Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Z*Z*Z

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Z*Z*Z » 07 Apr 2011, 14:50

Hvala svima :)
Baal, odlican je RC-2, set-and-go jednostavan looper; RC-20 je potpuno isti looper; Jamman je strava, shije rc-ove na sve strane, ali se kvare, veoma cesto; Da sam na tvom mestu, sacekao bih malo i uzeo Jamman solo ili RC-3;
Cortex, ja resio da uzmem bash tvoj primerak, stoga...
Image

Funkomat - jbga, definitvno sam gear snob :nixweiss:

guv'nor

Post by guv'nor » 07 Apr 2011, 15:25

Z*Z*Z wrote:Cestitke Matory, ala sam te procitao ;) Tacno sam namirisao neki Sun Face :ziveli:
:mrgreen: Teško mene izvaliti. :lol: Al' što jes' jes', svaka čast, jedva sam izdršao i prećutao kada si spomenuo to par stranica ranije. :ziveli:
Nego, kako radi DLS?!?!?!?!?! Bila je opasna borba (in mi hed) između OCD-a i DLS-a, ali sam napravio onu glupost sa SoulBender-om, pa sam ga, na kraju, samo zamenio za OCD. Jbga, rešio sam se muka iz nužde! :)

P.S. Već neko vreme koristim Klona ispred drajva (a iza faza, naravski). Nekako ga preleopo oživi i doda srednje. Kada je iza, uvek ga previše nagoji i udeblja, ako to uopšte i postoji - previše debeo gitarski ton. :lol:

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 07 Apr 2011, 15:51

Z*Z*Z, sad sam definitivno odlučio da ću uzeti Jamman Solo zato što sam video da lako mogu napraviti footswitch, a ne da dajem 4700 dinara bezveze. :) Ako nekome treba šema za footswitch FS3X okačiću.

Devlas

Post by Devlas » 07 Apr 2011, 15:54

Imam ds 1 i digitech screaming blues, planiram da uzmem neku pedalu sa nekim efektima delay i wah ili nesto lsicno oko nekih 100 evra. Da li ima nesto sto bi mi preporucili. Sa tom pedalom bi i zavrsio niz, eventualno bi mozda jos neku za neku jacu distorziju kupio. Nemam neki zajeban zahtev i prohtev za ton, sa onime sto sada sviram ovo mi radi poslic. Hvala

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 07 Apr 2011, 21:19

guv'nor wrote: P.S. Već neko vreme koristim Klona ispred drajva (a iza faza, naravski). Nekako ga preleopo oživi i doda srednje. Kada je iza, uvek ga previše nagoji i udeblja, ako to uopšte i postoji - previše debeo gitarski ton. :lol:
Ooooo postoji. :D Svirah danas na deluxe reverbu na jedno 5-6 bustovanim sa sd kecom. Nabudzih midlove i bas za neki solo, neck magnet likvid trip zvuka, sjajno odradi posao! Kad sam prebacio na bridz i poceo da rostiljam po debelim zicama haos totalni, ono basa i niskih midlova kao novorodjencadi u kini. Danas sam tek skontao da zapravo stvarno moze da bude predebeo zvuk u pravom smislu te reci :D

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 07 Apr 2011, 21:22

Devlas wrote:Imam ds 1 i digitech screaming blues, planiram da uzmem neku pedalu sa nekim efektima delay i wah ili nesto lsicno oko nekih 100 evra. Da li ima nesto sto bi mi preporucili. Sa tom pedalom bi i zavrsio niz, eventualno bi mozda jos neku za neku jacu distorziju kupio. Nemam neki zajeban zahtev i prohtev za ton, sa onime sto sada sviram ovo mi radi poslic. Hvala
Za te pare mozes da uzmes ili wah ili delay tipa digitech digidelay, boss dd... Jedina varijanta da imas vise efekata je prosecor (pokusaj da zaobidjes u sirokom luku :D) u tom slucaju wah otpisi... :)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 07 Apr 2011, 21:26

@Z*Z*Z: za sta koristis m9 u ovom setapu?

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 07 Apr 2011, 21:56

@Z*Z*Z:
Rax13 wrote:Sta je Eclipse?
:D

xspaceman

Post by xspaceman » 07 Apr 2011, 22:15

cccira wrote:@Z*Z*Z: za sta koristis m9 u ovom setapu?
pa zna se... za sta ! :D
Image

cccira
MF veteran

Post by cccira » 07 Apr 2011, 22:17

A i ja postavljam glupa pitanja :lol:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 07 Apr 2011, 23:07

Svaka čast i Guv'nor-u i Z*Z*Z-u :ziveli:

@Z*Z*Z - Koliko košta M9? Vidim kolika mu je cena na Thomann-u, ali me zanima koja je brojka kod nas... Hvala. :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 08 Apr 2011, 00:14

xspaceman wrote:
pa zna se... za sta ! :D
Image
jel imaš neki LSD Booster za full HD experience?

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 08 Apr 2011, 00:33

Mogu te ja vezem za tv.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 08 Apr 2011, 04:09

guv'nor wrote:
Z*Z*Z wrote:Cestitke Matory, ala sam te procitao ;) Tacno sam namirisao neki Sun Face :ziveli:
:mrgreen: Teško mene izvaliti. :lol: Al' što jes' jes', svaka čast, jedva sam izdršao i prećutao kada si spomenuo to par stranica ranije. :ziveli:
Nego, kako radi DLS?!?!?!?!?! Bila je opasna borba (in mi hed) između OCD-a i DLS-a, ali sam napravio onu glupost sa SoulBender-om, pa sam ga, na kraju, samo zamenio za OCD. Jbga, rešio sam se muka iz nužde! :)

P.S. Već neko vreme koristim Klona ispred drajva (a iza faza, naravski). Nekako ga prelepo oživi i doda srednje. Kada je iza, uvek ga previše nagoji i udeblja, ako to uopšte i postoji - previše debeo gitarski ton. :lol:
DLS je zlo i naopako, glasna i jasna varijacija na temu JTM/JCM - e sad, po meni to je bukvalno preamp pedala s karakterom marshalla, nema tu extra gaina u fazonu "od babe devojka", ako imas trandzu, ili mlohavu gitaru, bolje uzeti OCD ili nesto drugo da doda vishe farbe i masti; Ako imas pristojnog lampasha i low-to-medium pupove (veoma velika razlika izmedju siglova i humova, svaki sa svojim kvalitetima) jbte radi...jako. Meni se vox bukvalno pretvorio u JTMa, mracnog i podmuklog, rezi i fijuce :) A ako ga jos (i) stackujes... slaze se sa svim i svacim... spucao sam mosfeta s flat mids modom na 12-11-14 (o'clock) u DLS (rock tj. JTM mod) 11-13-11 i sve to u Klona (standard) 11-11-7... :metal:
Sto se tice Klona, sta ja znam, probao sam sve i svasta, vecinom mi godi samo boost - kao dodatni kanal na voxu; Slabo ja tu soliram, vishe mi je "karakter" pedala...
BaalBehrit wrote:Z*Z*Z, sad sam definitivno odlučio da ću uzeti Jamman Solo zato što sam video da lako mogu napraviti footswitch, a ne da dajem 4700 dinara bezveze. :) Ako nekome treba šema za footswitch FS3X okačiću.
Baale, to ti i kazem, Jamman Solo... ja cu mozda modati ovaj rc-2 s dodatna 2 switcha na samoj pedali da ne vucem i u****i footswitch
Ko sto kaze koleza spejsmen... u sustini: 1. looper, 2. filteri, delayi, reverbi i poneka modulacija - a i sam M9 je svemir za sebe, da nisam dokoni perfekcionista, sve bi ostalo od pedala batalio... Ovaj setup je za solo svirke - ja u svemiru, sviram uspavanku za kraj covecanstva... U bendu, koristim samo FF,
Rax13 wrote:@Z*Z*Z:
Rax13 wrote:Sta je Eclipse?
:D
Raxe,
All that you touch
All that you see
All that you taste
All you feel...

u mom slucaju, rocket mi odradio predivnu repliku proco rata
Baba Slim wrote:Svaka čast i Guv'nor-u i Z*Z*Z-u :ziveli:

@Z*Z*Z - Koliko košta M9? Vidim kolika mu je cena na Thomann-u, ali me zanima koja je brojka kod nas... Hvala. :ziveli:
Hvala druze, M9 nisam jos vidjao rabljen kod nas, ja sam ga dobavio "od preko"...

Uf... kakav post... jos dobijem notice da imam previse smajlija :x

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 08 Apr 2011, 04:21

Image

Locked