Vox AC4TV kombo ili glava AC4TVVH + kabinet V112TV(1x12'')

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nebeskacarica

Re: Vox AC4TV kombo ili glava AC4TVVH + kabinet V112TV(1x12'')

Post by nebeskacarica » 17 Mar 2010, 17:41

Možda se tresu lampe, ali ja to ne mogu da prepoznam, ovo je moje prvo lampaško pojačalo. Kako da budem siguran da je to u pitanju? Šta bi bilo najbolje da se uradi?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 Mar 2010, 20:06

Najgluplji nacin da skontas tako nesto je da, sledeci put kad cujes zvecanje, postavis pojacalo na krevet, kauc ili nesto slicno. Meka podloga ce upiti vibracije i ako prestane da se cuje zvecanje, problem je ono sto rece Nenad.

nebeskacarica

Post by nebeskacarica » 27 Apr 2010, 19:56

Zanimljiv prijedlog. Moram priznati da mi je dao nadu, ali ipak, nakon što sam probao staviti pojačalo na krevet ili fotelju, mogu reći da ono i dalje proizvodi to limenkasto treskanje-šuškanje...kad se konstantno svira, to je neprimjetljivo i ne smeta, ali kad udariš ton i sačekaš, onda dolazi do izražaja srazmjerno utišavanju zvuka koji je proizvelo okidanje žice..

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 06 May 2010, 20:40

Otrpilike sam na svom pojačalu imao sličan zvuk kada su mi lampe dotrajale... Menjanjem lampi sam rešio problem. E sad, ja sam pri tome znao da sam jako davno stavljao lampe, i plus sam imao pomoć drugara koji je poslušao i definitvno rekao da je menjanje lampi došlo na red.

Iako je tvoje pojačalo relativno novo, mislim da nije isključena i ta mogućnost, odn. da su lampe koje su pri kupovini bile u njemu dotrajale ili su jednostavno loše u startu, i da ih valja promeniti. Ako poznaješ nekoga ko se bolje razume u datu problematiku, neka posluša i lako ćete znati šta vam je činiti.

Varenika

Post by Varenika » 04 Jun 2010, 14:12

Dobar dan svima, imam jedno pitanje vezano za ovo ili bilo koje drugo malo lampasko pojacalo (oko 5w ili manje) posto planiram da nabavljam nesto tako u skorije.
Znaci citam dosta po netu o opremi ali prakticnog iskustva slabo da imam, tako da ce mozda nekom ovo pitanje izgledati glupo.
ac4tv, pa i ovaj epiphone bj, kako bi islo u kombinaciji sa nekom reverb pedalom? Negdje sam procitao da reverb i neke jos pedale treba da se utaknu u effects loop, a ova mala pojacala to uglavnom nemaju. A nemaju ni reverb na sebi.
Da li to znaci da smo kupovinom ovakvog pojacala osudjeni na sviranje bez tog efekta, ili moze da se utakne i u ulaz za gitaru, a da zvuk bude onakav kakav treba?
A i naleceh na Bugera V5,ono na sebi ima neki reverb, da li je neko imao iskustva s tim pojacalcem, da cujemo iz prve ruke kakvo je? Reviewi na harmony centralu su onako, od vrlo je dobro, dobro je, najgore ikada...
Ima malih lampasa jos dosta ali s obzirom na cijenu i mogucnost nabavke na ovim prostorima, izbor je prilicno suzen da ja znam.. Ako neko zna nek navede jos nekog malog lampasa da je dobar i ne preko 250, plafon 300 eura.
pozdrav

xspaceman

Post by xspaceman » 04 Jun 2010, 15:05

slobodno koristi reverb pedalu ispred pojačala!Ja koristim 2 reverb pedale ispred pojacala u kombinaciji sa reverbom sa pojacala! reverba nikad dosta! :)

guv'nor

Post by guv'nor » 04 Jun 2010, 15:30

To, ružno će da zvuči (možda tebi i ne bude smetalo) ako pojačalo uvedeš u drajv pa onda koristiš reverb sa pedale. Mada i tako uvek može da se dobije nešto interesantno i upotrebljivo. :ziveli:

xspaceman

Post by xspaceman » 04 Jun 2010, 15:36

guv'nor wrote:To, ružno će da zvuči (možda tebi i ne bude smetalo) ako pojačalo uvedeš u drajv pa onda koristiš reverb sa pedale. Mada i tako uvek može da se dobije nešto interesantno i upotrebljivo. :ziveli:
zavisi...ja ponekad stavljam reverbe prve u lanac...pre drajvova jer mi je i tako upotrebljivo i zanimljivo!

guv'nor

Post by guv'nor » 04 Jun 2010, 15:42

Pa zato sam i rekao da uvek može nešto dobro da se dobije, ako si voljan da eksperimentišeš. Kao kada delay staviš pre drajva, namestiš ga na samo jedno glasno ponavljanje i tako dobiješ onaj fazon da svaki ton sviraš po dva puta, duplo brže nego što stvarno jeste. :)

Nego ja ovo čisto zbog ISO standarda, prostori idu posle prljavština, tako su nas i u školi učili. :mrgreen:

xspaceman

Post by xspaceman » 04 Jun 2010, 15:59

Varenika wrote:Dobar dan svima, imam jedno pitanje vezano za ovo ili bilo koje drugo malo lampasko pojacalo (oko 5w ili manje) posto planiram da nabavljam nesto tako u skorije.
Znaci citam dosta po netu o opremi ali prakticnog iskustva slabo da imam, tako da ce mozda nekom ovo pitanje izgledati glupo.
ac4tv, pa i ovaj epiphone bj, kako bi islo u kombinaciji sa nekom reverb pedalom? Negdje sam procitao da reverb i neke jos pedale treba da se utaknu u effects loop, a ova mala pojacala to uglavnom nemaju. A nemaju ni reverb na sebi.
Da li to znaci da smo kupovinom ovakvog pojacala osudjeni na sviranje bez tog efekta, ili moze da se utakne i u ulaz za gitaru, a da zvuk bude onakav kakav treba?
A i naleceh na Bugera V5,ono na sebi ima neki reverb, da li je neko imao iskustva s tim pojacalcem, da cujemo iz prve ruke kakvo je? Reviewi na harmony centralu su onako, od vrlo je dobro, dobro je, najgore ikada...
Ima malih lampasa jos dosta ali s obzirom na cijenu i mogucnost nabavke na ovim prostorima, izbor je prilicno suzen da ja znam.. Ako neko zna nek navede jos nekog malog lampasa da je dobar i ne preko 250, plafon 300 eura.
pozdrav
druze sta ce ti malo lampasko pojacalo od 5w i manje...kako si vec rekao??? za 300eur mozes da kupis solidno novo lampaško pojacalo sa sve reverbom i zvucnikom od 12" koje je fino i za sobu, studio,probe cak i manje svirke! evo kao ovo na ovom linku npr.
http://control-sound.com/shop/product_i ... ts_id=1236

a ako ti treba samo za sobno zezanje , ja ti za mnogo manje pare preporucujem ovog malog tranzistorca koji u sebi ima i solidan spring reverb i tremolo!
http://control-sound.com/shop/product_i ... ts_id=1119

Varenika

Post by Varenika » 05 Jun 2010, 12:08

ok hvala! evo vidio sam ove linkove. Kad bude doslo do kupovine probacu i ta 2.
Evo sad bi mi prvi pik bio epiphone senior, mada se tripujem da 99% vremena ne bih koristio njegove mogucnosti, znaci cerao bih ga na low volume, jer ne vidim da cu u dogledno vrijeme ici na bilo kakve probe ili sta slicno.

Post Reply