Odabir tjub empa - predlozi, saveti, itd.

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nebojsak

Re: Odabir tjub empa - predlozi, saveti, itd.

Post by nebojsak » 28 Nov 2010, 21:27

Poz

cccira
MF veteran

Post by cccira » 28 Nov 2010, 23:04

Nova stranica se otvorila, vidim samo nebojsino poz i taman krenuh da pisem "coca" al' se ipak odlucih da prethodno procitam o cemu se radi :mrgreen:

V30 definitivno ne treba da bude sam. Bas mu fali low enda i stagod ja petljao sa eq-om cesto ne mogu da izvucem ton koji trazim, pogotovo kad se pojacalo malo nagazi. Doduse, za sobno sviranje i nije toliko strasno

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 28 Nov 2010, 23:43

haha dajte ljudi ja se malo nashalio, evo i potpis sam skinuo :mrgreen: , a vi tako. @sinisake, choveche, razume se da to nije teshko. bitnija je bila "fora"™.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Nov 2010, 00:06

MUzzY wrote:Meni se recimo jako dojmi EVL "original ..nesto".
Upamti, EVM-12L. Zvucnik koji je standardno dolazio sredinom 80-tih uz najjace pojacalo svih vremena, Mesa Boogie MkIIC+. Nisi ni ti mutav. :ziveli:

Btw, you guessed it. I got it in my IIC+.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 29 Nov 2010, 00:16

Što se zvučnika tiče, razmišljam u poslednje vreme (naravno ko zna kada će se to desiti) da napravim il' 2X12" il' 4X12" sa ovim zvučnikom http://www.player.rs/product.php?ID=638
Čak sam pitao Mr. decibela sa Celestion (Selešn™) sajta i preporučio mi je ovaj zvučnik za moje pojačalo.Tako da kada ti se iskristališe ideja koje bi pojačalo, pošalji mail Dr. decibelu, reci koji ton juriš i koje pojačalo imaš i vidi šta ti čovek preporučuje.To je naravno što se tiče tih zvučnika, a te preporučujem iz razloga što je player zastupnik pa možeš manje-više naći dosta modela po OK ceni.Što se ostalih proizvođača tiče stvarno nemam pojma kakvo je stanje, možda Sky, ili još neko ima Eminence il' Electrovoice.Mislim da je neko zastupnik EV-a (da ne grešim dušu), al' isto tako mislim da u ponudi imaju dva modela od zvučnika za gitare i da ih nemaju na lageru već se mora poručiti, s' tim što (ako me sećanje dobro služi) jedan košta 200~250€ i jačine je 200W dok je drugi modifikacija tog istog koga svira Zakk Wylde :metal: (a to je već Alnico gold od 50W).
Dersu Uzala wrote:
Upamti, EVM-12L. Zvucnik koji je standardno dolazio sredinom 80-tih uz najjace pojacalo svih vremena, Mesa Boogie MkIIC+. Nisi ni ti mutav. :ziveli:

A đe ga naći u nas?

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 29 Nov 2010, 00:48

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 29 Nov 2010, 01:06

džabe!

MUzzY

Post by MUzzY » 29 Nov 2010, 01:20

Dersu Uzala wrote:

Setio sam se posle da su ga tu turali :)

Ipak sam ja za v30 kombinaciju. Za 2 god. eto mene u USA pa cemo se Mesa i ja druziti :)

MUzzY

Post by MUzzY » 29 Nov 2010, 01:21

cccira wrote:Nova stranica se otvorila, vidim samo nebojsino poz i taman krenuh da pisem "coca" al' se ipak odlucih da prethodno procitam o cemu se radi :mrgreen:

V30 definitivno ne treba da bude sam. Bas mu fali low enda i stagod ja petljao sa eq-om cesto ne mogu da izvucem ton koji trazim, pogotovo kad se pojacalo malo nagazi. Doduse, za sobno sviranje i nije toliko strasno
Ima malo i do pojacala ;)
Drugo, kutija u kojoj je tvoj ENGL je jako mala i kad to ukombinujes sa v30 dobijes manjak basova. Mislim da se ne bi bas usrecio sa necim drugim ali mogao bi da probas Greenback-a?

O.o

Post by O.o » 29 Nov 2010, 02:00

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Nov 2010, 02:09

ssmc wrote:Što se zvučnika tiče...
Seleksn™. Tako su ga vikali nasi kad sam bio mladac ja.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Nov 2010, 02:15

Duane wrote:džabe!
Kacili smo fotke i sprdali se s tim zvucnikom na drugoj temi. To je u 'klasicnoj' varijanti 200 vata zive vage u kontinuitetu (sinusno) na 8 Oma. Jaca varijanta je 300 vata. Magnet je mrcina koja kara radare u niskoletecim zrakoplovima. Or you can use it at junk yard to move shit around. Know what I'm sayin'?

Image

P.S. Ovo je oridjidji (sticker) look.

Image

A ovako pre nego sto su skupili kintu da uopste stavljaju nalepnice (mada kontam , to i nije nalepnica nekgo neka stampa, bem li ga).

Image

Samo pecatirano. Srpski. :mrgreen:

Uzgred, omladino, obratiti paznju na mrezni trafo. E to je trafo. A ne ove gluposti sto citate po...forumima :mrgreen: .

guv'nor

Post by guv'nor » 29 Nov 2010, 03:01

MUzzY wrote: Drugo, kutija u kojoj je tvoj ENGL je jako mala i kad to ukombinujes sa v30 dobijes manjak basova. Mislim da se ne bi bas usrecio sa necim drugim ali mogao bi da probas Greenback-a?
V30 definitivno nije najsrećnije rešenje za solo zvučnik u malim ili otvorenim kabinetima. Tada baš dolaze do izražaja te neke mane, ne preterano definisan bas i oštrina u visokim srednjim. Sve to prelepo leči zatvoreni kabinet malo veće litraže.
Greenback ima basa, ali opet nije toliko čvrst koliko je potrebno da bude za neki openback. Povrh svega je rejtovan na samo 25W. G12H već ima tog čvrstog basa na pretek, ali on je rejtovan na 30W.
Classic Lead 80 je komad koji savršeno ide u te single open back kabinete a u svrsi isporuke ogromnih cojones-a, mada je on nekim ljudima previše čist, tj neće da ulazi u izobličenje, što je nekima opet nenormalan plus...
Neki bi rekli igra bez granica, a neki drugi sviraj to i ćuti! :mrgreen: :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 29 Nov 2010, 03:20

Image
:kokice:

Post Reply