Pojacalo (pedale) i grmljavina

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

ID_cyber

Re: Pojacalo (pedale) i grmljavina

Post by ID_cyber » 22 Jun 2010, 11:31

E sad nadjite pojacalo koje je prezivelo dva puta udar groma :D :D :XD: :XD:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 22 Jun 2010, 12:02

ID_cyber wrote:E sad nadjite pojacalo koje je prezivelo dva puta udar groma :D :D :XD: :XD:
nadji misa koji je dva puta preziveo labaratorijski test xD

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 22 Jun 2010, 12:03

Kada blize gruva cupam sve iz struje i to je to.A sklopke nisu testirali na par hiljada volti tako da na nju ne racunam da ce spreciti eventualni udar groma.

ID_cyber

Post by ID_cyber » 22 Jun 2010, 14:21

Born_Dead wrote:
ID_cyber wrote:E sad nadjite pojacalo koje je prezivelo dva puta udar groma :D :D :XD: :XD:
nadji misa koji je dva puta preziveo labaratorijski test xD

Image

:XD: :XD: :XD:

coca

Post by coca » 22 Jun 2010, 15:29

Brate iskljuci sve uredjaje kad grmi, sto je sigurno sigurno je..., instalacije ne znam kakve su kod koga ali ovo je zemlja Srbija i sve je jako nekvalitetno uradjeno sto se tice elektro instalacija... ako se desava TV, kompu, frizideru da prilikom grmljavine/udara groma riknu zasto se to isto ne bi dogodilo i pojacalu??? Znaci moj savet, kad grmi ili tuku gromovi nista od el. svirke... siguran sam da je bolje i ne svirati taj period nego sebe baciti u trosak... Sto se tice osetljivosti tranzistorci ili lampashi to bas i ne znam, ali ako ti riknu trafoi kod lampasa onda si ga finansijski ugasio jer su ti oni cca. 60-70% vrednosti celog pojacala a veoma je moguce da zbog nestabilisanog napona riknu...

Born_Dead

Post by Born_Dead » 22 Jun 2010, 18:57

coca wrote:Brate iskljuci sve uredjaje kad grmi, sto je sigurno sigurno je..., instalacije ne znam kakve su kod koga ali ovo je zemlja Srbija i sve je jako nekvalitetno uradjeno sto se tice elektro instalacija... ako se desava TV, kompu, frizideru da prilikom grmljavine/udara groma riknu zasto se to isto ne bi dogodilo i pojacalu??? Znaci moj savet, kad grmi ili tuku gromovi nista od el. svirke... siguran sam da je bolje i ne svirati taj period nego sebe baciti u trosak... Sto se tice osetljivosti tranzistorci ili lampashi to bas i ne znam, ali ako ti riknu trafoi kod lampasa onda si ga finansijski ugasio jer su ti oni cca. 60-70% vrednosti celog pojacala a veoma je moguce da zbog nestabilisanog napona riknu...
coca je opet objasnio

Post Reply