Pedala za distorziju :)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
dimmu
MF veteran

Re: Pedala za distorziju :)

Post by dimmu » 24 Dec 2007, 14:07

Void wrote:P.S. Koje pojacalo imas, ako sme da se zna.....
imam career-ovo od 10w nish posebno meni je to dosta za sviranje po kuci,neplaniram da pravim neki bend chisto da sviram za svoju dushu :)
hehehe pa znam da su sqplje mm je nekih 90-100e a mt-2 sam nashao za 7400 u noti a to je novo,jel ima neko nesh polovno? :mrgreen:
a ja sam se cepao kod nas u somboru ima prodavnica 12500 je bio metal master,a metal zone 12 400 :lol:

Void
kulen zmija

Post by Void » 24 Dec 2007, 19:03

Obisao sam ja Somborske prodavnice, samo nisam bio u Mix-u, hteo da odem da kupim sebi dzitru, ali zatvorili i preselili se u Suboticu, jbg.....i ona se morao patiti po Subotici citav dan sa gitarom, posto mi je tamo najblize.....

Ja sam najvise za Zoncinu, ali ako ti nije frka, sacekaj par dana, moj drug je kupio MM, pa sam nameravao otici do njega da to isprobam.....kad isprobam, napisacu ovde kako mi se cini....

Odi do Accordian's-a i pitaj posto ja MM, mislim da je tamo negde oko 11k ili tako nesto....u svakom slucaju, mislim da je mnogo bolje pazariti Metal Zone, pa makar i polovan..........

Napisacu za par dana pokoju rec o Metal Masteru, pa onda razmisli......take your time...bez zurbe matori.... :wink: ...

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 24 Dec 2007, 19:33

ma nie frka nezhurim se ja nigde,fali mi josh neka kinta :D
u akordionsu su ti one cene a jbg mozhe se coveku ti sad biraj oces kod njega ili da idesh u suboticu ili ns :?
u somboru ima josh prodavnica osim akordionsa?!?!? ja to nisam znao Oo mix je pre bio ok shteta shto ga preselishe :(

Void
kulen zmija

Post by Void » 24 Dec 2007, 20:07

Ma bilo je ono sranje u Robnoj kuci.....i......bilo je jos nesto, samo ne mogu da se setim.......anyway, uskoro stize moje celokupno misljenje o Metal Masteru....

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 26 Dec 2007, 01:09

Ja distorzije koristim sa pojacala ... ali imam jednu pedalu koju sam kupio jer mi se nudila prilicno jeftino.
U pitanju je H&K Warp Factor.... i ta pedala ima toliko gaina i pravi takve paklene zvukove da ne znam sta da radim sa njom ... ima neke ultra sub frekvencije koje ne moze svako pojacalo ni da izbaci, a u upustvu i pise da nije preporucljivo na svako pojacalo da se prikljucuje... platio sam je 50 EUR na snizenju u Artistu...
Image
ovo kazu amerikanci: "Instantly turns your amp into a raging nu-metal monster!"

http://www.musiciansfriend.com/product/ ... sku=150908

Void
kulen zmija

Post by Void » 26 Dec 2007, 14:16

Iz tvog opisa mi izgleda kao dobra zver....mogao bih i to da proverim kako zvuci kad budem imao prilike da idem za Bg ili NS, ako ga uopste vise i ima.....

Molotov wrote: "Instantly turns your amp into a raging nu-metal monster!"
Moze li ovo i za neki sirovi Black ili Brutal..??

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 26 Dec 2007, 21:44

Void, aj pozuri sa tim tvojim rewievom metal mastera (ako govorimo o digitech-u) jer u mitrosu neko snizenje, mm je nekih 6.5k, a najverovatnije uzimam neku distorziju (uz gitaru i pojacalo) a mm mi se BAS dopao (probao sam ga u kombinaciji sa pacificom u onoj njihovoj 'sobici')

Void
kulen zmija

Post by Void » 26 Dec 2007, 23:12

Mislim da bi review mogao da padne za 2 dana...posto ne mogu ranije, a ne boj se trajace jos taj popust.....hehe....

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 27 Dec 2007, 00:36

ja dobijam polovnu za nekih 5000 mislim da je taj chovek i na ovom forumu negde sam mu video ponudu nie ni bitno..
al necu da se zhurim strpecu se josh do kraja praznika kada se kinta naqpi i da se odluchim za mm ili mt-2 mada mislim ako uzmem bilo koju od ove dve da se necu zajebati

Void
kulen zmija

Post by Void » 27 Dec 2007, 00:40

E, to ti je prva pametna stvar koju si rekao otkad si na forumu........xexexexe...SALA... :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .....u svakom slucaju, u pravu si....i Metal Master i Metal Zone su bolji od sugavog overdrive-a na nasim pojacalima.....

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 27 Dec 2007, 00:43

hahahah pa ako cemo iskreno i jeste :lol: a jbg kad se nema nishta i overdrive je dobar :)

Void
kulen zmija

Post by Void » 27 Dec 2007, 01:00

True, true.....ali brzo zazelis nesto masnije, a onda nam u pomoc dolaze sprave kao sto su Metal Zone i Metal Master :metal4:

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 27 Dec 2007, 01:16

nego shta :banana2: mada po semplovima gledano meni je mm mnogo bolji od mt-2 al shta je to samo 3-4 sempla..

Void
kulen zmija

Post by Void » 27 Dec 2007, 15:17

eto, sutra, eventualno prekosutra stize moj review Metal Mastera.....videcemo....uporedicu njega i MT-2 pa cemo da vidimo.... :D

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 27 Dec 2007, 21:33

Evo moje skromno misljenje... probao sam DigiT. metal master i Death Metal .... sve je to "riza".. znam ja da mi svi hocemo za sto manje para sto vise "safta" ali to ne ide, **** ga. Eto u Artistu sam vidio (ovdje kod nas u BiH) imaju Boss pedala i sve su oko ili ispod 4000 dinara ... tako da jedan Boss DS1, legendarna distorzija (ona narandzasta), sigurno moze zadovoljiti vecinu gitarista, koji god stil oni svirali.... ne zaboravite da vas zvuk ovisi o kompletnom lancu od gitare preko kablova i pedala do pojacala... ne mozete samo pedalom odredjivati vas zvuk. kao sa racunarima... vas rig je dobar onoliko koliko je dobra najslabija karika u njemu. Nemojte osuti po meni da pametujem, ovo samo dobromanjerno govorim, prvenstveno mladim gitaristima koji od ovih pedala ocekuju tako mnogo, a one zapravo nisu noseci stub vaseg upecatljivog tona na bini ili na probi.
Hocu reci da ne postoji ni jedna pedala u rangu stomp boksova sa rasponom cijena od 4000-6000 dinara da moze politi na ruke recimo ugradjenom drive-u u Ppojacalu Peavey Bandit 112 ... otidjite u Artist pa ga probajte, odvrnite se malo, probajte "modern" i "hi gain" pre gain ... to je fenomenalno .. a novi Bandit kosta samo +/-350 EUR ... a to vam je pojacalo i za probe i za manje svirke... imate eksternal speacker out (100W) tako da ladno mozete da ga skopcate na Marshalovu kutiju 412 ili bilo koju drugu, ako vam fali obima..... a mozete i da ga koristite kao preamp i zviznete ga u neki slave i imate zvijer....
Hocu reci, samo probajte, ako imate prilike, drive sa Peavey Bandit 112 i zaboravicete sve pedale... A moj izbor je uvijek Boss DS1 ili eto, Boss DS2 ... Mimo ovoga Warp Factora, to je nesto sasvim drugo...
Molotov je napisao:
"Instantly turns your amp into a raging nu-metal monster!"

Moze li ovo i za neki sirovi Black ili Brutal..??
NAravno da moze, pa vidi je kako izglkeda!!!! :twisted: Na kutiji pise "Pure Dark Energy" :twisted:

Post Reply