pedala ili procesor?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Born_Dead

Re: pedala ili procesor?

Post by Born_Dead » 08 Jan 2011, 20:30

nemanjavelimirovic wrote:
Dushan S wrote:Ako hoćeš da sviraš sa nekim, ono bend i tako to, i ako ćete ići u neku prostoriju za probe, jedino tako ti MOŽDA pedale mogu imati smisla. Za sve ostalo kupiš nešto tipa VAMP2 koji bodeš u kompjuter ili u stub i to ti je za vežbu. To malo pojačalce prodaš jer šta će ti, za po kući ti se samo dernja nepotrebno a da lepo zvuči, i ne baš. Posle kupi neko pristojno pojačalo, kad budeš imao koju stotinu evrića.
:1: i dodao bih...cak i bez kupovine bilo cega...guitar rig ili amplitube su savrsena resenja za po kuci...
i th1 overloud ako umes da namestis dobro zvuk.

Dushan S

Post by Dushan S » 08 Jan 2011, 21:31

Fakat, Th1 je prilično bolji od guitar rig-a u smislu realizma a manji potrošač za ove što imaju labave procesore, Amplitube trojka, ume da onako pošteno optereti CPU. A evo ga i TH2, jel, stigao kod braće rusa na sajtove.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 08 Jan 2011, 22:04

Au, taj Guitar (Pod)Rig je zesce zlo... narocito simulacije pedala. :(

Ovaj TH cu sad da probam... :)

Dushan S

Post by Dushan S » 08 Jan 2011, 22:29

Mislim, nije neka tajna da je GR3 upravo najslabiji kao simulator a najjači kao efekt-mašina. Ima tu jako interesantnih FX spravica. Probaj, TH zvuči organskije mada nisam se ni tu isekao nešto. Ovi Randall modeli koje su sad ubacili su vrlo pristojni. Distovi nisu toliko loši, ali mi je za clean i poluprljave farbe Amplitube 3-jka sad definitivno najbolja. Jedino ubi procesor i memoriju, imam 8GB i overklokovan Quad pa i dalje ne volim da je upalim ako ne moram.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 08 Jan 2011, 22:42

Evo, sad sviram TH jedinicu. Vrlo fino, vrlo fino. Nema taj ''digitalni vintage'' :mrgreen: smek kao Amplitube (i meni jos uvek najdrazi simulator, sem za hajgejnastije ™ varijante), ali zvuci lepo... mozda malo premoderno, ali nakon njakanja sa GR cetvorkom, ovo radi kao Mesza! :mrgreen:

Dushan S

Post by Dushan S » 08 Jan 2011, 22:43

Si dvojku ili keca "testirao"?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 08 Jan 2011, 22:48

Pa keca, i to standalone verziju, pa ako vrijedi, skinuo bih i VST plugin... Ne mogu da nadjem link do onlajn prodavnice za dvojku. :mrgreen:

Dushan S

Post by Dushan S » 08 Jan 2011, 23:41

U "awaxovoj kući" imaš online prodavnicu :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 08 Jan 2011, 23:45

O, blagodarim! :ziveli:

Randy

Post by Randy » 09 Jan 2011, 00:05

sta ste mi od teme napravili ccc :D .nema veze odlucio sam posle silnih vasih postova.do maja cu da skupim jos pa cu da kupim rp225.
Image
hvala na odgovorima

sinisake
The original one

Post by sinisake » 09 Jan 2011, 00:42

E, izvini, jbg. :lol:

ALI, ovaj TH zakiva, za haj gejn narocito, koliko sam dosad uspeo da skontam.
Igram se sad sa Randallom (Lynch Box :mrgreen: :metal: ), ubija, za te pare. :mrgreen:
I najbitinije - stvarno lagan, nezahtevan program, CAK i sa osnovnim drajverima, na usranoj integrusi, NEMA nikakave latencije. :metal:

nebojsak

Post by nebojsak » 09 Jan 2011, 01:08

Ja to probao nešto skoro (TH2), i za početak mi je neintuitivno sa onim višestrukim komandama gore i dole, a zujanja na izvoz, plus to nije ton kako ga ja kapiram. A vidim da ti takođe ideš bez DI boxa ili tako nečega između.

Amplitube mi takođe izaziva neidentifikovano zujanje, tako da sam uglavnom na Rigu, koji jeste ćebe i više 2D u odnosu na maloprepomenuti, ali je najmirniji, najituitivniji i najviše sam navikao na njega. Plus, ja to ne koristim ni za šta ozbiljno, samo kad treba nešto da drndam ili zabeležim, a raspoloženiji sam da se cimam na sprat i imam više energije (u suprotnom ide u ajfon) :) Za ozbiljnije stvari tu je bizg, kutija > šurka > Nuendo :)

Randy

Post by Randy » 09 Jan 2011, 01:10

skinucu ga.ne mogu da docekam da kupim procesor pa malo ovim da se zabavim ako mi ne bude kasnio zvuk :D

Dushan S

Post by Dushan S » 09 Jan 2011, 01:16

nebojsak wrote:Ja to probao nešto skoro (TH2), i za početak mi je neintuitivno sa onim višestrukim komandama gore i dole, a zujanja na izvoz, plus to nije ton kako ga ja kapiram. A vidim da ti takođe ideš bez DI boxa ili tako nečega između.

Amplitube mi takođe izaziva neidentifikovano zujanje, tako da sam uglavnom na Rigu, koji jeste ćebe i više 2D u odnosu na maloprepomenuti, ali je najmirniji, najituitivniji i najviše sam navikao na njega. Plus, ja to ne koristim ni za šta ozbiljno, samo kad treba nešto da drndam ili zabeležim, a raspoloženiji sam da se cimam na sprat i imam više energije (u suprotnom ide u ajfon) :) Za ozbiljnije stvari tu je bizg, kutija > šurka > Nuendo :)
A šta ti zuji? Ideš ono sve kulturno, Gitara - DI - preamp - kartica? Ništa mi ne zuji, osim što na žalost, niti jedan softverski ampsim nema dovoljno gain-a sam po sebi, što mi je priznajem zagonetka, većina raznih POD i srodnih hardverskih sprava nema taj problem u tolikoj meri. Pa onda kad okreneš neki preset gde je overdrive pedala u pojačalo, to ume da zujka.
ALI, ovaj TH zakiva, za haj gejn narocito, koliko sam dosad uspeo da skontam.
Igram se sad sa Randallom (Lynch Box :mrgreen: :metal: ), ubija, za te pare.
Ono što sam i gore napisao kad sam odgovarao Nebojši, može da se dobije neki high gain, ali stvarno ne kapiram koja im je tu fora sa gain-om, praktično ništa bez neke pedale ispred pojačala. U početku sam mislio da je to do samih algoritama, kao jbg nije lako odraditi to, a onda se pojavio ampfarm, koji fakat radi na CPU-u kompjutera a s njim nema tog problema.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 09 Jan 2011, 01:19

nebojsak wrote:Ja to probao nešto skoro (TH2), i za početak mi je neintuitivno sa onim višestrukim komandama gore i dole, a zujanja na izvoz, plus to nije ton kako ga ja kapiram. A vidim da ti takođe ideš bez DI boxa ili tako nečega između.

Zujanje? A Noise Gate da probas da podesis? Doduse, ti si na MAC-u, tako da, ko zna sta tu ne valja... :P

Post Reply