zahvalicemo se kad nam stignu dzidze

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Samo da ponovim, iako sam rekao na ovoj temi pre nego što ste naručivali...Stanko wrote:...videcemo kolko ce ovi nasi prijatelji na carini da nas rebnu
Da, da, to sam ja vec izracunaoBaba Slim wrote:Samo da ponovim, iako sam rekao na ovoj temi pre nego što ste naručivali...Stanko wrote:...videcemo kolko ce ovi nasi prijatelji na carini da nas rebnu
Moj paket sa GF-a su oporezovali 10% na ime carinskih dažbina i još 20% PDV, a oba su računali na osnovu vrednosti paketa, BEZ POŠTARINE, jer poštarina nije uračunata u vrednost paketa koja piše na papiru zalepljenom na paket (cifra na osnovu koje lupaju dažbine). Tebi su oni naravno naplatili poštarinu, ali je nisu uračunali na istaknutu vrednost zalepljenu na paket, tako da ukupno 30% se dodaje na vrednost naručene robe (10% + 20% = 30% jer je osnovica računanja ista).
Čisto da znate šta da očekujete. Tj., barem je meni bilo tako.
Ovo bi bilo stvarno fenomenalno s njihove strane...Stanko wrote:...zamolili smo fine ljude iz GFSa da napisu manju vrednost, videcemo da li ce to uraditi
PDV je 18%...Baba Slim wrote: i još 20% PDV :
Da, to i ja znam. Samo što, kada sam izračunao, video sam da su mi porez naplatili 19.89% na osnovicu, tako da sam bio slobodan da zaokružim.Bobi wrote:PDV je 18%...
Mislim da je skočio PDV nekom gnusnom uredbom.Valjda pratimo nemački standard.Baba Slim wrote:Da, to i ja znam. Samo što, kada sam izračunao, video sam da su mi porez naplatili 19.89% na osnovicu, tako da sam bio slobodan da zaokružim.Bobi wrote:PDV je 18%...
~33e (na puni iznos cene i shippinga)Ivan Gawrilovic wrote:ukratko kad kupite nesto za 100 evra, koliko ode na postarinu i carinu?
zna da bude i vise. Najvise sto su meni naplatili je sledece: Recimo da je 100e roba, 7 postarina. Likovi su koristili osnovicu od 114 evra za carinjenje jer je postarina bila ispisana i u fakturi i na postanskoj markici, a oni ne znaju da citaju fakturu. To izadje 32e + 500din za "uslugu carinjenja", znaci oko 37.Stanko wrote:~33e (na puni iznos cene i shippinga)Ivan Gawrilovic wrote:ukratko kad kupite nesto za 100 evra, koliko ode na postarinu i carinu?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest