Elem, nisam napisao da postoji izvesan problem, koji sam uvideo tek kada sam stavio AC-Tone klon i PlexiTone klon jedan do drugog u pedalboard.

Naime, drajvovi sa pedala rade ok, čak i u kombinaciji jedan sa drugim (AC Tone vezan ispred Plexija, obe pedale na slabijem kanalu uključene, i lepo se popunjavaju recimo). Međutim, i kada su drajvovi IZGAŠENI, kada zgazim BOOST na AC-Tone-u (jer nisam napravio da i Plexi ima boost, mislio sam da ako Plexi vežem pre AC Tone-a, boost sa AcTone-a može da se koristi sa obe pedale i to mi je dovoljno), sve krene tako da bruji, i da distorzira da imam utisak da će se pojačalo raspasti. Pri tome, sve pedale u lancu isključene, u bajpasu.
To mi se dešavalo i kada vežem Plexi i pre i posle AC Tone-a. Pa mi je onda bilo još čudnije što nekad imam taj problem, a nekad jednostavno nestane i sve radi ok.
Obzirom da nemam skoro nikakvo znanje o elektronici, posumnjao sam na činjenicu da pedale nisu true bypass, odn. signal stalno prolazi kroz pločicu, i još kada se na to doda činjenica da su AC Tone i PlexiTone klonovi skoro identična kola (isti pcb, razlika samo u nekoliko komponenata), verovatno se u signalu događa neki haos, za šta je po razmišljanju ljudi sa kojima sam pričao, najverovatniji krivac voltage doubler, pa još 2 nadovezana kola s njim, jedan na drugi...
Inače, samo da napomenem, i jedan i drugi klon, svaki za sebe, rade FENOMENALNO. Ali izgleda nadovezati jedan na drugi...

Probaću da uskoro nabavim 3PDT prekidač, pa da Plexija prevežem da bude true bypass, da ga izbacim iz signala u bajpasu, i nadam se da će ta jednostavna izmena rešiti problem korišćenja boosta na AC Tone-u. U suštini nemam praktičnu potrebu da mi bilo kog momenta u svirci oba drajva budu uključena istovremeno, tako da ću prežaliti što ne mogu da sa Plexijem koristim boost AC Tone-a...
Videćemo šta će ispasti...