Bugera Pojačala - Behringer Otima Mušterije Mesa BoogiejU?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Bugera Pojačala - Behringer Otima Mušterije Mesa BoogiejU?
pa ***** ga to je 1990,ali ja bih uzeo 6260,sta znam ,dosta sam citao,prve serije su se dosta kvarile,ali pricaju da su ih dosta poboljsali
aman ljudi pa sta vi ocekujete? vrhunski kvalitet za bugerinu glavu koja u mitrosu kosta 400 i kusur eura? to je berindzerova firma, takve stvari su normalne za takvu firmu,a i svako pojacalo se nekada pokvari samo sto vecina pljuje ovu firmu jer su imali losiji start,a i berindzer je odma se gleda kao sranje u ocima vecini ljudi.sa vremena na vreme upadne koja losa glava nekom i on kaze drugom,drugi kaze trecem i tako se rec siri i prica dopunjava pa sam cak citao da se ljudi boje da je uzmu jer su culi da je jedna glava EKSPLODIRALA koliko je sranje.sve u svemu ako vam se to i desi vratite ga nazad i uzmete novo.kome se svidja 6262,a boji se jer ce mu se pojacalo magicno sjebati posle 2 sata sviranja neka skupi 1300 eura i neka kupi peavey 6505+ u artistu i bice miran.ta pojacala se sigurno nikada nisu pokvarila i svako traje toliko dugo da kada umrete prezivi jos vasa 4 zivota 

- mislim_stvarno
Slazem se... Svako pojacalo ce se pokvariti... Inace, ima onaj jedan lik sto je odradio par videa o tome kako je prodao peavey 5150, a zadrzao bugeru. I kome sad verovati...
da,da gledah tog coveka.kada je prodao 5150 klincu od ortaka jer je trazio bolje pojacalo pa kupio bugerumislim_stvarno wrote:Slazem se... Svako pojacalo ce se pokvariti... Inace, ima onaj jedan lik sto je odradio par videa o tome kako je prodao peavey 5150, a zadrzao bugeru. I kome sad verovati...

pa ja mislim da 6262 pruza vise gaina od 5150?ili sam se samo utripova jer ljudi sviraju bugeru u neki zajebano drop stimovima 

I jedan i drugi imaju kilo gain-a...
bas tako.koliko sam ja skontao 6260 je pravljen po "uzoru" na 5150,a 6262 na 6505 ako se ne varam?
dobro kontasdimmu wrote:bas tako.koliko sam ja skontao 6260 je pravljen po "uzoru" na 5150,a 6262 na 6505 ako se ne varam?

obojica niste u pravu.6260 je pravljen po uzoru na 5150 mk I,a 6262 po uzoru na 5150 mk II.razlika je sto fifti mk II ima jednu lampu vise u preampu,6 za razliku od mk I koji ima 5.
moderni peavey ekvivalenti su 6505 i 6505+.
5150 mk I je najlegendarnije pojacalo od svih,po mnogim racionalnim a narocito neracionalnim razlozima,od kojih,po meni,jedino pije vodu da je kvalitet izrade bio bolji.sve u svemu,i fiftiji i 6505 serije su sjajna pojacala.
sto se tice bugera,misljenja su dosta razlicita,moje licno je da posjeduju ono sto je,bar meni,zanimljivo kod fifti familije,a to je ta posebna vrsta bottom-a(opseg frekvencija na prelasku iz mid u bass teritoriju).ostalo se da srediti pedalama,kao i kod fiftija.
jedini problem kod bugera generalno sto su jeftine izrade i ne garantuju dugovjecnost,i nesto budjavije lampe koje se dobijaju u startu,a kvalitetna zamjena istih odjednom i nije jeftina.
5150 mk I je najlegendarnije pojacalo od svih,po mnogim racionalnim a narocito neracionalnim razlozima,od kojih,po meni,jedino pije vodu da je kvalitet izrade bio bolji.sve u svemu,i fiftiji i 6505 serije su sjajna pojacala.
sto se tice bugera,misljenja su dosta razlicita,moje licno je da posjeduju ono sto je,bar meni,zanimljivo kod fifti familije,a to je ta posebna vrsta bottom-a(opseg frekvencija na prelasku iz mid u bass teritoriju).ostalo se da srediti pedalama,kao i kod fiftija.
jedini problem kod bugera generalno sto su jeftine izrade i ne garantuju dugovjecnost,i nesto budjavije lampe koje se dobijaju u startu,a kvalitetna zamjena istih odjednom i nije jeftina.
- tyler durden
- MF veteran
i 5150 I i 5150 II, tj 6505 i 6505+ imaju još jednu razliku. Prvi imaju samo jedan zajednički eq za oba kanala, clean i dist, dok ove druge verzije (II i +) imaju 2 posebna eq, tj po jedan za svaki kanal....
taman da skupis pare dok ne crknu xDumart wrote:obojica niste u pravu.6260 je pravljen po uzoru na 5150 mk I,a 6262 po uzoru na 5150 mk II.razlika je sto fifti mk II ima jednu lampu vise u preampu,6 za razliku od mk I koji ima 5.
upravo.tyler durden wrote:i 5150 I i 5150 II, tj 6505 i 6505+ imaju još jednu razliku. Prvi imaju samo jedan zajednički eq za oba kanala, clean i dist, dok ove druge verzije (II i +) imaju 2 posebna eq, tj po jedan za svaki kanal....
Vazi i neko pravilo da je kod mk1 bolji lead nego na mk2 a da je na mk2 bolji clean i crunch nego na mk1.
e.da,u pravu si tajlere,zaboravih.
koliko sam ja uspio da cujem,mkI je superiorniji u smislu tog bottom-a koji je,bar meni,glava vrlina ove serije i njihovih replika.zato mi je mkI favorit.
koliko sam ja uspio da cujem,mkI je superiorniji u smislu tog bottom-a koji je,bar meni,glava vrlina ove serije i njihovih replika.zato mi je mkI favorit.