Epiphone Valve Stariji

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Baba Slim
MF veteran

Re: Epiphone Valve Stariji

Post by Baba Slim » 01 Feb 2010, 23:15

Ok, ali treba na umu imati par stvari:

1. Da li zeli pojacalo od 160 lampaskih watt-i, jer budimo realni, nigde osim na stadionu nece to moci da koristi kako treba, odnosno da ga pojaca dovoljno da bi iz njega izvukao zvuk za koji je pojacalo pravljeno, jer je ta glasnoca ne samo neprakticna, vec u najmanju ruku nepodnosljiva. Sve je to super, svi potovi do panja and all, ali budimo realni, i bar malo prakticni.
2. Da li zeli pojacalo od 2x12, jer se i sam dvoumi izmedju tranzistora 2x12 i lampi sa 1x12. Ponavljam, 2x12 nije ni lagano ni malo, treba to vuci unaokolo i transportovati.
3. Treba takodje imati na umu da treba menjati te lampe. 6x6L6 nije mala stvar, jer u najboljem slucaju (recimo, lik iz Subotice koji jako povoljno nabavlja lampe) ga jedna kosta 12e. Cena lampi plus servis, biasovanje...? Obzirom da verovatno nista od tih stavki sto se ticu majstora nije dzabe, to sveukupno nije mala stavka, i svakako ne treba smetnuti s uma.

Ako je svega toga svestan, i kakve obaveze posedovanje lampasa nosi sa sobom (naravno ako zeli da mu pojacalo bude u top funkcionalnom stanju), onda mozda i treba da razmotri ovog Peavey-a jer je cena super, full lampa, glasna do zla boga...

Samo zelim da ukazem na sve ovo gore navedeno jer ljudi ponekad o tome ne razmisljaju unapred, pa proklinju svoj izbor tek kad se suoce sa datim problemima. Kao sto rekoh, i sam posedujem 2x12 full lampu, i znam sta to ponekad moze da znaci. ALI, ko je spreman na svo to cimanje, menjanje lampi, servisiranje, tegljenje tereta od nepunih 30kg tamo-vamo, bice visestruko nagradjen osecajem koji pruza zvuk koji pomera bubrege vec na klinu (tj. u onim retkim prilikama kad mozes da se dovoljno pojacas)... :)
:ziveli:

Blingo

Post by Blingo » 02 Feb 2010, 00:07

Ajde , neću puno da skrećem sa zadate teme, ali da odgovorim svima vama koji ste se oglasili u želi da mi pomognete...

Stvar je sledeća:

Epi mi se jaaaaako svideo i da sviram samo bluz definitivno bih njega pazario, ali... Bluz sviram samo kod kuće, a bend svira pank, tako da razmišljam i u tom pravcu.Dobro, nije to neki ultra agresivni pank, ali opet je agresivniji od bluza.
Svestan sam da mi ne treba lampaško pojačalo koje ima više od 50w, ali sam se plašio (jer nemam iskustva sa lampašima) da mi tih 20w neće biti dovoljno,ali si me, Baba Slim-e, uverio da hoće.

Ne insistiram na 2x12,a pomenuo sam tranzistorca 2x12, jer sa tranzistorcima imam iskustva i mislim da bi mi to, u pogledu glasnoće i prostornosti zvuka (ako se to tako može reći :/), odgovaralo, tj. kada su tranzistorci u pitanju,mislim da ne bih išao ispod 2x12.

ValveKing je ušao u trku jer ima 50w, a skuplji je 7000 RSD od Epia, pa ne znam da li je to možda isplativije rešenje...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 02 Feb 2010, 09:25

@Blingo: Sad malo citam Valveking specifikacije, i verujem da bi ovo mozda bilo i najbolje resenje a opet ne puno para, jer:
- u svakom slucaju i za svaku svirku dovoljno snage (50w)
- 1x12, lakse je u odnosu na 2x12. Medjutim, sad sam skinuo i procitao njegov instruction manual, gde pise da ako prikljucis eksterni zvucnik, njegov se iskljuci, tako da izgleda nema opciju da koristis i njegov i jos jedan dodatni.
- ugradjen drive, sa boost opcijama (gain i volume boost)
- fx loop, ako ti zatreba.
Verujem da bi ovaj izbor pokrio vise mogucnosti nego Epi...
U svakom slucaju, bolje od tranzistorca. Ali, ne veruj nikome potpuno na rec, dok ne odes i licno sam ne OTPANJIS i PROBAS :ziveli:
Srecno :)

Jack Nape

Post by Jack Nape » 10 Oct 2010, 14:33

Jel zna neko gde bi mogao da se nabavi valve senior? U music trade-u ih vise nema i rekose mi da se senior vise ne proizvodi.

coca

Post by coca » 11 Oct 2010, 15:16

Ako ih nema u Music Trade-u onda ces tesko naci to pojacalo u prodaji mislim na novo posto su oni jedina firma koja radi sa Epiphonom!!!?

Jack Nape

Post by Jack Nape » 13 Oct 2010, 12:15

Bilo ih je i u mitrosu, mada opet nista od seniora. Nego jel poseduje neko laney cub 10 to mi je nekako next best.

Post Reply