Moja iskustva sa tremolima i vibra efektima su uglavom preko Fenderovih oldtime lampaša, sa mog PiK Swing King by Peca i preko tri pedalice, dve si pomenuo ( Boss i Marshall) a treća je Maxles Tremolo koju mi je Maksa poslao pre 3 meseca da je probam i ocenim...za ostale znam sa Neta i sa procesora ( simulacije ) koji su bili u mom posedu ( u stvari samo jedan, Digitech RP500).
Kod naših gitarista ( i trgovaca ) Tremolo i nije tako popularan efekat tako da ga nema tako često ...
Maksina pedala je solidna, ona liči na ono što se može čuti sa starih pojačala, nije skupa!, ima tehn.podršku od svog tvorca, inače je true bypass, ima dva moda, za širi i dublji tremolo efekat i dva pota, brzina i dubina...odličan rad za 40-tak evrića...
Boss je potut Maksine, rabota slična po zvuku, nije true bypass ali je duplo skuplja...
Marshall mi se ponajviše dopada, ima Vibra i Trem modove, u Vibra zajebanciji oponaša Chorus-Lesllie-Rotary efekte, kada ga uključiš stereo, na dva ampa, jebe kevu... može da se namesti taj rotirajući zvuk Jimmie Vaughan iz njegovog vremena sa The Fabulous Thunderbirds, ja volim to neprestano raštimavanje u krug...
...u poslednje vreme iz svoje svirke isključio sam dosadni i svuda prisutni Chorus ( posebno ovaj moj sterilni Boss CE3, dojadio i Bogu i ljudima ...), dakle, Vibra iz Marshalla a Trem iz pojačala...ako je amp bez tremola onda moraš da se saviješ i da premestiš opciju, ništa teško...
.... Marshall Vibratrem je pedalica koja ima punu sigurnost opstanka u mojoj kolekciji, orodili smo se...
Svirali, ševili i