ili Peavey Valveking?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Marshall AVT serija ili Peavey Valveking?
ja imam avt50 glavu,znaci bez efekta,samo reverb,i mogu da kazem da to pojacalo bukvalno jebe kevu za te pare...hibrid je,da,ali klin mu je fenomenalan,a drive,ala marshall....nisam probao onaj sa onim silnim efektima,ali ovaj za moj ukus- 

Al kako to zvuči u band settingu, mislim, kad se otpanji ostatak benda?
odlicno (imao sam par meseci avt50x)... ali da ne shvati neko pogresno - on zvuci odlicno u svojoj klasi pojacala (mislim na cenovnu klasu)...a taj mutan zvuk koji pominjete, imao sam i ja problem s tim, dok nisam "otvorio" zadnju stranu i malo vise odvrnuo treble na clean kanalu (malo vise nego sto bih to radio na nekom drugom marshall-u)...nebojsak wrote:Al kako to zvuči u band settingu, mislim, kad se otpanji ostatak benda?
nemam iskustva sa avt275, niti sam cuo kako zvuci... ne gotivim pojacala sa bilo kakvim efektima na sebi...
- mislim_stvarno
Ja sam na probama svirao neke avt marshalle (50w combo sa 1x12 i 50w glavu kroz 4x12) ali preko mog procesora Nisu mi se svideli kako rade na taj nacin. Mnogo su se teze probijali kroz mix od recimo Peavey Bandita (koga mnogo vise volim da sviram na probama)... 

Peavey Bandit, i uopste Peavey rulez, to je valjda opstepoznato. 
A i jeftini su.

A i jeftini su.

kad sviram strat na piviju- krs, a ibanez sasvim solidno. Inace vise volim marsal (i strat).
Mislim da ima dosta razlike izmedju tih pojacala, covek mora da se odluci sta voli.
Mislim da ima dosta razlike izmedju tih pojacala, covek mora da se odluci sta voli.
Iz mog iskustva, Peavey pojacala nema teorije da se ne cuju u bendu zbog svoje tonske filozofije - sve je u midlovima. Mnoga imaju lep ton, meni licno fali jos nekih boja...
Bicu na strani Marshall-a AVT, kad budem posedovao Peavey mozda promenim misljenje.
Imam AVT50XE, koristim ga u bendovskom okruzenju. Gain 4 Volume 5 je dovoljno da budem u prvom planu.
Sa bendom sviram Punk-Rock i sem gitare i kabla nista mi vise nije potrebno. Ukoliko na probu zaluta jos jedna gitara pa onda sviramo samo Rock,ja sam taj koji ima jasniji i cistiji zvuk. Koristio sam razne Drive i Dist pedale kao Booster-e za solo deonice i to nije imalo nikakvog smisla zbog prezasicenosti zvuka.
Imam AVT50XE, koristim ga u bendovskom okruzenju. Gain 4 Volume 5 je dovoljno da budem u prvom planu.
Sa bendom sviram Punk-Rock i sem gitare i kabla nista mi vise nije potrebno. Ukoliko na probu zaluta jos jedna gitara pa onda sviramo samo Rock,ja sam taj koji ima jasniji i cistiji zvuk. Koristio sam razne Drive i Dist pedale kao Booster-e za solo deonice i to nije imalo nikakvog smisla zbog prezasicenosti zvuka.
- Tiki the Boyler
- Urednik
Da li ti se neko od članova benda u toku svirke žalio da mu smetaš?Markony wrote:Imam AVT50XE, koristim ga u bendovskom okruzenju. Gain 4 Volume 5 je dovoljno da budem u prvom planu.
Kada god sam sirovi zvuk sa tog pojačala doveo do nivoa razumljivosti u miksu obično je već uveliko pokrivao neke druge elemente miksa, što nikako nije dobro.
Na probi nisam u prvom planu. Basista se zali kako ne cuje sebe.
Posetioci probe i ostali clanovi benda mu odgovore da umislja.
Posetioci probe i ostali clanovi benda mu odgovore da umislja.
i naravno kad sam se namerio na Valvekinga, pojavljuje se drugar i kaže da ortak njegov prodaje Maršala TSL601... al moro bi da dokeširam još 2 glave, da se uzajmim i šta znam, mada tsl601 ima jednu 12icu od 60w.
Tiki, šta misliš je se isplati uzeti tog Maršala umesto Pivija? I, u čemu je suštinska razlika između 601 i 602 koji je isto 60w output ali sa 2x12''? osim što je skuplji za 150e?
Tiki, šta misliš je se isplati uzeti tog Maršala umesto Pivija? I, u čemu je suštinska razlika između 601 i 602 koji je isto 60w output ali sa 2x12''? osim što je skuplji za 150e?
- Tiki the Boyler
- Urednik
Dva zvučnika su uvijek glasnija od jednog! Tako da tu nema neke velike filozofije...
TSL601 smo baš nekidan stavljali naspram ValveKinga 212... Nije baš fer zbog broja zvučnika, ali...
Lampaški Marshall fakat ima plemenitiji ton, ali ga pored ValveKinga jednostavno NEMA! U stvari... ValveKing je totalno sirov i nenormalno glasan.
E sad... do tebe je da se pronađeš u kojoj si priči.
(vjerujem da je 602 bolja solucija, a na tebi je da probaš, odvažeš i presudiš)
Sretno!
TSL601 smo baš nekidan stavljali naspram ValveKinga 212... Nije baš fer zbog broja zvučnika, ali...
Lampaški Marshall fakat ima plemenitiji ton, ali ga pored ValveKinga jednostavno NEMA! U stvari... ValveKing je totalno sirov i nenormalno glasan.
E sad... do tebe je da se pronađeš u kojoj si priči.
(vjerujem da je 602 bolja solucija, a na tebi je da probaš, odvažeš i presudiš)
Sretno!
Izbegavaj 1x12" za jaču rokačinu.
nebojša, da pratim... držaću se 2x12.
Tiki je dobro reko, bar kolko sam mogo da čujem na youtunbe. Valvking ima jačinu ali je prilično sirov i ladan. TSL serija zvuči ko puter, stvarno lep ton daju, ali eto 602 ne može se naruči nego šta se zalomi u radnji (ko je uopšte ako je iko zvanični diler Maršala kod nas?)
sledeći u toj seriji je TSL122 (100w rms, 12'' celestion + 12'' heritage) al košta ko sam đavo, oko 1400e...
moraću još da zarađujem...
Tiki je dobro reko, bar kolko sam mogo da čujem na youtunbe. Valvking ima jačinu ali je prilično sirov i ladan. TSL serija zvuči ko puter, stvarno lep ton daju, ali eto 602 ne može se naruči nego šta se zalomi u radnji (ko je uopšte ako je iko zvanični diler Maršala kod nas?)
sledeći u toj seriji je TSL122 (100w rms, 12'' celestion + 12'' heritage) al košta ko sam đavo, oko 1400e...
moraću još da zarađujem...
-
ne znam dal ima novi katalog, dal su cene promenjene ili je nesto dodato oduzeto itd.
al mozes probati sa Pecom [P&k audio ] da napravis nesto, neku kopiju marshala ili da uzmes onu mesavinu fendera i marshalla , pro king glavu za 450-500eu i da ti to spakuje u 2x12 kombo i koriguje cenu, naravno.
Provereno dobar majstor, cini mi se da vec 5-6 ljudi sa foruma ima njegova pojacala ako ne i vise.
Nick na forumu mu je Hillbilly
al mozes probati sa Pecom [P&k audio ] da napravis nesto, neku kopiju marshala ili da uzmes onu mesavinu fendera i marshalla , pro king glavu za 450-500eu i da ti to spakuje u 2x12 kombo i koriguje cenu, naravno.
Provereno dobar majstor, cini mi se da vec 5-6 ljudi sa foruma ima njegova pojacala ako ne i vise.
Nick na forumu mu je Hillbilly