fuzz

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sinisake
The original one

Re: fuzz

Post by sinisake » 22 Aug 2009, 21:33

Matori, otrkio sam tajnu tvog tona... Imas opasan vibrato... treses gitaru dok sviras... to je!!! :lol: :ziveli:
Standardno lep ton, vidi se da ti cak znas i te volsebnicke trikove sa volume potom da izvedes :mrgreen: , e sad jos neki sred da snimis! :wink:

guv'nor

Post by guv'nor » 22 Aug 2009, 21:41

sinisake wrote: treses gitaru dok sviras... to je!!! :lol: :ziveli:
Haha, kada sam prvi put gledao snimljeno sam baš pomislio:"Koji ti je sa ovim treskanjem vrata", ali izgleda da sam se uželeo pa me ponele emocije. :lol:
sinisake wrote:e sad jos neki sred da snimis!
Ne mere šred dok se ovako trese ruka, mora da bude mirna ko u hirurga. :mrgreen:
Moram prvo malo da se smirim, pa onda da izbunarim i ponovo navežbam neki lick iz mlađih dana, pa možda i bude nešto (šatro). ^^ :ziveli:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 22 Aug 2009, 22:00

Haha, kad sam video da diras civiju E zice, znao sam sta sledi :ziveli: inace, odusevljen sam tvojim zvukom (a i nacinom sviranja) ... sada mi je ovo i defnitivno na listi za kupiti (ustvari, mislim da mi je cela tvoja oprema trenutno na listi :lol: ) ...e da, uradi review svake tvoje pedale i sve to, uzivanje mi da slusam :D

guv'nor

Post by guv'nor » 23 Aug 2009, 15:52

Guitar_thrill wrote:Haha, kad sam video da diras civiju E zice, znao sam sta sledi :ziveli:
Da li je potrebno bilo šta više reći... :ziveli:
Guitar_thrill wrote:e da, uradi review svake tvoje pedale i sve to, uzivanje mi da slusam :D
Matori, ako tako stoje stvari, moraću da se pomučim i uradim sve to, pa makar me i banovali zbog nekontrolisanog porasta novih tema u review centru! :lol:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 23 Aug 2009, 18:03

Kolega,super ti je ovaj demo...a i svirka bogami. :bravo: :ziveli:

Zanima me da taj probam taj fuzz i cujem kako zari.Fan sam silicon based fazeva...a od fulltona sam samo stekao gitaru u bass drive :metal5:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 23 Aug 2009, 23:37

Dakle taj taj fuzz... gresi covek... :oops: :lol:

Mogut

Post by Mogut » 27 Aug 2009, 21:07

Hteo bih da nabavim neki faz, koji bi služio tome da radi u određenim
momentima zajedno sa distorzijom (koja nije preterana, ali jeste metalska po malo),
i stvara totalni haos. Znači sviram sa distorzijom, onda uključim i faz, i totalno kasapljenje.

Zanima me šta ima kod nas da se kupi i proba da radi posao, a da bude što jeftinije,
pošto nisam voljan da traćim novac na nešto što ću sporadično koristiti. Naravno možda
mu se nađe i neka dodatna funkcija, ali ovo je primarno. Hvala unapred na upućivanjima. :ziveli:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 27 Aug 2009, 21:32

teo bih da nabavim neki faz, koji bi služio tome da radi u određenim
momentima zajedno sa distorzijom (koja nije preterana, ali jeste metalska po malo),
i stvara totalni haos. Znači sviram sa distorzijom, onda uključim i faz, i totalno kasapljenje.
aahahah carski :bow: :ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 27 Aug 2009, 21:48

Mogut wrote:Hteo bih da nabavim neki faz, koji bi služio tome da radi u određenim

Zanima me šta ima kod nas da se kupi i proba da radi posao, a da bude što jeftinije,
pošto nisam voljan da traćim novac na nešto što ću sporadično koristiti. Naravno možda
mu se nađe i neka dodatna funkcija, ali ovo je primarno. Hvala unapred na upućivanjima. :ziveli:
Nemas kod nas neki preterano velik izbor fazeva...jos i sto jeftiniji,pitanje je.Nekad mozes da naidjes na big muff,ili jos bolje little big muff.Ili da cackas po oglasima.

Svakako ces morati da probas na licu mesta da ih uparis,i cujes da li ti se svidja kombinacija.

Mogut

Post by Mogut » 28 Aug 2009, 19:15

muki17 wrote:
teo bih da nabavim neki faz, koji bi služio tome da radi u određenim
aahahah carski :bow: :ziveli:
:metal:

Svirao sam little big muff, nije to ono na šta sam mislio. Mislio sam više na ovako nešto:

Jasno mi je da nema leba da nađem ovde nešto pristojno, al rekoh otkud znam, možda je neko našao pa
podeli to sa svima :D .

Verovatno je najbolja varijanta samosklepati nešto, za buku ne treba mnogo tehničkog znanja ni materijala. :lol:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 28 Aug 2009, 20:03

Great Destroyer fan, pozdravljam, pozdravljam :D Vidi da iskopaš stare Bossove fazeve (FZ-2 ili FZ-3) odnosno Behringerove kopije istih, ako ih ima kod nas (SF300, UZ400).

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 Aug 2009, 20:13

Evo sad mi dodje da pojedem svoje reci sa nekih tema...

Znaci, ja zvuk fuzza kroz clean pojacalo nisam mogao da smislim :povrac: , i zbog toga sam ih u startu odbacivao, ALI pre neko vece sam iz zezanja u amplitube-u uzeo simulaciju marshalla koji je vec u zescem driveu i kroz nju pustio xs fuzz... Jbt, najzad sam bio oduvan zvukom nekog fuzza. Toliko do jaja zvuk nisam ocekivao. Zestina i mast od kompjuterske simulacije efekta :shock: ... Jako me je prijatno iznenadio. Probao sam i da se igram sa ostalim fuzzevima koji su mi bili na raspolaganju u amplitube-u, ali ovaj mi je najbolje zvucao. Ostali su bili onako :? nja... To je valjda simulacija Roger Mayer Axis fuzza, tako da ja znam sta ce mi biti sledeci diy project... :mrgreen: Moram da ga probam uzivo... :mrgreen: , a do tada cu se igrati preko kompa...

Najzad razumem Nyarlathotep-ovu ljubav prema fuzzevima i masti. :mrgreen: Samo da ne pocnem da komentarisem bendove na njegov nacin... :mrgreen:
No offence nylar... :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Aug 2009, 20:17

mislim_stvarno wrote:Evo sad mi dodje da pojedem svoje reci sa nekih tema...

Znaci, ja zvuk fuzza kroz clean pojacalo nisam mogao da smislim :povrac: , i zbog toga sam ih u startu odbacivao, ALI pre neko vece sam iz zezanja u amplitube-u uzeo simulaciju marshalla koji je vec u zescem driveu i kroz nju pustio xs fuzz... Jbt, najzad sam bio oduvan zvukom nekog fuzza. Toliko do jaja zvuk nisam ocekivao. Zestina i mast od kompjuterske simulacije efekta :shock: ... Jako me je prijatno iznenadio. Probao sam i da se igram sa ostalim fuzzevima koji su mi bili na raspolaganju u amplitube-u, ali ovaj mi je najbolje zvucao. Ostali su bili onako :? nja... To je valjda simulacija Roger Mayer Axis fuzza, tako da ja znam sta ce mi biti sledeci diy project... :mrgreen: Moram da ga probam uzivo... :mrgreen: , a do tada cu se igrati preko kompa...

Najzad razumem Nyarlathotep-ovu ljubav prema fuzzevima i masti. :mrgreen: Samo da ne pocnem da komentarisem bendove na njegov nacin... :mrgreen:
No offence nylar... :ziveli:
Sad probaj simulaciju Oktavije. OCTAV, u Hendrix amplitube-u. :mrgreen:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 Aug 2009, 20:42

Do jaja mi je i octaver. Sa tim sam se zezao na mom procesoru... :mrgreen: Zanimljivo je ali nije me odusevilo kao ovo (mozda zato sto je nisam propustio kroz amp koji drajvuje, nego posle drajva :? ). Videcemo... :mrgreen:

EDIT: Jel octavia(octa-v) octaver ili jos neka vrsta fuzza? Sad sam uzeo da probam, i nije ono sto sam ocekivao. Mast je tu, ali nema onog mraka koji se spusta dok sviras fuzz kroz drive pojacala (al' mu ga dajem po opisima :mrgreen: ). Nekako mi je praskava. :?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Aug 2009, 21:28

http://www.roger-mayer.co.uk/octavia.htm

Pa octavia je octaver+fuzz, to je fora... Nema mraka, ona malo vristi... :mrgreen:
U stvarnosti je jos vristavija i praskavija, muka je kontrolisati je ponekad... :ziveli:

Post Reply