Lampasko pojacalo novo ili polovno iz 70ih 80ih

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

guv'nor

Re: Lampasko pojacalo novo ili polovno iz 70ih 80ih

Post by guv'nor » 18 Nov 2010, 12:55

sinisake wrote:pa ne kupuje se pojacalo za vedzbu pokuci ili za sviranje u lokalima velicine spajza, majku mu staru...
Pa šta nam onda ostaje, gde više svirati?! :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 18 Nov 2010, 12:57

A, dobro, znam da kod vas u prestonici i nema boljih/vecih mesta. al' da vidis prostora u unutrasnjosti... a bogami i ozvucenja. :mrgreen: :ziveli:

Bili drugari na Akademiji, pa mi pricali...tuga... :(

Mrav

Post by Mrav » 18 Nov 2010, 13:13

Ma podrzavam ja staru gardu :ziveli: i sto vece vataze, samo je dobro upozoriti, da ne bude posle problema sam komsijama(tm)

Da, tuzno sto po unutrasnjosti ima boljih klubova i ozvucenja za pravu svirku nego kod nas urbanih(tm) :cry:

MUzzY

Post by MUzzY » 18 Nov 2010, 15:24

Ja bi to sve resio jednom posebnom gluvom sobom u svakom klubu gde se lepo opanje pojacala i ozvuce pa to fino u PA i sve lepo doziras na mixeti... A ne ovako stalno se guramo sa bubnjarem i publikom na 40kvadrata.

guv'nor

Post by guv'nor » 18 Nov 2010, 15:30

MUzzY wrote:Ja bi to sve resio jednom posebnom gluvom sobom u svakom klubu gde se lepo opanje pojacala i ozvuce pa to fino u PA i sve lepo doziras na mixeti... A ne ovako stalno se guramo sa bubnjarem i publikom na 40kvadrata.
To bi bilo dojajno - win-win situacija, ali znaš kada će neko od vlasnika da uloži u razglas potreban za tako nešto.
U koliko si klubova, u kojima se konstantno održavaju svirke, video da postoji bilo kakav monitoring, kamoli nešto više... :(

nebojsak

Post by nebojsak » 18 Nov 2010, 15:41

U Bg je stvarno užasna bulja što se tiče prostora (kao i publike). Osim KC Grada i velike Demije (a u normalnim uslovima i jedno i drugo je sranje, pre svega audio/arhitekturalno), ne vidim gde se može održati cert sa minimalnim standardom što se tiče audio opreme.

Ck13 u NS kompletnom organizacijom i prostorom šije sve po redu u Bg, o regionu da ne govorim. U Skoplju smo svirali u nekom prilično velikom kafiću na dva nivoa (posle ponoći se održavao drugi ivent, pa je sve moralo da se završi dotle), ali je prostor tako odrađen za cert da sam imao utisak da sam na Dynamo bini. Močvara u Zg je posebna priča, bekstejdž, frižider sa alkoholom za bend, najnormalnija klonja u bekstejdžu, 1 tonac i 1 dečko za praćenje tehnikalija na bini (koji skače čim se overi iznad bubnja mrdnu pola milimetra), profi monitoring, oprema i komplet zvuk na kraju... osećao sam se kao Kit Ričards (i krenuo tim povodom da skočim na glavu sa obližnjeg drveta na Savi, al su me zlotvori sprečili :) ).

Evo, opet sam se smorio :( kakvi smo bednici mi ovde, bem ti državu i sve.

xspaceman

Post by xspaceman » 18 Nov 2010, 16:27

nebojsak wrote: Evo, opet sam se smorio :( kakvi smo bednici mi ovde, bem ti državu i sve.
pa sta drzava ima sa tim? Krivi su vlasnici lokala koji nece da uloze u opremu i ozvucenje...Jedino da im drzava da neke subvencije!?? :bambi: :lol:

nebojsak

Post by nebojsak » 18 Nov 2010, 16:34

Jbg, država nije neki fluidni entitet, državu čine ljudi.

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 18 Nov 2010, 16:34

Novo pojačalo iz 70ih je najbolja kombinacija od svih ponuđenih u naslovu.

Btw, za klubove, Nebojša je u pravu, i Skopje i Zagreb i Novi Sad, da ne idemo dalje, šiju Beograd po pitanju klubova i uslova u njima. U Beogradu je pored problema sa prostorom i tehničkim stvarima, uvek prisutan i ljudski faktor, tj gazde klubova i njihovi menadžeri su ono milimetar bolji od oružanih pljačkaša, samo su sitni prevaranti i jajare, za muziku i program im se j'be neverovatno...

groove

Post by groove » 18 Nov 2010, 18:24

Mali off..apro po klubova, mislim da je mnogo veci problem to sto iste te gazde nece da te plate kako dolici, vec sviramo za kikiriki, osim ako ne sviramo ex-yu-rok/narodnjake,a stukli smo 'iljade evra u qurcevu opremu.

MUzzY

Post by MUzzY » 18 Nov 2010, 20:23

Taj fenomen ex-yu i "sve sto vole mladi pre 20godina" muzika mi je prosto neverovatno! Svaki vlasnik/menadzer kafica sa kojim sam nesto kao dogovaro je vrteo jednu te istu pricu a SVAKO koga poznajem a voli zive svirke mi kuka kako mu je vise smor da slusa tu muziku :D Za "narodnjake" mi je jasno... vecinsko trziste je tu ali ovo ostalo, pop/rock... ne kontam.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 18 Nov 2010, 20:29

Taj fenomen ex-yu i "sve sto vole mladi pre 20godina" muzika mi je prosto neverovatno!
Da, jbt, kao da je vreme stalo. Pa svirao sam to bas pre (skoro) 20 godina... A popularan je i 'domaci pop'. Verujem da znate sta se pod tim podrazumeva. To je gore od cistih narodnjaka, da hebe rak raka!

Frostensen

Post by Frostensen » 18 Nov 2010, 21:22

Pa to i jeste poenta, vreme jeste stalo. Danas svira Van Gog koji od DSa (chini mi se da je direktno od njih, ali nisam siguran) dobija 100 glava evra da napravi jednom godishnje svirku sa kartama koje poklanjaju jer niko nece da ide i da slusha to djubre, i nesrecni Nightshift koji se medju 500 000 kaver bendova probio jer momci iz benda imaju kintu.. a onda kada su probali da naprave 2 svoje stvari potonuli su ( i vratili se na ono shto "znaju" da rade = sviraju tudje) ... tako da ono, vole sve shto vole mladi od pre 20 godina. vrlo stoji... Tada se poslednji put sviralo neshto dovoljno komercijalno da izadje iz male sale SKC-a pune debelih goticharki i chupavih tinejdzhera koji se seku na tekstove tipa "Svi smi mi dlake na sapunu".

groove

Post by groove » 18 Nov 2010, 21:26

A gazde konstantno u prici, kad dogovaras svirku, pljuju te "dodirni mi kolena-kap ko kap kisa sprema se" bendove a opet dodje vikend i osvane plakat sa nekim natpisom tipa " luda zurka uz stare proverene ex yu legendarne hitove" ili jos bolje " vesele devedesete" koji crnjak covece,sta tad bese veselo??....sve u svemu, ovi kojima sviram Kilerse ili Dzamirakvajia nemaju za kiflu, da se prekrste jbg,i takvi im u kafani ne trebaju,..a povampireni Corbashi,Divlje jagodashi i sl. fala bogu imaju i na pokusaj da im svojim instrumentom i glasom objasnis sta su Brend Nju Hevis hteli reci, on ti pridje i kaze : Moze nesto zivlje,a?

nebojsak

Post by nebojsak » 18 Nov 2010, 21:40

Ali but, nije fora samo u tome. Ima tu malo i razmaženosti i neobrazovanosti ljudi, te mrženja™ da se pomeri dupe i ode na cert. Sa treće strane, malo smo i uglavnom mejnstrim/plitko orijentisano tržište, a poslednjih par godina smo prilično zasuti manjim stranim bendovima, ima nekoliko likova koji se bave bookingom (tipa Delibašić Bad Music, Lemilica i još njih), to je više nego ranije, ali to su sve posete od 10 do max 100 prodatih karata, često sviraju isti bendovi kao support, a to su opet sve iste ekipe, a opet, te posete u slučajevima nekih bendova minimalno odstupaju od proseka koji imaju čak i po Evropi, što pokazuje da je i tamo kurast... ima tu hiljadu stvari. Uglavnom, loše.

Sa osme strane, sumnjam da bi bilo koji gazda propustio priliku kada vidi da mu neki nepoznati autorski bend proda makar 100 kova po certu, odmah bi to krenulo (makar to bio i gej black metal bend koji ritualno otima gumenu lutku Kosova na bini). Ovde se sve gleda kroz pare. Ali mi je žao što nemamo nešto kao što je Močvara, koja ima komplet organizaciju oko sebe, dotle da imaju maltene stalno zaposlene dizajnere plakata, i pokrivaju scenu od anarho HC punk bendova preko raznih eksperimentalnih ludorija do većih stvari tipa Killing Joke, The National i slično.

Nego da, zabosti mint 70/80s lanpaša, to je way to go.

Post Reply