FENDER HOT ROD DELUXE TWEED?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

xspaceman

Re: FENDER HOT ROD DELUXE TWEED?

Post by xspaceman » 18 Feb 2012, 19:52

nemanjavelimirovic wrote:uzeo. :D
ajmo...fotke , wallpaperi i klipovi...pod hitno! :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Feb 2012, 04:04

Hillybilly wrote:Ako je neko na forumu zasluzio dobar amp to si ti. Na zalost ni Laney ni Hot Rod i ako su na trzistu u tom cenovnom rangu jedini dobar izbor.
Neka te ne buni sto na Hot Rodu pise made in USA. Nema ama bas nikakve razlike izmedju mehos i usa verzije. Sve je isto, svi delovi, izrada i ostalo...
Ako bi bio u toj tvojoj dilemi ja bi izabrao Hot Rod mada bi ga odma modovao, da dobijem vise headruma i maloko bolji vojSing i upotrebljiviji reverb!
Pa zasad cu ga ovako svirati...na sebi ima neki zvucnik bolji od fabrickog pa samim tim i headroom je sasvim oket.
Lako cu ga dofurati na modovanje ako budem shvatio da to treba da se uradi. :) :ziveli:
xspaceman wrote:
nemanjavelimirovic wrote:uzeo. :D
ajmo...fotke , wallpaperi i klipovi...pod hitno! :ziveli:
:ziveli:
Soon! :D :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Feb 2012, 21:08

Evo ga test, nisam se opet proslavio sa namestanjem, zazvuci mi okej kad isprobam i kad vec sve odradim na kraju bude bezveze. Ma za snimanje je guitar Rig i tacka. Uzivo bolje zvuci pojacalo, ali evo cisto da naslutite kako to dejstvuje. Klin je bolji od Laney-a, a drajv je stvar ukusa. Ja bash volim ovaj noviji Fender trip zvuka, sa tim more drive. Call me hipster if you will. :mrgreen: 8) :XD: :ziveli:
[youtube]CxhiJIWhzGk&feature=youtu.be[/youtube] (jos se uploaduje, ali ja moram da palim do grada, pa sam okacio...sad ce za 2min).

xspaceman

Post by xspaceman » 19 Feb 2012, 21:43

nemanjavelimirovic wrote: Call me hipster if you will. :mrgreen: 8) :XD: :ziveli:
hipsteru! :mrgreen: :bambi:

nebojsak

Post by nebojsak » 19 Feb 2012, 21:49

+1

dweezil

Post by dweezil » 19 Feb 2012, 22:15

sta ti je net jadan covek iscimao se odmah da okaci, to je to, ono igraj se sa presence, bright switch i drive knobom, oni su krucijalni za dobijanje tog angry nadrkanog Fjender sounda vec i na prvom kanalu, cak sto vishe prezensa shto manje trejbla, i bass do daske, i umjereno sa reverbom :bambi:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 20 Feb 2012, 00:01

dweezil wrote:i umjereno sa reverbom :bambi:
:1:
:mrgreen: Ma ono...ranije sam morao preko pola da bi bilo onako reverba, ovo je na 3, pa dok ne skontam na pojacalu sve kako funkcionishe...Ali jedno je sigurno, hipster bio ili ne, bolje mi je ovo od Lenija svakako. :) :ziveli:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 20 Feb 2012, 00:18

Luuuuudnica!! :metal:

...sad si me pokopao...
...ima da me izjeda GAS.... ::ranting::

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 20 Feb 2012, 03:04

Hotstepper wrote:Luuuuudnica!! :metal:

...sad si me pokopao...
...ima da me izjeda GAS.... ::ranting::
:lol: tebi ne gine fender pojacalo jer si u fazonu tog reverba.:-)

Nego...u pojacalu sam dobio fender signature speaker model D120F zvucnik...kazu da je to JBL. Jel to alnico zvucnik ili keramicki? Ok radi, ali ne mogu da provalim shta je, po netu kazu da je to bila klasika u starim twin reverbima?.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 20 Feb 2012, 07:51

Au crni Nemanja pa ovo zvuchi mnogo dobro.
A ove majtimikine magnete treba zgrabiti dok josh chovek ima volje da mota, neverovatno zvuche. :ziveli:
super ide amp uz tebe, mislim da si reshio stvar za sva vremena, ako ti je dovoljno glasno, prodaj bassman-a kupi neki dobar motorcikl i zavedi sve klinke u kraju :metal:

Hillybilly

Post by Hillybilly » 20 Feb 2012, 08:50

nemanjavelimirovic wrote:Nego...u pojacalu sam dobio fender signature speaker model D120F zvucnik...kazu da je to JBL. Jel to alnico zvucnik ili keramicki? Ok radi, ali ne mogu da provalim shta je, po netu kazu da je to bila klasika u starim twin reverbima?.

Recimo da te zesce prokenjalo! Taj zvucnik je mnogo bolji nego sto je pojacalo u koga su ga munuli... Naravno da je AlNiCo...
Mnogima je sveti gral medju zvucnicima! Nekima se do duse ne svidja jer ima mnogo visokih (a po meni manje basa nego sto bi trebalo) pa se tesko gadja sa pedalama fazovima i sl... Narodnjaci su ga obozavali! Za one koji sviraju telca u Dweezilovom fazonu, nema bolje!!! Ako ikad budes prodavao taj amp....izvadi zvucnik :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 20 Feb 2012, 18:39

Matori, dobro radi anp, aj sad snimi sa onom ozbiljnom ™ djitrom. :wink: :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 Feb 2012, 19:55

Drajv sa telce, je veoma fin.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 20 Feb 2012, 23:09

Cortex wrote:Au crni Nemanja pa ovo zvuchi mnogo dobro.
A ove majtimikine magnete treba zgrabiti dok josh chovek ima volje da mota, neverovatno zvuche. :ziveli:
super ide amp uz tebe, mislim da si reshio stvar za sva vremena, ako ti je dovoljno glasno, prodaj bassman-a kupi neki dobar motorcikl i zavedi sve klinke u kraju :metal:
Hvala matori. Ja sam prezadovoljan magnetima..Evo danas sam imao probu absh, samo gitara i bubanj...ma...mozes svashta izvuci iz njih. :) :ziveli:
Videcu jos za bassman, greota je, nisam ga ni probao na neki 2x12 dobar cab ili na 4x12...nemam ni od koga da pozajmim a eto pojka kod mene vec godinu dana, a sa 15kama je okej kad otpanjis ko idiot, a to nije bash moguce kod mene na gajbi...Nemam pojma, mozda samo zamenim boks...al generalno me vozi trip da mi to ne treba, jer vecinu vremena stoji. Kazem...jos cu razmisliti...
Hillybilly wrote: Recimo da te zesce prokenjalo! Taj zvucnik je mnogo bolji nego sto je pojacalo u koga su ga munuli... Naravno da je AlNiCo...
Mnogima je sveti gral medju zvucnicima! Nekima se do duse ne svidja jer ima mnogo visokih (a po meni manje basa nego sto bi trebalo) pa se tesko gadja sa pedalama fazovima i sl... Narodnjaci su ga obozavali! Za one koji sviraju telca u Dweezilovom fazonu, nema bolje!!! Ako ikad budes prodavao taj amp....izvadi zvucnik :D
Hehehe, pa ono lik je rekao da je to neki dobar zvucnik skroz...A on covek hoce marshall sound i zato mu ovo skroz fender chedo nije prijalo. Meni prija maksimalno... :) :ziveli:
sinisake wrote:Matori, dobro radi anp, aj sad snimi sa onom ozbiljnom ™ djitrom. :wink: :ziveli:
:XD: okej, soon. :ziveli:
Funkomat wrote:Drajv sa telce, je veoma fin.
jos je to bolje uzivo, hocu sledeci put da snimim sa At2020 uz sm57beta, pa da ih izmiksam da zvuci shto pribliznije uzivo kako zvuci...znas kad me smara to ozvucavanje, ali bice uradjeno kako treba, svakako. Lakse mi je nekom drugom da namestim zvuk za snimanje/live no sebi. To valjda tako mora. :) :ziveli:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 20 Feb 2012, 23:20

Ako je vec revija zhelja, ocu i ja da chujem telca u srednjem polozhaju, neki solo/bluz, da chujem klank... :roll: :mrgreen:

Post Reply