uu jbt, pa ne mogu da verujem da ste se ovako zakacili oko mese!?
meni se mesa nekad jako svidjala, zbog verstatilnosti. onda se moj ukus razvio u suprotnom pravcu i ispalo je da bi mesa za mene bila samo zamena za ono sto mi stvarno treba, i to totalno overkill zamena. ja bih verovatno koristio samo clean, neki blazi drajv i reverb. futsvic ne bih gazio. i clean mi je previse hi-fi (kad se doda mid-scoop, meni elektricna gitara previse pocinje da lici na ozvucenu akusticnu, sto mi je major turnoff). svojim sam pojacalom (p&k rocket) prezadovoljan (nema shanse da ga menjam), a, ako bi sirio tonsku paletu, nabavio bih twina (sigurno ne uskoro). imam zelju da nabavim tranzistorca nekad, pa bi mi tu jedan sunn legao. a na ostala se pojacala bas ne lozim. kada bih imao gomilu para, opet ne verujem da bih imao preko 3-4 pojacala, a mesa mi nije na listi prioriteta - nit mi se svidja previse (za moje potrebe), nit bi bila iskorisceni svi njeni potencijali, za mene - cisto bacanje para. isto vazi i za bilo koje drugo super-hi-tech pojacalo. sta cu kad sam u vox/fender fazonu. tako je, tonovi koji su mracniji u startu mi ne leze.
1 kanal mi je dovoljan, volume tacno na granici breakupa (da se cuje malo kad zariljas po zicama) i boost/eq za dobijanje jaceg breakupa, kad hocu 'zdrav lampaski ton'. 2 tonea na telekasteru koji mi nikola pravi su zato sto tone koristim. shin-ei fuzzwah (fuzz je u stvari univox superfuzz) koristim kako kad: nekad kao octave (razbija kakvu oktavu ima), nekad kao gnusni faz, koji ima 2 moda - jedan scoopovan i jedan ne. nije zamena za distorziju, vec potpuno drugi zvuk, ogroman zid zvuka, dosa ring-moddy, noise zvuk koji se nikad ne ocisti, cak i kad smanjim volume skroz, nego daje neku bolesnu boju cleanu. a da ne pricam kakav je za neke noise ispade poput jesus and mary chaina (koji su ga i koristili), big blacka i tako to. iskombinovacu se za neki dist (zameniti drive2 i dist kola u mom boss me-5 guvnorom i shredmasterom, bez eq-a, me-5 vec ima vrhunski eq), cisto da menjam boju, da ne dosadi. ostatak tona su time i modulacione pedale. ja mogu pouzdano da kazem da ce moj rig uskoro (u sledecih godinu) biti finisiran, fali mi vrlo malo - tremolo, me-5 da se sredi (zamenim dist/od kola), attenuator da stavim u kutiju, pedalboard, audio interfejs, foot controller i midi klavijatura za komp. jer znam TACNO kako zelim da zvucim.
od ovih drugih fuzzeva su mi okej big muff (IC, kao pumpkins, ili tranzistorac, kao mogwai) i mozda jos par, al tako ekstremnijih. nesto se ne lozim na ove slabije. a verujem da bi mesa mogla muffu da parira, zbog mocne tone kontrole i gomile gejna. samo, eto, ni taj muff mi nije prioritet.