Boss GE-7 - problem sa šumom?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

shule

Re: Pedale-problem

Post by shule » 08 Sep 2009, 21:01

Jbt ja imam 6 pedala od kojih su dve Behringer i tesko su sranje, pa ne povecavaju sum. .

Blingo

Post by Blingo » 08 Sep 2009, 23:14

shule wrote:Jbt ja imam 6 pedala od kojih su dve Behringer i tesko su sranje, pa ne povecavaju sum. .

Ne znam koje konkretno pedale imaš, ali ovo samo govori u prilog tome da nije Behringer baš toliko sranje! ;)

Što se sam eteme tiče, delim Funkomatovo mišljenje i mislim da je napajanje pedalal glavni problem. Meni je DS-1 brujao ko lud na Korgovom adapteru, sve dok nisam napravio stabilizator napona...

Mrav

Post by Mrav » 09 Sep 2009, 10:26

Funkomat wrote:Ma kakav bre noise gate na 2 pedale.
Imao sam 535q i nisam primecivao nikakav sum ali sam ga napajao redovnim napajanjem ili baterijom tako da ti jos jednom kazem, probaj pedale na baterije. Mozda taj tvoj wah nesto nije ispravan a GE-7 samo pojacava sum.
Ma daa, ja zakacim po 8 pedala sada i nemam veliki problem sa sumom. 535Q sam probao na fender pojacalu na clean-u, i ne da nema suma, nego je besprekoran zvuk, ako teras neku distorziju, pa nagazis wah zna malo da sumi, jer dize visoke i menja eq naravno (opet zavisi od pojacala i mnogo toga).

Skoro sam kupio ekvalajzer, i izmedju izmedju boss ge-7 i dod fx40b sam izabrao dod, osecalo se prilicno da manje guta originalni ton i da zvuci mnogo 'cistije' ali svaka eq pedala moze dodati sum ako je podesis kako si podesio pojacaj dosta visoke, srednje, i eto ti suma.

Ja bih poslusao ljude da probas sa bolje resenim napajanjem, sa 2 pedale, ne bi smeo da imas veliki problem sa sumom. Mogao bi i da cekiras samo wah naspram drugog slicnog, pa vidi da li tvoj uvodi znatno vise suma od tog sa kojim poredis.

Rocket Roll

Re: Boss GE-7 - problem sa šumom?

Post by Rocket Roll » 09 Sep 2009, 12:15

Bolje rešeno napajanje je svakako deo rešenja, ali ne bi bilo zgoreg ugraditi nešto boljeg materijala. GE-7 pati od šušketavih operacionih pojačivača (TL022), elektrolita na putu signala, verovatno se i napajanje može "pročistiti".

http://www.diystompboxes.com/smfforum/i ... ic=51583.0
http://img517.imageshack.us/i/ge7oldnewgt9copiehk3.jpg/

Post Reply