Ok, ali treba na umu imati par stvari:
1. Da li zeli pojacalo od 160 lampaskih watt-i, jer budimo realni, nigde osim na stadionu nece to moci da koristi kako treba, odnosno da ga pojaca dovoljno da bi iz njega izvukao zvuk za koji je pojacalo pravljeno, jer je ta glasnoca ne samo neprakticna, vec u najmanju ruku nepodnosljiva. Sve je to super, svi potovi do panja and all, ali budimo realni, i bar malo prakticni.
2. Da li zeli pojacalo od 2x12, jer se i sam dvoumi izmedju tranzistora 2x12 i lampi sa 1x12. Ponavljam, 2x12 nije ni lagano ni malo, treba to vuci unaokolo i transportovati.
3. Treba takodje imati na umu da treba menjati te lampe. 6x6L6 nije mala stvar, jer u najboljem slucaju (recimo, lik iz Subotice koji jako povoljno nabavlja lampe) ga jedna kosta 12e. Cena lampi plus servis, biasovanje...? Obzirom da verovatno nista od tih stavki sto se ticu majstora nije dzabe, to sveukupno nije mala stavka, i svakako ne treba smetnuti s uma.
Ako je svega toga svestan, i kakve obaveze posedovanje lampasa nosi sa sobom (naravno ako zeli da mu pojacalo bude u top funkcionalnom stanju), onda mozda i treba da razmotri ovog Peavey-a jer je cena super, full lampa, glasna do zla boga...
Samo zelim da ukazem na sve ovo gore navedeno jer ljudi ponekad o tome ne razmisljaju unapred, pa proklinju svoj izbor tek kad se suoce sa datim problemima. Kao sto rekoh, i sam posedujem 2x12 full lampu, i znam sta to ponekad moze da znaci. ALI, ko je spreman na svo to cimanje, menjanje lampi, servisiranje, tegljenje tereta od nepunih 30kg tamo-vamo, bice visestruko nagradjen osecajem koji pruza zvuk koji pomera bubrege vec na klinu (tj. u onim retkim prilikama kad mozes da se dovoljno pojacas)...