Ufff... Gagi, što se tiče ugradnje humbucker-a na strat, to je tema za sebe, kao što si rekao, i možda je bolje ne otvarati ovde. Ono što sigurno znam iz raznoraznih intervjua i foruma, je da Henderson naprimer koristi humbucker jedino kad svira van trio postave (npr. sa Tribal Tech-om), gde ima više instrumenata i mora da se naštima u E zbog kompatibilnosti sa ostalima. Tad humbacker pomaže da srednjaci izlaze stabilnije, pogotovo sa tanjim promerom žica. Kod Landau-a sam primetio da koristi humbucker isto kad ima više ljudi na bini, ili kad je neka napucanija pesma u pitanju, tj. ima užu dinamiku, dok single u bridge-u koristi kad je u trio postavi i kad je pesma dinamički zahtevna (od padanja lišća do poletanja spejs-šatla). Sad, da li je u pitanju logika ''bukom protiv buke'', tj. razmišljanje da je, kad imaš čopor na bini i gomila frekvencija je već popunjena, sigurnije osloniti se na humbucker da iznese fundamentalni ton gitare u miksu, ne znam, ali ''pije vodu'', pogotovo što sam uveren da većina nas takodje svira u takvim uslovima. Možda vredi probati sa nekim humbucker-om sa neuparenim kalemovima, poput Gibson Burstbucker 1, oni malo manje ''kolju'' opseg na odredjenim mestima...
Mene zanima druga stvar, da li je neko probao i/ili provalio onaj Suhr SSC sistem?
http://www.alpha-music.com/ProductCart/ ... oduct=3402
Nisam siguran da ga Landau koristi, ali Henderson ga rabi već duže vreme i kaže da je to to što se tiče rešavanja problema sa zujkom kod singlova. Koliko znam, to je neki pasivni dummy coil? Nemam inače toliko problema sa šumom, ali čisto da priupitam.
P.S. Cortex, hvala za upućivanje na Henderson thread, prethodnom pitanju je pre mesto tamo, ali nije na odmet i ovde.